This handout photograph taken and released on March 8, 2024, by the Press Office of the Hungarian Prime Minister, shows Hungarian Prime Minister Viktor Orban (L) and former US President and Republican presidential candidate, Donald Trump during their meeting at Trump’s Mar-a-Lago residence in Palm Beach, Florida. (Photo by ZOLTAN FISCHER / HUNGARIAN PRIME MINISTER’S OFFICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – MANDATORY CREDIT “AFP PHOTO / PRESS OFFICE OF THE HUNGARIAN PRIME MINISTER” – NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS – DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα προσφέρει χρήματα στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, αν κερδίσει στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, κάτι που θα επιταχύνει το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του.

Ο εθνικιστής Ορμπάν, ένθερμος υποστηρικτής της επιστροφής του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, συναντήθηκε μαζί του στη Φλόριντα την Παρασκευή.

«Δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ στον ουκρανορωσικό πόλεμο και κατά συνέπεια αυτός θα τελειώσει», δήλωσε ο Ορμπάν μιλώντας στην ουγγρική κρατική τηλεόραση αργά χθες Κυριακή.

«Καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της μόνη της», «αν οι Αμερικανοί δεν δώσουν χρήματα και όπλα, αλλά ούτε και οι Ευρωπαίοι, τότε αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει», εκτίμησε ο ίδιος.

«Και αν οι Αμερικανοί δεν δώσουν χρήματα και οι Ευρωπαίοι δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν αυτόν τον πόλεμο μόνοι τους, και τότε θα τελειώσει», πρόσθεσε.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει αρνηθεί να στείλει όπλα στο Κίεβο και έχει διατηρήσει στενές σχέσεις με τη Μόσχα ακόμη και μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022. Η τελευταία φορά που συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν τον Οκτώβριο στην Κίνα, παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να απομονώσει τη Μόσχα.

Ο Ορμπάν δήλωσε ότι το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος με ειρηνευτικές συνομιλίες έπειτα από εκεχειρία και πώς θα δημιουργηθεί μια ασφαλής και σταθερή Ευρώπη είναι «ένα άλλο ζήτημα». Πρώτα όμως πρέπει να επιτευχθεί ειρήνευση και «ο Τραμπ έχει τα μέσα για να το πετύχει», εκτίμησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Τραμπ με τον Ορμπάν η προεκλογική ομάδα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε στο θέμα της Ουκρανίας. Περιορίστηκε να επισημάνει ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν τις χώρες τους, όπως η ασφάλεια στα σύνορα.

«Έχουμε ενημερωθεί σχετικά, αλλά δεν έχουμε να πούμε κάτι καθώς δεν έχουν παρουσιαστεί λεπτομέρειες και δεν είναι ξεκάθαρο τι είδους σχέδιο ενδέχεται να είναι», σχολίασε από την πλευρά του ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σήμερα.

https://www.fortunegreece.com/

You May Also Like

Απογραφή 2021: Περιστατικά καθημερινής τρέλας και… παραιτήσεις απογραφέων

Απογραφή 2021: Περιστατικά καθημερινής τρέλας και… παραιτήσεις απογραφέων

ΠΟΥ: Η Όμικρον οδηγεί πιθανώς την Ευρώπη προς το τέλος της πανδημίας

Ωστόσο, δεν βρισκόμαστε ακόμη σε «μία ενδημική φάση», προειδοποιεί ο περιφερειακός διεθυντής…

Γάζα: Στους 10.328 οι νεκροί, ανάμεσά τους 4.237 παιδιά

Το Υπουργείο Υγείας της Λωρίδας δήλωσε επίσης πως σχεδόν 26.000 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί

“Ελευθερώστε τη Μελέκ Ιπέκ” – Η γυναίκα που σκότωσε τον άντρα-βασανιστή της και κρατείται στη φυλακή

Η Μελέκ Ιπέκ σκότωσε, ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα, τον άντρα που επί…

Αλκ. Βατόπουλος: Ρεαλιστικό σενάριο να τελειώσει η πανδημία με την Ομικρον

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσει, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε…

Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σκοτώνουν ή βασανίζουν Σύρους πρόσφυγες στα σύνορα – Πόσα δολάρια για να «περάσουν»

Τούρκοι στρατοχωροφύλακες σκοτώνουν ή βασανίζουν Σύρους πρόσφυγες στα σύνορα – Πόσα δολάρια…

Ένταση στην Κιβωτό του Κόσμου: Γονείς ζητούν πίσω τα παιδιά τους, έσπασαν την πόρτα

Στο σημείο η αστυνομία

ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 633.434.763 εκατ. ευρώ στους αγρότες – Προκαταβολή (70%) της Βασικής Ενίσχυσης του 2021 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 633.434.763 εκατ. ευρώ στους αγρότες – Προκαταβολή (70%) της Βασικής…

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ανοίγει τον Ιούνιο η πλατφόρμα για voucher, περισσότεροι οι δικαιούχοι

Table of Contents Hide ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ανοίγει τον Ιούνιο η…

Φρικιαστικό βίντεο από την Τουρκία: Άνδρας χειροδικεί σε μικρό παιδί (σκληρές εικόνες)

Φρικιαστικό βίντεο από την Τουρκία: Άνδρας χειροδικεί σε μικρό παιδί (σκληρές εικόνες)