Ολοκληρώνεται σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ΔΕΥΑΚ η πρώτη φάση του έργου «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς», εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση της νέας γενιάς σωληνώσεων από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς και την προετοιμασία σύνδεσης των τελικών παροχών στο νέο αγωγό, από την περιοχή Πετσιά μέχρι και το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Ακόμη, κατασκευάζονται φρεάτια ελέγχου με αντίστοιχες δικλείδες που να μπορούν να απομονώνουν μικρές περιοχές του δικτύου σε περίπτωση βλαβών.
Το δεύτερο «μέτωπο» του έργου θα μεταφερθεί στην οδό Γράμμου και πέριξ των πλατειών Μακεδονομάχων και Ειρήνης (Βαν Φλητ), ώστε μετά την ολοκλήρωσή του να ακολουθήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης των οδών.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για τη δημιουργία της νέας δεξαμενής ύδρευσης Καλλιθέας, ωφέλιμου όγκου 500m3, οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Η νέα δεξαμενή της υψηλής ζώνης θα συνδέεται με το δίκτυο με νέο προσαγωγό , ο οποίος θα τροφοδοτεί και την χαμηλή ζώνη Νταηλάκη με την παρεμβολή κατάλληλου φρεατίου μείωσης της πίεσης.
Με την κατασκευή του έργου «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης πόλης Καστοριάς» αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες υγιεινής και εξυπηρέτησης των πολιτών και θα υπάρχει σημαντική οικονομία στην κατανάλωση νερού.
Οι διαρροές του δικτύου λόγω παλαιότητας και ανεπαρκούς συστήματος ελέγχου της πίεσης και παροχής στην κεφαλή του δικτύου, οι τυχόν παράπλευρες συνδέσεις που μπορεί να υπάρχουν θα εξαλειφθούν με την αντικατάσταση των αγωγών και την σύνδεση όλων των κατοικιών με το νέο δίκτυο.
Αυτό θα διευκολύνει την λειτουργία της ΔΕΥΑ Καστοριάς και θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη από την διαχείριση του νερού.
Δήμος Καστοριάς
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
You May Also Like

Μ. Αντωνίου: Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη

Για ζητήματα που αφορούν την ακριτική Καστοριά

Ευρεία σύσκεψη στην Καστοριά με αφορμή τις αλλεπάλληλες επιθέσεις από αρκούδες σε ανθρώπους, καλλιέργειες και οικόσιτα ζώα /Ζ. Τζηκαλάγιας: «Υπεράνω όλων είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής ακεραιότητας»

Ευρεία σύσκεψη στην Καστοριά με αφορμή τις αλλεπάλληλες επιθέσεις από αρκούδες σε…

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράβαση της δασικής…

Π.Ε. Καστοριάς: Ξεκίνησε η ετήσια κατάθεση δικαιολογητικών  των Πολιτιστικών Σωματείων

Π.Ε. Καστοριάς: Ξεκίνησε η ετήσια κατάθεση δικαιολογητικών  των Πολιτιστικών Σωματείων

TraveLine: Από τα λαμπερά φώτα της Times Square μέχρι τη γαλήνη του Central Park, η Νέα Υόρκη τα έχει όλα!

Εικόνες από Times Square και Central Park του τον Συλλόγο υποτροφιών Καστοριάς.

 Μαζική συμμετοχή στις ηλιόλουστες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Καστοριά!

 Μαζική συμμετοχή στις ηλιόλουστες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Καστοριά!

Το σχόλιο της Μαρίας Αντωνίου με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου της ΝΔ

Το σχόλιο της Μαρίας Αντωνίου με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου της ΝΔ