Ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κώστας Βλάσης αναφέρθηκε στους διορισμούς των εκπαιδευτικών και τα κενά που ακόμη υπάρχουν στα σχολεία αλλά και στις άδειες των νεοδιόριστων σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Παράλληλά ο κ. Βλάσης αποκάλυψε ακόμη ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έρθει η νομοθετική ρύθμιση για τα Κέντρα Μελέτης.

«Από 1η Σεπτεμβρίου οι επιπλέον 10.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν και ήταν στις αίθουσες, κάτι πολύ σημαντικό, αν σκεφτούμε ότι από το 2020 έως και φέτος έχουν διοριστεί περίπου 50.000 εκπαιδευτικοί» είπε ο κ. Βλάσης εξηγώντας ότι στις αρχές Σεπτέμβρη «ήρθε και το πρώτο κύμα των αναπληρωτών. 24.000 αναπληρωτές διορίστηκαν για να αντιμετωπιστούν τα κενά. Κενά βέβαια εξακολουθούν να υπάρχουν» παραδέχτηκε επισημαίνοντας ωστόσο ότι πολλοί από τους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς «δεν κάνουν αποδοχή του διορισμού ή ζητούν άδεια άνευ αποδοχών ή παράταση συνήθως μικρή για το χρόνο ορκωμοσίας τους κι άλλοι για πιο σοβαρούς λόγους» με αποτέλεσμα «σχεδόν το 23% των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν φέτος να έχει πάρει κατευθείαν άδεια ( ανατροφής τέκνου, κύησης, επαπειλούμενης κύησης κ.α.)».

«Σε έναν μόνο νομό διορίστηκαν 12 νηπιαγωγοί και πήραν άδεια οι 6. Σε άλλο μικρό νησί διορίστηκε νηπιαγωγός που πήρε αμέσως άδεια κι εμείς στείλαμε έναν άλλο για να μη μείνουν χωρίς νηπιαγωγό τα παιδιά» αποκάλυψε ο κ. Βλάσης στη συνέντευξή του στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Πρόκειται για «δύσκολη εξίσωση» υποστήριξε ο ίδιος αφού όπως είπε «αλλιώς υπολογίζουμε κι αλλιώς μας έρχονται κάτι που δε μπορούμε να το προβλέψουμε. Μέχρι την Πέμπτη πάντως «Θα προχωρήσουμε στο β’ κύμα διορισμού αναπληρωτών, δασκάλων και καθηγητών για να καλύψουμε τα κενά».

Βλάσης: Μέχρι τέλος του χρόνου νομοθετική ρύθμιση για τα Κέντρα Μελέτης

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πράγματι νομικό κενό» για τα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν σήμερα χωρίς θεσμικό πλαίσιο και επίσημη εποπτεία και προανήγγειλε ότι θα έρθει νομοθέτημα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

ethnos.gr

You May Also Like

Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό από τους άνω των 60 ετών μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό από τους άνω των 60 ετών μετά…

Η αρχοντική κατοικία στο Κολωνάκι που φιλοξένησε τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο, μεταμορφώθηκε σε boutique hotel

Η αρχοντική κατοικία στο Κολωνάκι που φιλοξένησε τον Τζον Λένον και τη…

Ελληνικό: Μεγεθυντικός φακός πάνω σε ξερόχορτα βρέθηκε στους πρόποδες του Υμηττού – Δείτε φωτογραφίες

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για απόπειρα εμπρησμού – Συνεχείς περιπολίες στο δάσος  για αποφυγή…

Πορτοσάλτε για διαδηλώσεις Τεμπών: Ακροδεξιοί και αριστεροί πήγαν να πάρουν μεροκάματο

Ο ‘Αρης Πορτοσάλτε τόνισε πως στο Σύνταγμα είδε ένα νέο κίνημα αγανακτισμένων, στο οποίο υπήρχαν ακροδεξιοί μαζί με αριστερούς.

Η διπλή τιμή των φαρμάκων και η «αφαίμαξη» των ασφαλισμένων(Α.Γ.Σ.Σ.Ε.)

”Μια πρώτη απάντηση θα δώσουμε με την μαζική συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο της 17ης Απριλίου”.

Επίδομα 534 ευρώ: Οι προϋποθέσεις για τις αναστολές τον Ιανουάριο – Οι νέοι δικαιούχοι

Επίδομα 534 ευρώ: Οι προϋποθέσεις για τις αναστολές τον Ιανουάριο – Οι…

Έλληνας αστροφυσικός βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Αστρονομική Εταιρεία

Έλληνας αστροφυσικός βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Αστρονομική Εταιρεία

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018

Για την Καστοριά την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η “Καστοριά: Ομάδα…