Ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσίας δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα ξεκίνησε αποστολές για σιτηρά συνολικής ποσότητας περίπου 200.000 τόνων σε έξι αφρικανικές χώρες, όπως υποσχέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιούλιο.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Telegram, ο Ντμίτρι Πατρούσεφ είπε ότι τα πλοία που κατευθύνονταν προς την Μπουρκίνα Φάσο και τη Σομαλία είχαν ήδη αναχωρήσει από τα ρωσικά λιμάνια και ότι σύντομα θα ακολουθήσουν πρόσθετες αποστολές στην Ερυθραία, τη Ζιμπάμπουε, το Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ο Πούτιν είχε υποσχεθεί να παραδώσει δωρεάν σιτηρά στις έξι χώρες σε μια σύνοδο κορυφής με Αφρικανούς ηγέτες τον Ιούλιο, αμέσως μετά την αποχώρηση της Μόσχας από μια συμφωνία που επέτρεπε στην Ουκρανία να μεταφέρει σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας παρά τον πόλεμο με τη Ρωσία. Η συμφωνία, γνωστή ως πρωτοβουλία σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, είχε βοηθήσει στη μείωση των τιμών στην παγκόσμια αγορά. Αλλά ο Πούτιν υποστήριξε ότι αποτυγχάνει να προμηθευτεί προμήθειες στις χώρες που είχαν την πιο επείγουσα ανάγκη.

Σιτηρά: Παρά τους βομβαρδισμούς η Ουκρανία έχει εξάγει 3,2 εκατ. τόνους σιτηρών

Πέρυσι, η Ρωσία εξήγαγε περίπου 60 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, σύμφωνα με τον Πούτιν. Από τότε που εγκατέλειψε τη συμφωνία, η Ρωσία έχει βομβαρδίσει επανειλημμένα τα ουκρανικά λιμάνια και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης σιτηρών και το Κίεβο λέει ότι εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι δημητριακών έχουν καταστραφεί.

Ωστόσο, η Ουκρανία δήλωσε την Παρασκευή ότι κατάφερε να στείλει 4,4 εκατομμύρια τόνους φορτίου, συμπεριλαμβανομένων 3,2 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών μέσω ενός νέου ναυτιλιακού διαδρόμου που δημιούργησε τον Αύγουστο.

https://www.powergame.gr/

You May Also Like

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα 2018

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα 2018

Ζάεφ: Είμαστε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση ισχυρών δεσμών με τους γείτονέας μας

Ζάεφ: Είμαστε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση ισχυρών δεσμών με τους γείτονέας μας

ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.639 θέσεις -Πρόσκληση & κριτήρια επιλογής

Ο Ο.Α.Ε.Δ. καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού,…

Κρίσιμη στιγμή για ομήρους και αμάχους στη Γάζα – Οι πιθανές «απειλές»

Καμία εγγύηση για «παύση» εκτός Γάζας

ΕΟΦ: Ανακαλεί σκεύασμα σιδήρου – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού

ΕΟΦ: Ανακαλεί σκεύασμα σιδήρου – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Καρράς έπασχε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη

Καιρός – Μαρουσάκης: Νέο κύμα καύσωνα με 45 βαθμούς θερμοκρασία – Κίνδυνος πυρκαγιάς

Η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Καμπανάκι κινδύνου για…

Τραμπ: Δε θα είχε ενεργήσει έτσι ο Πούτιν αν ήμουν στην εξουσία

«Γνωρίζω πολύ καλά τον Βλαντίμιρ Πούτιν και δεν θα είχε κάνει ποτέ,…

Βούλτεψη: «Οι Έλληνες να πάνε διακοπές στο χωριό τους»

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του

Σημίτης: «Η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ήταν σωστή επιλογή, στη σωστή συγκυρία, με εθνική συστράτευση»

«Ήταν μια νίκη που προστάτευσε τη χώρα μας σε δύσκολες και αντίξοες…