Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 6,2 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους του προχωρεί ο όμιλος ΟΤΕ, όπου –όπως και στην Cosmote– πρόσφατα υπογράφηκαν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΟΤΕ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υπαλλήλους του

Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 6,2 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους του προχωρεί ο όμιλος ΟΤΕ, όπου –όπως και στην Cosmote– πρόσφατα υπογράφηκαν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας επιδιώκεται η στήριξη κατά βάση των χαμηλόμισθων, με το ύψος της ενίσχυσης να διαμορφώνεται κλιμακωτά (ανάλογα με τον μισθό) και το μέγιστο ποσό αυτής να τοποθετείται στα 1.000 ευρώ. Σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα, άτομα με αναπηρία ή με τέκνα με αναπηρία) θα καταβληθεί η μέγιστη ενίσχυση, ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους.

«Σας ευχαριστώ όλους που κρατάτε τον όμιλο ΟΤΕ ψηλά. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, εν μέσω νέων κρίσεων και προκλήσεων. Με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη προχωρούμε μπροστά. Μαζί φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους.

Επίσης, σύμφωνα με τον όμιλο τηλεπικοινωνιών, επιπλέον οφέλη αποφέρουν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΕΣΣΕ) σε ΟΤΕ και Cosmote, επειδή από την εφαρμογή τους όλοι οι εργαζόμενοι θα δουν βελτίωση στο εισόδημά τους.

Ειδικότερα, με τις νέες συμβάσεις:

– Παρέχεται ένα σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών σύμφωνα με τον ρόλο που έχει ο κάθε εργαζόμενος. Ο μισθός εκκίνησης των νέων μισθολογικών κατηγοριών υπερβαίνει μέχρι και 54% τον σημερινό νόμιμο μισθό.

– Αυξάνονται οι αποδοχές των χαμηλόμισθων κατά 12% κατά μέσον όρο.

– Εισάγεται ένα ευέλικτο πακέτο παροχών «Be-Flexi» για όλους τους εργαζομένους, ύψους 850 ευρώ ετησίως. Ο ίδιος ο εργαζόμενος επιλέγει από τον κατάλογο παροχών που προσφέρει η εταιρεία, σύμφωνα με τις ανάγκες του.

– Για πρώτη φορά εισάγεται και στον ΟΤΕ ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα (Pension Plan) για όλους τους εργαζομένους.

Παράλληλα διατηρείται η παροχή του παιδικού σταθμού και παρέχονται διευκολύνσεις (ειδικές άδειες, μειωμένο ωράριο) σε γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες, ασθενείς και άτομα με αναπηρία.

«Εχουμε αναλάβει ένα δύσκολο έργο: να οδηγήσουμε τη χώρα μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή. Οι νέες συμφωνίες που υπογράψαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων επιβεβαιώνουν ότι για εμάς οι άνθρωποί μας είναι συνοδοιπόροι στον δρόμο που έχουμε χαράξει», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Δωρεάν μαστογραφίες: Το Νοέμβριο η έναρξη της δράσης – Πως θα εκδίδονται τα παραπεμπτικά

Δωρεάν μαστογραφίες: Το Νοέμβριο η έναρξη της δράσης – Πως θα εκδίδονται…

Ελπίδα στο δάσος της Δαδιάς -Αρπακτικά τρώνε από την ταΐστρα του Φορέα Διαχείρισης

Ας προσπεράσουν κάποιοι την λέξη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και ας δουλέψουν με την λέξη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Πόλο: Το πάλεψε αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι η εθνική γυναικών

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε 16-14 στα πέναλτι από την Αυστραλία…

Μητσοτάκης: ”«κάποιοι επιθυμούν να μετατρέψουν το συλλογικό πένθος σε ευκαιρία διχασμού»

«Όσοι οραματίζονται την αυριανή μέρα για ανατροπές θα μας βρουν απέναντι. Η χώρα μας έχει πληγεί από τις πάνω και τις κάτω πλατείες.»,

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ «Μάχη» για ένα τραπέζι στα μπουζούκια: Η πρώτη σειρά ξεκινάει από 4.000 ευρώ

Oύτε καρφίτσα δε θα πέφτει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στις μεγάλες πίστες

Στην κορυφή της Ευρώπης μαθητές από το Ηράκλειο για το υποβρύχιο που κατασκεύασαν

Απέσπασαν πανηγυρικά βραβείο στο διαγωνισμό Future League στο Βερολίνο, για την βιωσιμότητα φτιάχνοντας ένα μικρό υποβρύχιο

Οδύνη στην κηδεία του 36χρονου Γιώργου Ντ. που έπεσε νεκρός από μπαλoθιά του μπατζανάκη του στο Λασίθι

Έπεσε νεκρός από μπαλoθιά του μπατζανάκη του στο Λασίθι

Έρχονται 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο- Τι αλλάζει σε αξιολόγηση και μπόνους

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, θα συζητηθεί το τελικό πλάνο για τις 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο