Self test: Υποχρεωτικά και για τους εργαζόμενους σε τηλεργασία στο Δημόσιο

Σε συνέχεια της εφαρμογής του υποχρεωτικού μέτρου των self test, στο σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου, διευκρινίζεται ότι από τη Δευτέρα 24 έως και το Σάββατο 29 Μαΐου θα είναι σε θέση να προμηθευτούν δύο νέα self test, ένα για την εβδομάδα από 24 έως 30 Μαΐου 2021 και ένα για την εβδομάδα από 31 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2021.

Το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό (self test) ισχύει για το σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους είτε μέσω τηλεργασίας.

Η δυνατότητα προμήθειας αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) παρέχεται πλέον και στους εργαζόμενους που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω τηλεργασίας, επεκτείνοντας έτσι τη δυνατότητα διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στο σύνολο των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση δήλωσης αποτελέσματος και οιασδήποτε δυσμενούς συνέπειας, εφόσον κατά το χρονικό διάστημα από 24 Μαΐου έως 6 Ιουνίου δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.

Επισημαίνεται ότι για την εβδομάδα από 24 Μαΐου έως 30 Μαΐου 2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία και οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορoνοϊό έως την Κυριακή 30 Μαΐου 2021.

Η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εναλλακτικά του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) οι εργαζόμενοι δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

 

dikaiologitika.gr

You May Also Like

ΚΟΡΩΝΟΪΌΣ-ΕΛΛΑΔΑ: 75 νέα κρούσματα, 2 νέοι θάνατοι

ΚΟΡΩΝΟΪΌΣ-ΕΛΛΑΔΑ: 75 νέα κρούσματα, 2 νέοι θάνατοι

Πορτογαλία: Με αρνητικό τεστ οι εμβολιασμένοι σε κλαμπ, μπαρ και γηροκομεία

Πορτογαλία: Με αρνητικό τεστ οι εμβολιασμένοι σε κλαμπ, μπαρ και γηροκομεία

Ενημέρωση Πολιτών για Θέματα της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της ΠΕ Καστοριάς

Ενημέρωση Πολιτών για Θέματα της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της ΠΕ Καστοριάς

Κεραμέως: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία ….

Κεραμέως: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία ….

Επικαιροποιημένες οδηγίες για διαχείριση κρούσματος COVID-19 στον αθλητισμό

Επικαιροποιημένες οδηγίες για διαχείριση κρούσματος COVID-19 στον αθλητισμό

Κορονοϊός: Βρέθηκε νέα θεραπεία που πιθανώς σώζει ζωές

Μόνο εκείνοι που δεν έχουν ήδη δημιουργήσει αντισώματα για να καταπολεμήσουν τον…

AstraZeneca – Βρετανία : Εξετάζεται η μη χορήγηση του εμβολίου σε νέους κάτω των 30

AstraZeneca – Βρετανία : Εξετάζεται η μη χορήγηση του εμβολίου σε νέους…

Γνώριζαν εδώ και δύο μήνες για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού και εθελοτυφλούσαν

Γνώριζαν εδώ και δύο μήνες για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού και…

Κοροναϊός : «Βόμβα» πανδημίας – Απλώνονται οι μεταλλάξεις, επιστρατεύονται νέα μέτρα

Κοροναϊός : «Βόμβα» πανδημίας – Απλώνονται οι μεταλλάξεις, επιστρατεύονται νέα μέτρα

Ενημέρωση από Επαγγελματίες Υγείας του Κέντρου Υγείας Καστοριάς για την πρόληψη της διασποράς του ιού SARS-Cov-2

  Ενημέρωση από Επαγγελματίες Υγείας του Κέντρου Υγείας Καστοριάς για την πρόληψη…