Σημαντική αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης του ΟΣΕ από 45 εκατ. ευρώ σε 75 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι για τη συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία του δικτύου προβλέπει η συμβατική συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τον Διαχειριστή Σιδηροδρομικής Υποδομής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της υψηλής προτεραιότητας που έχει τεθεί ήδη και από τις προγραμματικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα για την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου.

Η ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης προς τον ΟΣΕ σηματοδοτεί την ευκαιρία ουσιαστικής αναβάθμισης και αναπτυξιακής ώθησης των σιδηροδρομικών υποδομών στη χώρα μας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο, θέτει την υποχρέωση τήρησης ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού πλέγματος εποπτείας, λογοδοσίας, μετρήσιμων αποτελεσμάτων του Ο.Σ.Ε., διασφαλίζοντας έτσι και έναντι της Πολιτείας και κυρίως έναντι των ελλήνων πολιτών, ένα και μόνο πράγμα, ασφαλείς και αξιόπιστες σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

Στην ίδια κατεύθυνση, με επιστολή του προς την εταιρεία, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε τη σημασία άμεσης εφαρμογής εκ μέρους της, των προβλέψεων περί εταιρικής διακυβέρνησης των ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις περί κατάρτισης στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς επίσης και περί άσκησης εσωτερικού ελέγχου.

Πηγή:naftemporiki.gr

You May Also Like

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Γρηγόρη Γρηγοριάδη

Εγκαινιάστηκε σήμερα το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

142+1 υποψήφιοι με τον Πάνο Κεπαπτσόγλου για τον Δήμο Άργους Ορεστικού

Προτεραιότητα στον πολίτη: Είμαστε έτοιμοι!

Δεν πρόκειται να παρακολουθήσω τον κ. Τσίπρα στη μαύρη προπαγάνδα

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να παίζει τη χώρα στα ζάρια»

Δημήτριος Νάτσιος-ΝΙΚΗ: Όλοι οι μοναχοί του «προέδρου» Πώς το Άγιο Όρος τον τροφοδοτεί με ψήφους

Πώς το Άγιο Όρος τον τροφοδοτεί με ψήφους

Γιώργος Αμανατίδης: Η νίκη της 8ης Οκτωβρίου ανήκει στους πολίτες και τη Δυτική Μακεδονία

 Η «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» εγγυάται την ελπίδα για τον τόπο που αποτελεί κοινό στόχο.

Ηλίας Κασιδιάρης: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων

Η ανάρτησή του στο twitter

Πόθεν Έσχες: Ποιος είναι ο πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός

Ποιος δηλώνει τα λιγότερα

Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου

«Στις 25 Ιουνίου ας μην παρασυρθούμε από τις Σειρήνες»

Συνεδριάζει την Παρασκευή (8/9) το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Η κατανομή πιστώσεων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευσης, μεταξύ των θεμάτων