Το βράδυ Τετάρτης, σε μια σημαντική και έκτακτη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο  Κοζάνης θα αποφασίσει (απομένει να δούμε αναλυτικά τις ψήφους) την έγκριση της τελικής συμφωνίας-“πακέτο” για τις τρεις τηλεθερμάνσεις Κοζάνης, Πτολεμαϊδας και Αμυνταίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του  Kozanimedia, η τελική τιμή που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές από τη φετινή θερμική περίοδο θα ανέλθει σε περίπου 74-76 ευρώ τη μεγαβατώρα, από τα 53 που είναι η σημερινή τιμή.

Εάν και εφόοον δεν αλλάξει κάτι μέχρι αύριο το βράδυ, πρόκειται για αύξηση της τάξης του 41% περίπου, με μέση τιμή στα 75 ευρώ, η οποία μπορεί να κυμανθεί και από 38-45%. Και αυτό διότι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΚ (οι οποίοι δεν εισακούστηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τη δημοτική αρχή Μαλούτα) έχουν προτείνει τιμές που ξεπερνούν και τα 80 ευρώ, γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης, αλλά  μια ανάλογη εισήγηση δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τη δημοτική αρχή Κοκκαλιάρη, λόγω του πολιτικού κόστους, αλλά θα πρέπει να δούμε εάν φτάσουμε ακόμη και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Να σημειωθεί πως το σχέδιο προβλέπει ότι μέχρι την έναρξη ισχύος της σύμβασης με τη Διαδημοτική, δηλαδή για το χρονικό διάστημα έως την ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία των μέσων παραγωγής για το διασυνδεδεμένο σύστημα, εφ’ όσον η τιμή προμήθειας της θερμικής ενέργειας από τις επιχειρήσεις τηλεθέρμανσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) και Εορδαίας (ΔΕΤΗΠ) ξεπερνά τα 32 ευρώ MWhth, τότε η διαφορά μεταξύ της πραγματικής τιμής χρέωσης και της τιμής των 32 ευρώ θα καταβάλλεται από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος για τα 43 ευρώ και πάνω.

https://kozanimedia.gr/

You May Also Like

Βρέθηκε στη Νορβηγία ο μικρός Ράινερ που απήχθη από την Κηφισιά

Βρέθηκε στη Νορβηγία ο μικρός Ράινερ που απήχθη από την Κηφισιά

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης: Συμψηφίζονται τα τέλη εκτίμησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες αγρότες του φαινομένου «Ιανός»

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης: Συμψηφίζονται τα τέλη εκτίμησης του ΕΛΓΑ για τους πληγέντες…

Υπ. Εργασίας: Αυξάνονται οι παθήσεις που χαρακτηρίζονται ως μη αναστρέψιμες

Υπ. Εργασίας: Αυξάνονται οι παθήσεις που χαρακτηρίζονται ως μη αναστρέψιμες

ΠΑΝΣΕΚΤΕ:  «Υποχρεωτικό το διάγραμμα ροής»

ΠΑΝΣΕΚΤΕ:  «Υποχρεωτικό το διάγραμμα ροής»

Είσοδος Β. Μαρινάκη στην Τέρνα Ενεργειακή

Συμμετοχή κάτω του 5% απέκτησε, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο εφοπλιστής. Το…

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Δευτέρα, ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Στους 36 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο καιρός τη Δευτέρα (17/06) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Δένδιας: Μακρύς ο κατάλογος κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Δένδιας: Μακρύς ο κατάλογος κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού σε οικία στην πόλη της Φλώρινας

Βρέθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας

Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ: “Αν όλοι δείξουμε υπευθυνότητα τα πράγματα σύντομα θα πάνε καλύτερα”

Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ: “Αν όλοι δείξουμε υπευθυνότητα τα πράγματα σύντομα θα πάνε καλύτερα”