Σημαντική αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης του ΟΣΕ από 45 εκατ. ευρώ σε 75 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι για τη συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία του δικτύου προβλέπει η συμβατική συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τον Διαχειριστή Σιδηροδρομικής Υποδομής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της υψηλής προτεραιότητας που έχει τεθεί ήδη και από τις προγραμματικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα για την αναβάθμιση του σιδηρόδρομου.

Η ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης προς τον ΟΣΕ σηματοδοτεί την ευκαιρία ουσιαστικής αναβάθμισης και αναπτυξιακής ώθησης των σιδηροδρομικών υποδομών στη χώρα μας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο, θέτει την υποχρέωση τήρησης ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού πλέγματος εποπτείας, λογοδοσίας, μετρήσιμων αποτελεσμάτων του Ο.Σ.Ε., διασφαλίζοντας έτσι και έναντι της Πολιτείας και κυρίως έναντι των ελλήνων πολιτών, ένα και μόνο πράγμα, ασφαλείς και αξιόπιστες σιδηροδρομικές υπηρεσίες.

Στην ίδια κατεύθυνση, με επιστολή του προς την εταιρεία, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε τη σημασία άμεσης εφαρμογής εκ μέρους της, των προβλέψεων περί εταιρικής διακυβέρνησης των ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις περί κατάρτισης στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς επίσης και περί άσκησης εσωτερικού ελέγχου.

Πηγή:naftemporiki.gr

You May Also Like

Ομιλία στην Καστοριά για Ευρωεκλογές που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς

Ομιλία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για τις Ευρωεκλογές

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Με θάρρος και ανεξαρτησία στηλιτεύω τα αρνητικά και επικροτώ τα θετικά

Ο τουρισμός πρέπει να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο

Αδ. Γεωργιάδης σε Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κάνεις bullying, είσαι υποκρίτρια και τοξική

«Κόκκινο» χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή

Φουντώνει η συζήτηση για ίδρυση νέου κόμματος ενόψει ευρωεκλογών

Τι εκτιμούν αναλυτές

Γρηγοριάδης: Συγχαρητήρια στον φίλο Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του στην Προεδρία της ΚΕΔΕ

Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Η πρώτη έρευνα μετά τις εκλογές: Η πρόθεση ψήφου και οι απόψεις για ΝΔ, Τσίπρα

Τα συναισθήματα μετά το αποτέλεσμα της κάλπης

Εκλογές 2023: Σε ποιους προκάλεσε πλήγμα η αποχή

Το ποσοστό της αποχής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι το υψηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας