Το ενδεχόμενο του συνολικού κλεισίματος της υψηλής γέφυρας των Σερβίων (απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων) εξετάζουν οι αρμόδιοι φορείς, έπειτα από τις σοβαρές ρωγμές που εντοπίστηκαν κατά την πρόσφατη τεχνική επιθεώρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της ημέρας, ενώ ήδη εδώ και λίγες μέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, η διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη Γέφυρα των Σερβίων.

Συγκεκριμένα ζήτησε να διερευνηθούν:

– Εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσης της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων.

– Εάν, λόγω των περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και

-Ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την επίλυση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του προβλήματος.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί και η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της γέφυρας η Εισαγγελία ζητά την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι να εξασφαλιστεί ότι η χρήση της δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Στο μεταξύ, χθες, ήρθαν στο «φως» φωτογραφίες από τα σοβαρά προβλήματα στους δύο -από τους συνολικά τέσσερις- τένοντες της γέφυρας Σερβίων.

Ειδικότερα, το Kozanimedia δημοσίευσε φωτογραφίες από τους δύο διαβρωμένους τένοντες της γέφυρας και συγκεκριμένα από τον έκτο πρόβολο, όπου φαίνονται τα δύο βασικά «συρματόσχοινα» να έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τους ειδικούς.

11
22

Οι δύο πρώτες φωτογραφίες δείχνουν το μεγάλο πρόβλημα που διαπιστώθηκε κατά την έναρξη των εργασιών, με την οξείδωση να φαίνεται πως είναι άνω του 50% σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η αναλυτική έκθεση με όλες τις λεπτομέρειες.

Ο ένας τένοντας -από τις παρακάτω δυο φωτογραφίες- δείχνει να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση καθώς διαθέτει το “περίβλημά” του, αλλά φαίνεται να υπάρχει και στις δυο περιπτώσεις μεγάλο πρόβλημα οξείδωσης, το οποίο γίνεται εμφανές από το σημείο όπου έχει καταρρεύσει η τσιμεντένια επίστρωση.

33
44

Εδήσεις σήμερα:

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της…

51η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  με τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη: α)…

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…

Ενεργειακές Κοινότητες:αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και πολίτες κάνουν πράξη τη Δίκαιη Μετάβαση

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η περιβαλλοντική δεξαμενή σκέψης The Green…

Νέος εξοπλισμός για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν στις 15 Σεπτέμβρη 2022, ο Aντιπεριφερειάρχης…