Σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο – Δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα πλήρως η βλάβη

Νοσοκομείο Γεννηματάς: Γιατί λειτουργούσε 12 ώρες χωρίς ρεύμα – Καθυστέρησαν χειρουργεία και μεταφέρθηκαν ασθενείς

Νοσοκομείο Γεννηματάς (EUROKINISSI)
Νοσοκομείο Γεννηματάς (EUROKINISSI)

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Γεννηματάς καθώς λόγω βλάβης αναγκάστηκε να λειτουργήσει με γεννήτριες από τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι σήμερα, Παρασκευή, δηλαδή για περίπου 12 ώρες.

Καθυστέρησαν χειρουργεία, μεταφέρθηκαν ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά στο OPEN, η βλάβη παρουσιάστηκε σε ημέρα γενικής εφημερίας, ενώ καθυστέρησαν χειρουργεία και κινδύνεψαν κάποια ιατρικά τμήματα, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να κατάφεραν να επαναφέρουν το ρεύμα γεμίζοντας με πετρέλαιο την κεντρική δεξαμενή της γεννήτριας, ωστόσο, πρέπει να αποκατασταθεί η βλάβη για να μην πέσει η γεννήτρια και μείνει πάλι χωρίς ρεύμα το νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, το νοσοκομείο το οποίο σήμερα συνεφημερεύει με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, λειτούργησε με γεννήτρια, η οποία εφοδιάστηκε με καύσιμα και δέχτηκε κανονικά πολίτες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Κανονικά έγινε και η νοσηλεία των ασθενών ενώ υπήρχε δυνατότητα να γίνουν χειρουργεία. Η διαχείριση των περιστατικών έγινε μέσω ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ και για προληπτικούς λόγους δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο κάποια να μεταφερθούν στο ΑΧΕΠΑ.

Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενος στο Γεννηματάς, ο Πέτρος Κετικίδης, επισήμανε ότι η διακοπή ρεύματος έγινε στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, τέθηκαν σε λειτουργία οι γεννήτριες ενώ στις 11:00 το πρωί ήρθε βυτίο με καύσιμα.

Όπως σημείωσε ο κ. Κετικίδης, πρόβλημα σημειώθηκε στο παλιό κτίριο όπου βρίσκονται οι διοικητικές υπηρεσίες και τα ΤΕΠ όπου, μέχρι να έρθει το βυτίο με τα καύσιμα, μεταφέρθηκαν καύσιμα από το Παιδιατρικό Τμήμα.

Λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης τέθηκε εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος, καθώς δεν υπήρχε γεννήτρια για να λειτουργήσει, ενώ ένας πολυτραυματίας μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ.

You May Also Like

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017: Πότε θα πληρωθούν

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου 2017 η…

Νέα μέτρα: Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ σε 2,3 εκ. ευάλωτα νοικοκυριά 

Την εξειδίκευση των νέων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ανακοίνωσε…

Ο Πούτιν θα πουλάει σε ρούβλια το φυσικό αέριο στις “μη φιλικές χώρες”

Ο Πούτιν θα πουλάει σε ρούβλια το φυσικό αέριο στις “μη φιλικές…

ΟΑΕΔ: Αναλυτικά τα νέα ποσά σε όλα τα επιδόματα

ΟΑΕΔ: Αναλυτικά τα νέα ποσά σε όλα τα επιδόματα

Διάσωση εγκλωβισμένων με ρομπότ και drones- Πανευρωπαϊκή άσκηση στις Αφίδνες

Δοκιμάστηκαν πρωτοποριακές τεχνολογίες διάσωσης, με την συμμετοχή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων…

Οι τιμές των τροφίμων επιβράδυναν τον πληθωρισμό τον Μάϊο

Οι ομάδες αγαθών και υπηρεσιών συνέβαλαν στην επιβράδυνση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάϊο

Ρόδος: Συνελήφθη 51χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό του 7χρονου ανιψιού του

Είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του στην εισαγγελία του νησιού.

Έρχεται πρόγραμμα για πρόσληψη 15.000 ανέργων

Έρχεται πρόγραμμα για πρόσληψη 15.000 ανέργων

Ο άστεγος Βασιλιάς του Ισθμού της Κορίνθου που λιώνει στο πέρασμα των χρόνων (video)

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως κυριολεκτικά αυτό το άγαλμα λιώνει – αποσυντίθεται στο πέρασμα των χρόνων.