Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των Σπαρτιατών εισηγείται με ομόφωνη απόφαση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Θα εισηγηθεί την απόφασή της στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία και θα αποφασίσει τι θα γίνει.

Το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι και οι 11 βουλευτές ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους προκειμένου να διεξαχθεί η εισαγγελική έρευνα του Αρείου Πάγου. Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Στίγκας, δεν βρίσκεται στο μικροσκόπιο για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να εξετάσει τα οικονομικά των Σπαρτιατών και τις καταγγελίες Στίγκα για τον ρόλο Κασιδιάρη στην καθοδήγηση του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διαπιστώνει ενδείξεις σε βάρος των βουλευτών των Σπαρτιατών για τη διάπραξη του αδικήματος της εξαπάτησης των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, οι οποίες την οδήγησαν να αποστείλει την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφο στη Βουλή για την άρση της ασυλίας τους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της, θεωρώντας ότι στην πραγματικότητα οι ίδιοι και το κόμμα αποτελούν «βιτρίνα» του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη.

Στο έγγραφό της η Γ. Αδειλίνη τονίζει ότι και οι 11 «Σπαρτιάτες» ήταν καθοδηγούμενοι από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην χρυσαυγίτη υπαρχηγό, ο οποίος κινούσε τα νήματα ως πραγματικός αρχηγός αφού με απόφαση του Αρείου Πάγου αποκλείστηκε από τις εκλογές ο συνδυασμός «Έλληνες» που είχε καταθέσει.

Ως ύποπτοι καλούνται ενώπιον του ανώτατου δικαστικού σώματος οι:

Αθανασίος Χαλκιάς
Χαράλαμπος Καστιβαρδάς
Γεωργίος Μανούσος,
Αλέξανδρος Ζερβέας,
Ιωάννης Δημητροκάλλης
Διονυσίος Βαλτογιάννης
Γεωργίος Ασπιώτης,
Μιχαήλ Γαυγιωτάκης,
Ιωάννης Κόντης,
Πέτρος Δημητριάδης και
Κωνσταντίνος Φλώρος

thepressproject,gr

You May Also Like

Συνάντηση Καραμανλή – Μπακογιάννη με φόντο τις λίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», την περασμένη εβδομάδα η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε…

Hurriyet – Προκλητικό δημοσίευμα: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεπέρασε τα όρια»

Οι τελευταίες δηλώσεις  Μητσοτάκη για την Άγκυρα στο LSE χαρακτηρίζονται «σκανδαλώδεις» από…

Υπουργείο Εσωτερικών: 9 ερωτήσεις-απαντήσεις στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές των διοικήσεων

Aλλαγές στον τρόπο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου

4η συνεχής ημέρα συμμετοχής μου στην κοινή προεκλογική εξόρμηση της Ν.Δ.

4η συνεχής ημέρα συμμετοχής μου στην κοινή προεκλογική εξόρμηση της Ν.Δ.

Ημερίδα Διαβούλευσης για τη 2η Αναθεώρηση ΣΔΛΑΠ του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτ. Μακεδονίας

Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η κυβέρνηση των «καλοφαγάδων» δεν κατανοεί το πρόβλημα της ακρίβειας

Δήλωση της υπεύθυνης αγροτικού τομέα Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακρίβεια των τροφίμων