Η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού εορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου.

Στις 12 τα μεσάνυχτα, οι καμπάνες του Ναού της Παναγίας ήχησαν, ο κλήρος και ο λαός, η μαθητιώσα και στρατευμένη νεολαία, γονείς, ηλικιωμένοι, και κάθε πιστός χριστιανός, πλημμύρισαν από χαρά, έψαλαν τον παιάνα της νίκης και του θριάμβου κατά του θανάτου, το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», και αντάλλαξαν τον αναστάσιμο ασπασμό.

Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του προς τους Χριστιανούς ευχαρίστησε την Αγία μας Εκκλησία, που και με την ευλογημένη περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την λατρεία της μας χαρίζει ό,τι χρειάζεται ο σύγχρονος κόσμος, δηλαδή: συγχώρηση (μέ τόν Εσπερινό της Συγχωρήσεως), νίκη επί του θανάτου (με την Ανάσταση) και αγάπη ανιδιοτελή (με τον Εσπερινό της Αγάπης του Πάσχα). Στην πραγματικότητα, είπε ο Σεβασμιώτατος, η Εκκλησία μας χαρίζει τον Χριστό, που είναι τά πάντα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και πλήθος πιστών “κάθισε στο τραπέζι” που έστρωσε για τον καθένα μας ο Αναστημένος Χριστός, την Θεία Λειτουργία, μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας και αντάλλαξε με όλους τον αναστάσιμο χαιρετισμό.

Στο τέλος, ευλογήθηκαν και μοιράστηκαν, από την Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού, το καθιερωμένο τσουρέκι, τα αυγά και το κασέρι.

*

Την επομένη, στις 10.30 πμ έγινε η έναρξη του Αναστάσιμου Πανηγυρικού Εσπερινού της Αγάπης, με την ένδυση του Αρχιερέως στο Επισκοπείο.

Ακολούθησε λαμπρή λιτανεία μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, με την δέουσα λαμπρότητα κατά το τυπικό της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως για το όλο τους έργο, στην λατρεία, την ποιμαντική, την φιλανθρωπία, και τους συντελεστές της πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Επήνεσε ιδιαιτέρως τα παιδιά και τους νέους που συμμετείχαν στην λατρεία και στην παννυχίδα της Αναστάσεως.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

You May Also Like

Βίντεο από τηναπονομή των παγκόσμιων πρωταθλητών μας Νίκου Χωλόπουλου και Κωνσταντίνου Γιαννούλη στο διπλο σκιφ των εφήβων.

Ο Εθνικός μας ύμνος ακούγεται στο κωπηλατοδρόμιο προς τιμήν των παγκόσμιων πρωταθλητών μας Νίκου Χωλόπουλου και Κωνσταντίνου Γιαννούλη

Στην χριστουγεννιάτικα στολισμένη Αθήνα θα ταξιδέψει ο Σύλλογος Υποτροφιών Καστοριάς στις 13-15 Δεκεμβρίου

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες της εκδρομής από Fourkiotis Tours

Υποβολή αιτήσεων στον Δήμο Άργους Ορεστικού για τη δωρεάν χορήγηση τροφίμων και καυσόξυλων (αιτήσεις)

Υποβολή αιτήσεων στον Δήμο Άργους Ορεστικού για τη δωρεάν χορήγηση τροφίμων και…

Καστοριά: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο «Οι τελευταίες αλλαγές στα εργασιακά και μισθοδοτικά θέματα» στην Καστοριά

Καστοριά: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο «Οι τελευταίες αλλαγές στα εργασιακά και…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Νέες ανακοινώσεις για την διαδικασία της Σίτισης

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Νέες ανακοινώσεις για την διαδικασία της Σίτισης

Συμμαθητές του 12χρονου οι δράστες που του επιτέθηκαν με φαλτσέτα

«Πρώτη φορά στα χρονικά τέτοιο περιστατικό ενδοσχολικής βίας», λέει ο δικηγόρος του

Τράπεζα αίματος από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

Το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στα πλαίσια των κοινωνικών…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΕΙΟΥ» ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΗΣΟΥ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Όλες οι δράσεις της «Κωνσταντινίδειου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορησού για το Μήνα Δεκέμβριο