Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι θα μπει σε τέτοια συζήτηση, μόνο την πρώτη Κυριακή, εάν έχει διψήφιο ποσοστό και αν δεν είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά άλλο πολιτικό πρόσωπο

Τα χαρτιά του αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες άνοιξε ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ της Τετάρτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκιαγράφησε το πρόσωπο που θα προτείνει ως πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως αυτός πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, εμμένοντας στην άρνησή του να αποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

Με τον τρόπο αυτό διαψεύδει σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για πρόσωπα όπως π.χ. ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

“Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο. Εγώ λοιπόν απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα”, επεσήμανε και κληθείς να διευκρινίσει από πού θα προέρχονται, σημείωσε: “Εξαρτάται από τη δύναμη των κομμάτων. Εδώ λοιπόν μπαίνει η λαϊκή ετυμηγορία. Γι’ αυτό ζητώ ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων γιατί δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός, είναι και τα κρίσιμα υπουργεία, τα πρόσωπα αυτά να έχουν υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία, να είναι φορείς της διαφάνειας”.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι χωρίς ισχυρό διψήφιο ποσοστό δεν πρόκειται να μετέχει σε κυβέρνηση: “Ο ελληνικός λαός, αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, δεν μας έχει δώσει την εντολή την οποία ζητώ για να προχωρήσουμε. Εδώ πέρα ο λαός αποφασίζει. Δεν μπορεί ένα κόμμα ο λαός να λέει ότι δεν σε θέλω στην κυβέρνηση και συ να θες να μπεις στη κυβέρνηση με το στανιό”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “τον καταλαβαίνω τον κύριο Μητσοτάκη, αγωνιά, αγωνιά γιατί γνωρίζει ότι πια οι πιθανότητες είναι πολλές να μην είναι πρωθυπουργός. Ξέρετε, θεωρώ ότι θα είναι πολύ θετικό αυτό για τη χώρα, βλέποντας τα πεπραγμένα του κυρίου Μητσοτάκη, όπως πιστεύω ότι θα είναι πολύ θετικό για τη χώρα να μην επιστρέψει ο Τσίπρας. Και να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία θα δίνει πραγματική προοπτική στον ελληνικό λαό”.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στο ότι ο σχηματισμός κυβέρνηση πρέπει να γίνει από την πρώτη Κυριακή και απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Γιάνη Βαρουφάκη σε ένα σχήμα συνεργασίας, ενώ δεν απέκλεισε πρόταση συνεργασίας και στα δυο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και σε ό,τι αφορά τις επιλογές που θα κάνει αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, λέγοντας πως όποιος μέσα στο ΠΑΣΟΚ διαφωνεί θα έπρεπε να έχει εκφράσει τη διαφωνία του εδώ και πολύ καιρό.

Ο κ. Ανδρουλάκης απαντά και στο γιατί ο ίδιος δεν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό αφότου εξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας πως δεν έλαβε ποτέ κάποια θεσμική πρόσκληση.

https://www.cretalive.gr/

 

You May Also Like

Συγκίνηση για την μικρή Ασπασία: Έκανε το πρώτο της μπάνιο μετά από 7 χρόνια (pics)

Δύναμη ψυχής από την Ασπασία, την κοπέλα που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν από…

30 νέα ονόματα υποψηφίων με τον συνδυασμό του Γιάννη Κορεντσίδη

Νέες προσθήκες στην ομάδα «ώρα για δουλειά – συνεχίζουμε»

Lockdown: 17+1 περιπτώσεις που δεν επιβάλλεται πρόστιμο όταν βγαίνεις από το σπίτι σου

Table of Contents Hide Lockdown: 17+1 περιπτώσεις που δεν επιβάλλεται πρόστιμο όταν…

Ξεκίνησε η συσκευασία και διανομή των σχολικών βιβλίων των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Ξεκίνησε η συσκευασία και διανομή των σχολικών βιβλίων των Δημοτικών Σχολείων για…

Φοιτητές προσπαθούσαν για 15 λεπτά να απλώσουν ένα πανό στο Public

Όταν οι φοιτητές τα κατάφεραν, αυτοί που τους παρακολουθούσαν, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα

Σκαρμούτσος: Το «ακορντεόν» θα ήταν ο θάνατος της εστίασης

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η κατάσταση στο χώρο της εστίασης και η εκτίμηση του…

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δεν έχει ουδεμία σχέση με την έκδοση KEDENEWS

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δεν έχει ουδεμία σχέση με την έκδοση…

Πρόγραμμα Επίσκεψης Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη στη Καστοριά – Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουνίου

Αύριο η Σοφία Βούλτεψη στη Καστοριά

Η Μάνα της προσφυγιάς. 9 Μαΐου | Παγκόσμια ημέρα της μάνας

Μαμά! Η πρώτη λεξούλα μας. Αλλά και η «κραυγή» σε κάθε δυσκολία…