Στην Αλβανία μεταφέρεται αυτή την ώρα οδικώς το σκήνωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, όπου θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στα Τίρανα, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού.  Αυτήν την ώρα τιμητικό άγημα και πλήθος κόσμου τον αποχαιρετούν στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου στο μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς – Τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό της Αναστάσεως

Τον συνοδεύουν ο μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, ο επίσκοπος Κρούγιας Αναστάσιος και οι ιερείς π. Χαράλαμπος Γκιόκας και π. Σπυρίδων Τοπάντζας, οι οποίοι υπήρξαν στενοί συνεργάτες και συνοδοιπόροι του στην αναγέννηση της Εκκλησίας της Αλβανίας ύστερα από δεκαετίες διωγμών. Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδός του σκηνώματος είναι ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι η υποδοχή του σκηνώματος του μακαριστού Aρχιεπισκόπου κυρού Αναστασίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα θα λάβει χώρα την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2025 στις 4:00 το απόγευμα τοπική ώρα (5:00 ώρα Ελλάδος)

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα (12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος) μετά τη Θεία Λειτουργία.

Σημειώνεται πως πενθήμερο πένθος από 25 έως 29 Ιανουαρίου 2025 έχει κηρύξει η Εκκλησία της Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος εκοιμήθη στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξαιτίας πολυ-οργανικής ανεπάρκειας. Ο θάνατος του ιεράρχη αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας που συνεδρίασε εκτάκτως στα Τίρανα αποφάσισε την εκλογή του Μητροπολίτη Κορυτσάς κ. Ιωάννη ως Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Στο τέλος της συνεδρίασης, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στο χριστεπώνυμο πλήρωμα να προσεύχεται για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντος Προκαθημένου.

You May Also Like

Τραγωδία στην Κρήτη: Τουρίστας εντοπίστηκε νεκρός σε ξαπλώστρα παραλίας

Ο 72χρονος Σουηδός βρισκόταν για διακοπές με τη σύζυγό του στο νησί

Ποιοι δικαιούνται και τι έγγραφα χρειάζονται για τη μείωση ενοικίου επαγγελματικής στέγης και κατοικίας

Ποιοι δικαιούνται και τι έγγραφα χρειάζονται για τη μείωση ενοικίου επαγγελματικής στέγης…

Επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα: Ανατροπή στο παρά πέντε – Λήγει αύριο η προθεσμία [βίντεο]

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ανέρχονται στις 390.000 και εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 450.000.

Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος απαγόρευσης του καπνίσματος;

Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος απαγόρευσης του καπνίσματος;

Γερμανία: Εγκρίθηκε η νομιμοποίηση κάνναβης – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου

Νόμιμη θα είναι και η καλλιέργεια έως και τριών φυτών στο σπίτι

Μαρία Αντωνίου: «Με το ποσό των 50 εκατ. € επιχορηγούνται τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, οι επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ»

  Μαρία Αντωνίου: «Με το ποσό των 50 εκατ. € επιχορηγούνται τα…

Από τον πιο YOLO στον «πανωλεθρία»: Οι πιο γραφικές μορφές που έδωσαν Πανελλήνιες

Πανελλήνιες είναι και περνάνε. Τα όσα μπορείς να πεις στις κάμερες, όμως, μπορεί να μείνουν στην ιστορία.

Πέθανε ο Γιάννης Χόντος, συνιδρυτής των Hondos Center

Πέθανε ο Γιάννης Χόντος, συνιδρυτής των Hondos Center

ΠΑΟΚ: Ασπρόμαυρο πάρτι στο κέντρο της Φραγκφούρτης (video)

ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στο κέντρο της Φραγκφούρτης από χιλιάδες οπαδούς του Δικεφάλου, που έχουν κατακλύσει την γερμανική πόλη.