Η προωθητική ενέργεια της Hyundai με τίτλο «Green Bonus» προσφέρει έκπτωση 9.000 ευρώ (!) σε τρία βραβευμένα μοντέλα της, φέρνοντας το μέλλον της ηλεκτροκίνησης ένα βήμα πιο κοντά σε εσάς.

Πώς θα αποκτήσετε ένα κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μεγάλη έκπτωση

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό – αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οι λόγοι είναι πολλοί και σύνθετοι, θα αρκούσε όμως απλά ένας για να καταλάβουμε το πόσο σημαντικό είναι να αφήσουμε πίσω μας τα ορυκτά καύσιμα: η ηλεκτροκίνηση βοηθά να σώσουμε τον πλανήτη μας. Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα, λοιπόν, η Hyundai φροντίζει να προσφέρει κορυφαίες επιλογές και μάλιστα με τον οικονομικότερο δυνατό τρόπο. Έτσι, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για ένα πιο πράσινο μέλλον, συνεχίζει να επενδύει στον τομέα, εξελίσσοντας κορυφαία ηλεκτρικά οχήματα και απολαμβάνοντας μέσα από αυτά τη διεθνή αναγνώριση τόσο για τις επιδόσεις όσο και τον σχεδιασμό της.

Πιο συγκεκριμένα, η Hyundai Hellas υλοποιεί μια σπουδαία προωθητική ενέργεια με τίτλο «Green Bonus», προσφέροντας έκπτωση 9.000€ στην αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος Hyundai (και σε συνδυασμό με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ)». Έτσι, τα αμιγώς ηλεκτρικά IONIQ 5 και IONIQ 6 που βραβεύτηκαν ως Παγκόσμια Αυτοκίνητα των ετών 2022 και 2023 αντίστοιχα, αλλά και το KONA Electric που βραβεύτηκε ως το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 για την Ελλάδα από δύο διαφορετικούς θεσμούς της εγχώριας αυτοκινητιστικής αγοράς, μπορούν να γίνουν δικά σας πιο εύκολα από ποτέ.

Διότι, τελικά, το ζητούμενο μίας περισσότερο βιώσιμης κοινωνίας πρέπει να γίνεται πράξη και να μη μένει στα λόγια. Είναι κάτι που χρωστάμε στους εαυτούς μας και -κυρίως- στις επόμενες γενιές. Ας, δούμε, λοιπόν πιο αναλυτικά ποιες είναι οι επιλογές που μάς δίνει η Hyundai.

Πώς θα αποκτήσετε ένα κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μεγάλη έκπτωση-1

Hyundai Kona: Ένα φουτουριστικό SUV ιδανικό για κάθε είδους αποδράσεις

Φουτουριστικό, τολμηρό, γεμάτο έξυπνες λύσεις και άνετους χώρους. Κάπως έτσι, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νέο Hyundai Kona, το οποίο διατηρεί τη στιβαρή σχεδιαστική του ταυτότητα, με το κύριο χαρακτηριστικό το εμπρός τμήμα του, όπου ένα απέριττο, αεροδυναμικό ρύγχος συνδυάζεται με φώτα Seamless Horizon Lamps με ρέουσες γραμμές.

Όσον αφορά τώρα τους χώρους και τη δυνατότητα αποθήκευσης αποσκευών, το συγκεκριμένο αναβαθμισμένο SUV προσφέρει πια περισσότερους χώρους τόσο για την καθημερινότητα όσο και για κάθε είδους αποδράσεις. Πιο συγκεκριμένα, με στόχευση σε μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους για πιο άνετη διαβίωση, το KONA Electric έχει αυξηθεί σε πλάτος και μήκος με άφθονο χώρο για τα πόδια και τους ώμους των επιβατών της δεύτερης σειράς. Μάλιστα, το επίπεδο πάτωμα χωρίς κεντρικό τούνελ σε συνδυασμό με τα φωτεινά χρώματα επιτείνουν την αίσθηση ευρυχωρίας ενώ τα περισσότερα βιώσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται πια εναρμονίζονται με τις νέες επιταγές για ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον.

Για να μιλήσουμε τώρα με αριθμούς, το KONA Electric προσφέρει ένα πολύ άνετο πορτμπαγκάζ 466 λίτρων (VDA, χωρητικότητα αυξημένη κατά 30% από του προκατόχου του). Επίσης, κάτι άλλο που οφείλουμε να σημειώσουμε είναι το πόσο εύκολα προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες του κατόχου του: τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται πλήρως μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς καν να πρέπει να αφαιρεθούν τα προσκέφαλα. Έτσι, με τα καθίσματα να έχουν «διπλώσει», έχετε στα χέρια σας μία τεράστια χωρητικότητα 1300 λίτρων (!) – μία ιδανική συνθήκη είτε για σύντομες αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα είτε για τη μεταφορά κάθε είδους εξοπλισμού.

Στο κομμάτι των τεχνολογιών αιχμής, το KONA Electric θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία του (B-SUV) καθώς φέρνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη συνδεσιμότητα αλλά και στην άνεση που προσφέρει στον οδηγό. Πώς ακριβώς το κάνει αυτό; Καταρχάς, όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο με το σύστημα infotainment νέας γενιάς της Hyundai που ονομάζεται ccNC (Connected Car Navigation Cockpit) και προσφέρει προηγμένα γραφικά και τέλεια ενσωμάτωση των οθονών. Ενώ για την άνεση, αρκεί να αναφέρουμε ότι μπορεί να πραγματοποιεί αυτόνομα ελιγμούς στάθμευσης εμπρός/πίσω με έλεγχο από απόσταση πατώντας απλά ένα πλήκτρο στο smart key.

Κλείνοντας, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ένα μείζον ζήτημα της ηλεκτροκίνησης, αυτό της αυτονομίας. Ανάλογα με την έκδοση που επιλέξει κανείς, τα δεδομένα είναι τα εξής: η μπαταρία 48.4 kWh διαθέτει αυτονομία έως 377 χλμ., ενώ η έκδοση 65.4 kWh (που πρέπει να σημειωθεί ότι προσφέρει την καλύτερη αυτονομία στην κατηγορία) έως και 514 χλμ (!) με μία μόνο φόρτιση. Όσο για τους χρόνους φόρτισης;  Στην έκδοση με long range μπαταρία: 65.4 kWh, εξοπλισμένο με FWD και τροχούς 17″, το σύστημα της μπαταρίας του KONA Electric έχει χρόνο φόρτισης τα 41 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW DC. Μιλάμε, δηλαδή, για ηλεκτροκίνηση με στυλ χωρίς συμβιβασμούς. – Από 29.990 ευρώ

Πώς θα αποκτήσετε ένα κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μεγάλη έκπτωση-2

Hyundai IONIQ 5: Ένα high tech crossover με συναρπαστικές επιδόσεις

Πώς θα σας ακουγόταν ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover με τρομερές επιδόσεις, εξαιρετικά μεγάλη γκάμα έξυπνων επιλογών αλλά και αυτονομία 507 χλμ. σε συνδυαστικό κύκλο; Αν η ερώτηση σας κίνησε το ενδιαφέρον, τότε είναι καιρός να γνωρίσετε το Hyundai Ioniq 5, του οποίου οι τεχνολογικές καινοτομίες δε γνωρίζουν αντίπαλο ενώ ο σχεδιασμός του κόβει την ανάσα ακόμα και στους πιο απαιτητικούς φίλους της αυτοκινητιστικής βιομηχανίας, επαναπροσδιορίζοντας την ίδια στιγμή την αντίληψη που έχουμε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του μοντέλου κοιτά ξεκάθαρα προς τον μινιμαλισμό επιλέγοντας καθαρές γραμμές αντί για πολύπλοκες γωνίες και σχήματα. Το μοναδικό, ενιαίο καπό χωρίς ενδιάμεσους αρμούς (clamshell) εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, αφήνοντας ελάχιστα κενά μεταξύ των τμημάτων του αμαξώματος. Το αποτέλεσμα είναι μία «καθαρή» και high-tech εμφάνιση. Στο θέμα της άνεσης τώρα, το τελείως επίπεδο πάτωμα αφαιρεί οποιοδήποτε πιθανό «εμπόδιο» ανάμεσα στον οδηγό και τον συνεπιβάτη. Μάλιστα, η κινούμενη νησίδα της αποθηκευτικής κονσόλας μεταφέρει την άνεση της ασύρματης φόρτισης στην εγγύτητα των πίσω επιβατών.

Χρησιμοποιώντας με καινοτόμο τρόπο υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, η νέα EV πλατφόρμα -ένα πραγματικό τεχνολογικό ορόσημο για την αυτοκίνηση- που χρησιμοποιείται στο Hyundai IONIQ 5 προσφέρει μία τελείως καινούργια εμπειρία στους επιβάτες. Η αύξηση στο μέγεθος του πατώματος, τα πλήρως ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα (τα οποία διαθέτουν δυνατότητα πλήρους ανάκλισης) καθώς και η ευελιξία της κεντρικής κονσόλας (που μπορεί να μετακινείται κατά μήκος της καμπίνας) αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με το τι θα πει «άνετο» ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Θα πρέπει, κάπου εδώ, να αναφέρουμε ότι το εν λόγω μοντέλο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Ένα αυτοκίνητο δηλαδή που εκπέμπει μηδενικούς ρύπους, έχει μικρότερο κόστος συντήρησης αφού δε διαθέτει συμπλέκτη ή γρανάζια, και έχει εντυπωσιακή επιτάχυνση από στάση μίας και η άμεσα διαθέσιμη ροπή είναι πραγματικά άφθονη – αποτελώντας, με άλλα λόγια, το κλειδί για μία δυναμική και συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Πιο συγκεκριμένα: το μοντέλο κάνει τα 0-100 χλμ./την ώρα σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα στην έκδοση AWD με την μπαταρία 58 kWh ή 77 kWh, διαθέτοντας τελική ταχύτητα 185 χλμ./την ώρα. Όσο για την αυτονομία του; Λόγω των τεχνολογιών αιχμής της Hyundai, το IONIQ 5 προσφέρει αυτονομία έως 507 χλμ. σε συνδυαστικό κύκλο με σύστημα πίσω κίνησης (RWD) και την μπαταρία των 58 kWh ή με αυτήν των 77 kWh. Στις εκδόσεις με την μπαταρία 77,4 kWh, το σύστημα μπαταρίας 800V προσφέρει χρόνο φόρτισης σε σταθμό DC 350 kW (Συνεχές Ρεύμα) 18 λεπτά. Το Hyundai IONIQ 5, λοιπόν, φέρνει την επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση, αφού δημιουργήθηκε για να σας ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά, με ταχύτερη φόρτιση και κομψότερο στυλ. – Από 32.090 ευρώ

Πώς θα αποκτήσετε ένα κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μεγάλη έκπτωση-3

Hyundai IONIQ 6: Ένα streamliner που δείχνει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Αν κάποιος θέλει να δει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης στο τώρα, δεν έχει παρά να μπει στην καμπίνα του IONIQ6 – του ολοκαίνουργιου streamliner της Hyundai, το οποίο οφείλει την εμφάνισή του, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του μέρος, στον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό.  Άλλωστε, η αεροδυναμική του σιλουέτα, με το χαρακτηριστικό πίσω τμήμα, κρύβει την καλύτερη δυνατή λύση στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αφού η χαμηλή αντίσταση στον άνεμο σημαίνει και υψηλή αυτονομία. Το άλφα και το ωμέγα δηλαδή στον χώρο.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο μοντέλο είναι πως το σχήμα της καμπίνας θυμίζει «κουκούλι» υποδεχόμενο τους επιβάτες σαν «ανοιχτή αγκαλιά». Πιο συγκεκριμένα, η θολωτή καμπίνα -εμπνευσμένη από το Prophecy Concept EV- είναι σχεδιασμένη με γνώμονα την άνεση και την πρακτικότητα ανεβάζοντας επίπεδο κατά αυτόν τον τρόπο στην ποιότητα των μετακινήσεών από το ένα μέρος στο άλλο. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο βιώσιμα υλικά στο εσωτερικό και επιμηκύνοντας τη σιλουέτα του αυτοκινήτου, οι σχεδιαστές πέτυχαν ένα μοναδικό συνδυασμό αεροδυναμικής σχεδίασης και μέγιστης ευρυχωρίας.

Όσον αφορά τώρα, τις δυνατότητες που χαρίζουν στον οδηγό οι τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιεί η Hyundai, ας δούμε τι προσφέρει το IONIQ 6. Το οδηγοκεντρικό εσωτερικό διαθέτει μια εργονομικά σχεδιασμένη οθόνη για τον πίνακα οργάνων τοποθετημένη σε κεντρική θέση. Ο λόγος; Για να μειώνει τη διάσπαση της προσοχής και να βοηθά στη διαισθητική οδήγηση. Επίσης, μπορεί κανείς να διαλέγει την ατμόσφαιρα που θα «παίζει» στο μπακγκράουντ κατά το δοκούν, αφού μπορεί να επιλέξει μέσα από τα 6 θέματα διπλού χρώματος που αναπτύχθηκαν από ειδικούς με στόχο την ψυχική ευεξία οδηγού και επιβατών. Ή πιο απλά, να διαλέξει από 64 χρώματα για να δημιουργήσει τον δικό του φωτισμό μέσα από 4.096 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Αντίστοιχα, οι ανέσεις που προσφέρει το IONIQ 6 θυμίζουν περισσότερο σαλόνι σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου και λιγότερο αυτοκίνητο ηλεκτροκίνησης. Σκεφτείτε, δηλαδή, ότι η καμπίνα αποτελεί το τέλειο μέρος για μικρή σιέστα, μιας και τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, με τη δυνατότητα ευρείας ανάκλισης, δίνουν τη δυνατότητα για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα κατά τη διάρκεια της φόρτισης, με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού.

Σε άλλες σημαντικές λεπτομέρειες τώρα, οι ψηφιακοί πλευρικοί καθρέπτες (DSM) σας δίνουν τη δυνατότητα να ξέρετε ανά πάσα στιγμή τι ακριβώς συμβαίνει γύρω από το αυτοκίνητό σας, ακόμα και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επίσης, το διαδραστικό τιμόνι με τα interactive pixel lights αποτελεί από μόνο του μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία με πολλά και διάφορα σκέλη: από το να σας καλωσορίζει στο όχημα μέχρι να απεικονίζει το προφίλ οδήγησης και να σας ενημερώνει για την κατάσταση διαφόρων συστημάτων του οχήματος.

Σε πιο πρακτικά ζητήματα τώρα,  υπάρχει το Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (FCA), όπως και επιπλέον χώρος αποσκευών εμπρός – εκεί όπου κανονικά θα βρισκόταν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, αυξάνοντας την αποθηκευτική ικανότητα κατά 45 λίτρα. Ενώ, όσον αφορά τα ζητήματα ηλεκτροκίνησης, το καινοτόμο σύστημα μπαταρίας 800V του IONIQ 6  πετυχαίνει μερικούς από τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους φόρτισης σήμερα, όντας συμβατό με υποδομή φόρτισης 800V, που σημαίνει ότι μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% της μπαταρίας του σε 18 λεπτά, σε ταχυφορτιστή 350kW.. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει μέγιστη αυτονομία 614 χλμ. για την μπαταρία 77,4 kWh σύμφωνα με το πρωτόκολλο μέτρησης WLTP σε μικτό κύκλο, και αντίστοιχα μέγιστη αυτονομία 429 χλμ. για την μπαταρία 53,0 kWh.

Αν συνδυάσει κανείς όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία, θα καταλάβει εύκολα για ποιον λόγο το αδιαμφισβήτητα μοναδικό και ολοκαίνουργιο IONIQ 6 ενσαρκώνει τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. – Από 32.490 ευρώ

https://www.moneyreview.gr/

You May Also Like

ΟΑΕΔ: Επίδομα 2.520 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Εως πότε κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι

ΟΑΕΔ: Επίδομα 2.520 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Εως πότε κάνουν αίτηση…

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας και πόσο θα κοστίσει

Περιορισμένης κλίμακας θα είναι τελικά οι αλλαγές που θα πραγματοποιήσει και φέτος…

Πώς θα πληρωθεί φέτος ο φόρος εισοδήματος

Στο συρτάρι μπαίνουν προς το παρόν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών για…

Δημόσιος Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός προμήθειας υλικών οδικής σήμανσης για τις ανάγκες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΔΜ

Ο Προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 81.981,98€

Πώς να καταγγείλετε ηλεκτρονικά παρατυπίες καταστημάτων στις εκπτώσεις

Ηλεκτρονικά θα μπορούν να καταγγέλλουν οι καταναλωτές τυχόν παραβάσεις στις θερινές εκπτώσεις…

Μέτρα μετά τον σάλο στην Ελλάδα για το βρεφικό γάλα

Τα μέτρα και για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα θα ανακοινωθούν σύντομα και θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών στα ράφια

Εγκρίθηκε η ανακαίνιση και αναβάθμιση των 116 Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2)

Εγκρίθηκε το έργο «Επανασχεδιασμός των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της Δημόσιας Υπηρεσίας…