Saga Furs: Πωλήσεις ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ στην πρώτη online δημοπρασία παρά τις εξαιρετικές περιστάσεις

Η Saga Furs πραγματοποίησε τη δεύτερη δημοπρασία της φετινής δημοπρατικής σεζόν μέσω διαδικτύου, από τις 23 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου 2020, τα αποτελέσματα της οποίας οριστικοποιήθηκαν στις 14.4.  Δυστυχώς, η παγκόσμια επιδημία κορoναϊού και οι σχετικοί περιορισμοί απέτρεψαν την πραγματοποίηση μιας παραδοσιακής δημοπρασίας. Περισσότεροι από 150 αγοραστές από διαφορετικές αγορές, συμμετείχαν στη Online δημοπρασία των τριών εβδομάδων. Οι αγορές από τις ευρωπαϊκές χώρες παρέμειναν χαμηλές λόγω της επιδημίας του κορoναϊού, αλλά η Κίνα και η Κορέα ήταν ενεργές, καθώς η επιδημία στις χώρες αυτές υποχώρησε και ο κλάδος σταδιακά επανεκκινήθηκε.

Η αξία των διαδικτυακών πωλήσεων της δημοπρασίας ανήλθε στα 31 εκατομμύρια ευρώ. Στη δημοπρασία πωλήθηκαν συνολικά περίπου 1.300.000 μινκ γουνοδέρματα και 75.000 δέρματα αλεπούς και Finnraccoon, καθώς δεν υπήρχε ακόμη άμεση ανάγκη δερμάτων αλεπούς στην Κίνα που είναι η κύρια αγορά τους, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται κυρίως για γαρνιτούρες και  μπορούν να αγοραστούν και στην δημοπρασία του Ιουνίου. Πωλήθηκαν περισσότερα μινκ γουνοδέρματα , εξήγηση της οποίας είναι ότι η παραγωγή ενδυμάτων από μινκ είναι πιο χρονοβόρα.

«Όλος ο κόσμος βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση λόγω του κοροναϊού και των συνεπειών του. Ωστόσο, κάτω από αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε μια ομαλή διαδικτυακή δημοπρασία που επέτρεψε στους πελάτες μας να αγοράσουν γουνοδέρματα για τις άμεσες ανάγκες τους. Η ζήτηση για γουνοδέρματα αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός, ότι ένα σημαντικό μέρος αυτών που πωλήθηκαν στην ηλεκτρονική δημοπρασία, έχουν ήδη αποσταλεί και παραδοθεί σε πελάτες παρά τις δυσκολίες στην διαδικασία μεταφοράς», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος Pertti Fallenius.

Η Saga Furs θα πραγματοποιήσει την επόμενη δημοπρασία της από τις 8 έως τις 16 Ιουνίου 2020.

You May Also Like

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Καμία συμμετοχή στις Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Καμία συμμετοχή στις Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Ενδιαφέρουσες διεργασίες στην 3η Θεματική Ημερίδα Επιχειρηματικής Ανακάλυψης στον τομέα της Αγροδιατροφής

Στο ξενοδοχείο «IBERIS» στη Σιάτιστα, στις 12 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η 3η…

Έφτασαν οι πρώτοι 80 Σύριοι πρόσφυγες στη Βασιλίτσα Γρεβενών

Κατέφθασαν στα ορεινά Γρεβενά οι πρώτοι πρόσφυγες, που θα φιλοξενηθούν στην περιοχή…

Γ. Κασαπίδης: Ενώνουμε με οδικές υποδομές δυο κτηνοτροφικές περιοχές

Με στόχο την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και της αγροτικής οικονομίας

Χαρά και περηφάνια για την Καστοριά, αλλά και όλη την Ελλάδα”. Συγχαρητήρια του Αντιδημάρχου Πέτρου Δοκόπουλου στον Μάρκο Σπυρόπουλο

“Χαρά και περηφάνια για την Καστοριά, αλλά και όλη την Ελλάδα”. Συγχαρητήρια…

Εκδηλώσεις για τον Άγιο Μηνά στο ξωκλήσι της Φωτεινής

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία

Θεραπευτική άσκηση και Οστεοπόρωση Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

 Θεραπευτική άσκηση και Οστεοπόρωση Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science &…

Με 12 θέματα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Ποια αφορούν την Π.Ε. Καστοριάς;

Με 12 θέματα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Ποια αφορούν την…

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: Κακοδιαχείριση των ΕΛΤΑ και όχι μόνο

Με αφορμή το κλείσιμο του γραφείου του Νεστορίου