Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, πριν ανακοινώσουν οι ίδιοι όπως αναμενόταν την ανεξαρτητοποίησή τους.

Την αποστολή της… διαγραφής, ανέλαβε ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, ο ο οποίος έστειλε και τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

 

 

Οι Τσακαλώτος και Πέρκα ήταν μεταξύ των 46 στελεχών του κόμματος που υπέγραψαν το κείμενο αποχώρησης της Ομπρέλας, ασκώντας σκληρή κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την παρέμβασή του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο, αλλά και την κα Πέρκα που επίσης υπέγραψε το κείμενο, να παραδώσουν την έδρα στο κόμμα, κάτι που δεν προτίθενται να κάνουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,“οι εν λόγω βουλευτές πρέπει να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στο κόμμα, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψήφιων βουλευτών. Συγκεκριμένα η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα”.

news247.gr

 

You May Also Like

Γιώργος Αμανατίδης ¨Συμμαχία για την Ανάπτυξη(φωτογραφίες)

Νίκη και αλλαγή το σύνθημα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Κοζάνη

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρές δηλώσεις μετά τις διαγραφές – «Φωνές» για παρέμβαση Τσίπρα

Μετά τις διαγραφές Σκουρλέτη, Φίλη και Βίτσα

Παρουσία του Γ. Κασαπίδη στην εκδήλωση «Άυλες αξίες και πολιτιστικά αγαθά ως μοχλός οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης»

Στη Λαμία

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κύβος ερρίφθη, αποχωρεί η ομάδα Αχτσιόγλου – «Όλα θα γίνουν άμεσα»

«Η ρίζα του προβλήματος είναι πολιτική» – Η δεκάωρη συνεδρίαση και τι ειπώθηκε

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς στο Γηροκομείο Καστοριάς

Κοινό Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς…

54η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Με 5 θέματα που αφορούν την Π.Ε. Καστοριάς

Ευρεία σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας