Ολοκληρώνεται σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ΔΕΥΑΚ η πρώτη φάση του έργου «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς», εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση της νέας γενιάς σωληνώσεων από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς και την προετοιμασία σύνδεσης των τελικών παροχών στο νέο αγωγό, από την περιοχή Πετσιά μέχρι και το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Ακόμη, κατασκευάζονται φρεάτια ελέγχου με αντίστοιχες δικλείδες που να μπορούν να απομονώνουν μικρές περιοχές του δικτύου σε περίπτωση βλαβών.
Το δεύτερο «μέτωπο» του έργου θα μεταφερθεί στην οδό Γράμμου και πέριξ των πλατειών Μακεδονομάχων και Ειρήνης (Βαν Φλητ), ώστε μετά την ολοκλήρωσή του να ακολουθήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης των οδών.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για τη δημιουργία της νέας δεξαμενής ύδρευσης Καλλιθέας, ωφέλιμου όγκου 500m3, οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Η νέα δεξαμενή της υψηλής ζώνης θα συνδέεται με το δίκτυο με νέο προσαγωγό , ο οποίος θα τροφοδοτεί και την χαμηλή ζώνη Νταηλάκη με την παρεμβολή κατάλληλου φρεατίου μείωσης της πίεσης.
Με την κατασκευή του έργου «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης πόλης Καστοριάς» αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες υγιεινής και εξυπηρέτησης των πολιτών και θα υπάρχει σημαντική οικονομία στην κατανάλωση νερού.
Οι διαρροές του δικτύου λόγω παλαιότητας και ανεπαρκούς συστήματος ελέγχου της πίεσης και παροχής στην κεφαλή του δικτύου, οι τυχόν παράπλευρες συνδέσεις που μπορεί να υπάρχουν θα εξαλειφθούν με την αντικατάσταση των αγωγών και την σύνδεση όλων των κατοικιών με το νέο δίκτυο.
Αυτό θα διευκολύνει την λειτουργία της ΔΕΥΑ Καστοριάς και θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη από την διαχείριση του νερού.
Δήμος Καστοριάς
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19