Μετά από δύο χρόνια στο τιμόνι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο Θεοκλής Ζαούτης υπέβαλε την παραίτησή του από τον Οργανισμό. Όπως έγινε γνωστό, τα ηνία του ΕΟΔΥ αναλαμβάνει ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Από το υπουργείο Υγείας αναφέραν πως η αποχώρηση του κ. Ζαούτη, εντάσσεται στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών στον ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, προ ημερών ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον ΕΟΔΥ, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας, Στέλιος Ορφανός.

Επιπλέον, στον απόηχο της παραίτησης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η αντικατάσταση του Θεοκλή Ζαούτη είχε δρομολογηθεί πριν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του δ.σ. ΕΟΔΥ. Είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας με αλλαγές στη δομή του Οργανισμού. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο πρόεδρο Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος προΐστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου (Πηγή φωτ. ONLARISSA)

Μάλιστα, το Εργαστήριο αυτό αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως.

Όπως διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές, η αναπληρώτρια υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους επικεφαλής του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

Ο κ. Ζαούτης υπέβαλε την παραίτησή του λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα.

Πέρα από τα παραπάνω, πηγές που μίλησαν στη «Ν» έκαναν λόγο για δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του κ. Ζαούτη για το ότι απουσίαζε συχνά στο εξωτερικό, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- στην αντικατάστασή του φέρεται να συντέλεσαν διαφωνίες που είχαν με την κ. Αγαπηδάκη.

naftemporiki.gr
You May Also Like

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

Πόνος στην Ωμοπλάτη – Μήπως δεν είναι κρύωμα; Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης,…

Μητσοτάκης: 10.000 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας – Θα γίνουν άμεσα

Τόνισε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις για προσλήψεις ισχύουν στο ακέραιο με πρώτες τις 10 χιλιάδες στον χώρο της Υγείας

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

ΕΟΦ: Καμπανάκι για φάρμακο διαβητικών που λαμβάνεται εκτός ένδειξης για αδυνάτισμα

Οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων προειδοποιούν πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για την υγεία

Εκλογές 2023: Τι κάνω αν δεν έχω ταυτότητα

Τα τέσσερα έγγραφα που μπορούν να επιδείξουν οι πολίτες στο εκλογικό κέντρο, αντί της ταυτότητας

Ανεπάρκεια Β12: Το περίεργο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοείτε

Τα τρόφιμα από τα οποία μπορείτε να πάρετε βιταμίνη Β12