Τη Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “HOPE4schools” (κωδικός προγράμματος: 2021-1-RO01-KA220-SCH-000024401 και διάρκεια υλοποίησης από 01-01-2022 έως 01-01-2024) στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά και να υποστηρίζουν τους μαθητές, το προσωπικό και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διδασκαλίας, με γνώμονα την υγεία και την ευημερία όλων των εμπλεκόμενων. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με οργανισμούς από τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία, τη Σερβία, την Τσεχία και δυο από τη Ρουμανία, ο ένας από τους οποίους είναι και ο συντονιστής του προγράμματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη προώθησης του Erasmus+ στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και η Γιαννούλα Τζώτζη, οικονομολόγος-εκπαιδευτικός του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, που συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος.

Αρχικά, έγινε αποτίμηση των σταδίων-αποτελεσμάτων που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, ο οδηγός “Εκπαιδευτική μεθοδολογία για την εισαγωγή της ευημερίας στα σχολεία” έχει ολοκληρωθεί και αναρτηθεί στα αγγλικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://hope4schools.eu/. Το προσεχές διάστημα αναμένεται να αναρτηθούν και οι μεταφράσεις του οδηγού στις γλώσσες των εταίρων του προγράμματος. Έπειτα, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το ψηφιακό αποθετήριο που περιλαμβάνει ψηφιακούς πόρους και διαδραστικά ψηφιακά εργαλεία που προωθούν την ευημερία στην σχολική κοινότητα. Καταγράφηκαν τα συμπεράσματα από την πιλοτική εφαρμογή των εργαλείων αυτών και παρουσιάστηκε η δομή και ο τρόπος εμφάνισής τους στην ιστοσελίδα του έργου. Τον συντονισμό και τη βασική ευθύνη για την υλοποίηση του δεύτερου αποτελέσματος έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για την περάτωση του τρίτου αποτελέσματος, που αναφέρεται στη δημιουργία βάσης δεδομένων με καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την καταγραφή εμπειριών από την σχολική πραγματικότητα σχετικά με θέματα ευημερίας. Ακόμη, περιγράφηκαν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ανάρτησης του συνόλου των αποτελεσμάτων του προγράμματος στην ιστοσελίδα του και οι τρόποι προώθησης και διάχυσής τους στην ευρύτερη σχολική κοινότητα. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει συνολικά δύο ομάδες σχολείων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) με περίπου 2.800 μαθητές.

Τα αποτελέσματα του έργου και περισσότερες πληροφορίες για αυτό υπάρχουν αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος https://hope4schools.eu/ αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα (εδώ) που δημιουργήθηκαν για τη διάχυση και τη βιωσιμότητα του περιεχομένου του. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους και ευελπιστεί να συμβάλει στην ευημερία και την «ανθεκτικότητα» της σχολικής κοινότητας.

You May Also Like

Η Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) παρέδωσε 7.500 προστατευτικές μάσκες μιας χρήσης για να διατεθούν στο προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κοζάνης

Η Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) παρέδωσε 7.500 προστατευτικές…

Υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση του έργου «Διαγράμμιση Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Δ.Τ.Ε.(έδρα) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

Υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση του έργου «Διαγράμμιση Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας…

ΑΝΑΤΡΟΠΗ:Ορκίζονται κανονικά οι Δημοτικοί Συμβουλοι με οφειλές

Έτοιμη προς ψήφιση η Ειδική Νομοθετική ρύθμιση

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Προκήρυξη 4ου κύκλου Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Διαχείριση Ενέργειας στα Κτίρια»

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας:  Προκήρυξη 4ου κύκλου Εισαγωγής Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα…

Χρηματοδότηση 1.615.000,00 ευρώ για αγροτικούς δρόμους στη Δεσκάτη

Χρηματοδότηση 1.615.000,00 ευρώ για αγροτικούς δρόμους στη Δεσκάτη

Υπογραφή νέας σύμβασης για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Κοζάνης προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γεώργιο

     Υπογραφή νέας σύμβασης για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο Εθνικό…

Συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας και του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας

  Συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας και του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής…

Στον Εισαγγελέα Κοζάνης για παράνομα Κυνοκομεία οι ιδιοκτήτες των δύο φιλοζωικών σωματείων της Κοζάνης

Την πόρτα του Εισαγγελέα θα περάσουν από στιγμή σε στιγμή , οι…

Γιώργος Κασαπίδης: «Οι Πύργοι Εορδαίας πρότυπο Ανάπτυξης του Αγροτικού τομέα και σημείο αναφοράς της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

Γιώργος Κασαπίδης: «Οι Πύργοι Εορδαίας πρότυπο Ανάπτυξης του Αγροτικού τομέα και σημείο…