Ο αντίκτυπος που θα έχει στις τοπικές τάσεις, δηλαδή στις νυν δημοτικές και περιφερειακές αρχές, η πρώτη μείζων για την κυβέρνηση κρίση των πυρκαγιών και η (υπαρκτή) ανάγκη παρασκηνιακής διαχείρισης ή πρόληψης των γαλάζιων τριβών προβληματίζουν τη ΝΔ εν όψει των αυτοδιοικητκών μαχών.

Μέχρι πρότινος στο κυβερνών κόμμα θεωρούσαν ότι έχουν προβάδισμα σε σχέση με τους πολιτικούς αντιπάλους του σε ό,τι αφορά τις διεργασίες για τον χάρτη των υποψηφιοτήτων – με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανάβει πλέον τις μηχανές του και το ΠΑΣΟΚ να ενεργοποιεί το δικό του αυτοδιοικητικό δίκτυο -, ωστόσο αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν σημεία στα οποία έχουν ως επικίνδυνο αντίπαλο τον… εαυτό τους.

Το βάρος πέφτει στις Περιφέρειες όπου δόθηκαν οι επίσημες στηρίξεις και δευτερευόντως σε δήμους, όπου δεν επιλέγεται μαζικά η λογική των «χρισμάτων» και αυτά θα δοθούν προσεχώς σε λίγους μεγάλους δήμους.

Στο επίκεντρο της προσοχής

Η κομβική για το «γόητρο» της ΝΔ Πελοπόννησος και το Βόρειο Αιγαίο ως οι μοναδικές Περιφέρειες στις οποίες προκρίθηκαν νέα γαλάζια πρόσωπα και όχι οι νυν, η Δυτική Μακεδονία στην οποία καταγράφηκε «αντάρτικο» και περιοχές στις οποίες «βράζουν» τοπικές έριδες, όπως το Ιόνιο, είναι στο επίκεντρο της προσοχής.

Η δραστική «απάντηση» (η διαγραφή, δηλαδή) στον πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη που κατεβαίνει κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Γιώργο Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία, εκπέμπει επίσημα πια μήνυμα απόλυτης κομματικής πειθαρχίας στους επιλεγέντες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και επιπλέον αναγκάζει το κόμμα να κοιτάξει κατάματα το στοίχημα να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, με τη μικρότερη δυνατή… διαρροή δυνάμεων.

Ενδεικτικό ότι η υποψηφιότητα του Αμανατίδη φαίνεται να τραβάει στελέχη κυρίως από την Κοζάνη, ενώ αντίστοιχα στην Πελοπόννησο απαιτείται αγώνας δρόμου για την προώθηση του Δημήτρη Πτωχού, καθώς ο εν ενεργεία περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όσο κι αν δεν θα βρεθεί απέναντι στο κόμμα, αφήνει την «ομάδα» του να κινηθεί όπως θέλει.

Ο «πυρετός» των ψηφοδελτίων

Η επιτροπή εκλογικού αγώνα υπό τον Γιάννη Σμυρλή, με πρόσωπα-κλειδιά μεταξύ άλλων τον Γιάννη Μπρατάκο, τον Παύλο Μαρινάκη, τον Θανάση Νέζη, ενεργοποιεί τους γαλάζιους μηχανισμούς και έχει ήδη ξεκινήσει τις τηλεδιασκέψεις με βουλευτές και επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων για τη συγκρότηση ισχυρών ψηφοδελτίων.

Τέτοιες συζητήσεις έχουν γίνει αρχικά για την προώθηση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο, έπειτα για το Ιόνιο, για τη Δυτική Μακεδονία χθες αλλά και σήμερα για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Σε ό,τι αφορά τον Στεφανή και τον Πτωχό, αναμένεται να βγει μπροστά και προσωπικά ο Μητσοτάκης με επίσκεψη σε Μυτιλήνη και Μεσσήνη αντίστοιχα.

Πηγή:tanea.gr

You May Also Like

Παραιτήθηκε από τη θέση του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, o Ευθύμιος Αμαραντίδης

Παραιτήθηκε από τη θέση του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ.…

Πρόσκληση στην 3η συνεδρίαση της Εδαφικής Επιτροπής ΔΑΜ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Προς τα μέλη της επιτροπής

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης στην Καστανιά Σερβίων

  Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης στην Καστανιά Σερβίων

Άνοιξαν και επίσημα τις πύλες τους οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

Άνοιξαν και επίσημα τις πύλες τους οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Δυτικής…

Πόρος: Νέα στοιχεία για τους Τούρκους που κατηγορούνται για κατασκοπεία – Βρέθηκαν πάνω τους ψηφιακές κάμερες

Οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή

Θεσσαλονίκη: Κωφοί σερβιτόροι σε καφέ που προωθεί τη νοηματική γλώσσα (ΦΩΤΟ)

Ένα «hub κοινωνικής οικονομίας και ίσων ευκαιριών» δημιουργήθηκε στη Νέα Αγορά, δίπλα…

Μεγάλη συμμετοχή των Φαρμακοποιών στο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης

Στη Χάλκη το μικρότερο περιπολικό στον κόσμο

“Όταν εσείς καλείτε το 100, εμείς καλούμε το… 50”, λέει ο δήμαρχος