Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στο κτήριο της Π.Ε. Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, που θα στεγάσει τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας από εδώ και στο εξής.

Οι εργασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, ώστε στη συνεδρίαση της Τετάρτης όλα να είναι έτοιμα.

Στον “Πρωϊνό Λόγο” μίλησε ο πρόεδρος του Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κωτσίδης, ο οποίος και έδωσε μια πλήρη εικόνα για τις εργασίες. Μεταξύ των εργασιών αυτών που έγιναν όλο το καλοκαίρι ώστε να είναι λειτουργική η αίθουσα, βγήκε η πρώτη σειρά καθισμάτων, από την οποία βγήκαν τα κατεστραμμένα καθίσματα και κρατήθηκαν τα καλύτερα για τον κόσμο που θα παρακολουθεί τις συνεδριάσεις.

Επιπλέον, η σειρά που αφαιρέθηκε, έδωσε τη δυνατότητα να προστεθούν θέσεις σε κάθε σειρά. Ουσιαστικά εξασφαλίστηκαν δώδεκα έδρανα για τους συμβούλους. Η επέκταση που έγινε δεν ξεχωρίζει οπτικά. Επίσης, υπάρχει πλήρης μικροφωνική κάλυψη για όλους τους περιφερειακούς συμβούλους (να σημειωθεί πως τα μικρόφωνα δεν λειτουργούσαν, αλλά δεν επαρκούσαν επίσης για όλους τους συμβούλους του περιφερειακού συμβουλίου).

Επίσης, η αίθουσα καθαρίστηκε (η μοκέτα είχε να καθαριστεί πολλά – πολλά χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο), καθαρίστηκαν οι κουρτίνες κ.ο.κ. Επίσης, αποκαταστήθηκε η ψύξη και η θέρμανση της αίθουσας, η οποία δεν λειτουργούσε.

Επίσης, οι τουαλέτες που ήταν “απαράδεκτες” καθαρίστηκαν και έγιναν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις. Μάλιστα, έγιναν και οι εργασίες βαφής της αίθουσας, ενώ έγινε προμήθεια δύο τηλεοράσεων ώστε να παρακολουθεί το κοινό τις συνεδριάσεις ακόμη και εκτός της αίθουσας, όταν η προσέλευση θα είναι μεγάλη.

Αυτό που μένει να γίνει είναι αίθουσα να γίνει προσβάσιμη και από τα άτομα με αναπηρίες, μιας και όπως τόνισε ο κ. Κωτσίδης είναι “αδιανόητο” για τα δημόσια κτήρια να μην είναι προσβάσιμα για όλο τον κόσμο. “Το ότι επτά χρόνια τώρα δεν φτιαχνόταν η αίθουσα και κάναμε περιφερειακά συμβούλια σε αίθουσες …νηπιαγωγείου, δεν μας τιμάει!”, σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Φλώρινα: Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.