Με τους Προέδρους και μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας καθώς και με εκπροσώπους και επιστημονικούς συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης συναντήθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος.

Θεσμικά ζητήματα των Κυνηγετικών Συλλόγων καθώς και τα πεδία δράσης συνεργασίας και υποστήριξης αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης, με τον κ. Αμανατίδη να αναγνωρίζει τον ρόλο και την συμβολή τους στην προστασία του φυσικού και θηραματικού πλούτου, υπογραμμίζοντας την συνεργασία που αναπτύσσεται στην βάση του εθελοντισμού, με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και των δασικών υπηρεσιών.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η διαχείριση της παρουσίας μεγάλου πληθυσμού αγριόχοιρου και των επιπτώσεων τόσο στα ζητήματα των καταστροφών που προκαλούν όσο και  σε αυτά των ιογενών νόσων, προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις, (αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με την ταυτοποίηση και την στείρωση των κυνηγετικών σκύλων) όπως επίσης και οι δυνατότητες σύμπραξης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Τουριστικής Προβολής και προγραμμάτων Interreg για την προστασία και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας.

You May Also Like

Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα: Καλά τα νέα για τον 55χρονο

Βγήκε από την εντατική ο 55χρονος από την Πάτρα που είχε δηλητηριαστεί με μονοξείδιο του άνθρακα

Θεματικό Σεμινάριο του έργου Epicah στο Tokaj της Ουγγαρίας. Η ελληνική πλευρά εκπροσωπήθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

Θεματικό Σεμινάριο του έργου Epicah στο Tokaj της Ουγγαρίας. Η ελληνική πλευρά…

Ευχές από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Αμανατίδη

Ευχές από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Αμανατίδη

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην μεικτή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην μεικτή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της…

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Κρίσιμα ερωτήματα για απευθείας ανάθεση έργου στην Π.Ε. Φλώρινας ζητούν απαντήσεις»

Μια σειρά κρίσιμων και καίριων ερωτημάτων προκαλούν αποφάσεις της Περιφερειακής Αρχής για…

Δήμος Βοΐου: 1.090.894,32 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%) στο Δήμο Βοΐου για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Βοΐου (ΔΕ Νεάπολης, Ασκίου, Τσοτυλίου)

Ένταξη έργων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, συνολικού προϋπολογισμού 458.194 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ένταξη έργων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, συνολικού προϋπολογισμού  458.194 ευρώ,  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα…

Δήμος Γρεβενών: Φορητό απινιδωτή απέκτησε το Κλειστό Γυμναστήριο με την ευγενική χορηγία της CALDA ENERGY

Δήμος Γρεβενών: Φορητό απινιδωτή απέκτησε το Κλειστό Γυμναστήριο με την ευγενική χορηγία…

Μαστογραφία: Η πιο must εξέταση- Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στην Πτολεμαΐδα

Οκτώβριος: Μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Κοζάνη: 19χρονος βίασε με μαχαίρι 17χρονη-Συνελήφθη και ομολόγησε

Ο 19χρονος ομολόγησε τη πράξη του βιασμού και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης