Στη διαγραφή τριών βουλευτών των Σπαρτιατών προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Βασίλη Στίγκα. Πρόκειται για τους Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Με επιστολή του προς τον κ. Τασούλα, ο Πρόεδρος του κόμματος του γνωστοποιεί ότι διαγράφει τους τρεις βουλευτές, επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται σε μια Κ.Ο. οι βουλευτές της να δρουν αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρό της, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

Και προσθέτει: «Εμείς οι Σπαρτιάτες, αναγνωρίζουμε τον θεσμικό μας ρόλο και είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε την Δημοκρατία, τους Θεσμούς, τη χώρα και τους πολίτες».

Οι διαγραφέντες θα είναι πλέον ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ για να συγκροτήσουν δική τους Κ.Ο. απαιτείται αριθμός δέκα βουλευτών. Δεν θα έχουν όμως πρόσβαση στην κρατική χρηματοδότηση που δικαιούνται οι Σπαρτιάτες, η δήλωση ίδρυσης των οποίων στον Άρειο Πάγο φέρει την υπογραφή του Β. Στίγκα.

Καταγγέλλει μεθόδους Greek Mafia και Δον Κορλεόνε

Η πρωτοφανής εικόνα στα έδρανα των Σπαρτιατών με τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα μόνο του, δίχως ούτε έναν βουλευτή (η Κ.Ο. διαθέτει 12 μέλη), ήταν λογικό να προκαλέσει αίσθηση στο Κοινοβούλιο.

Απεικονίζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο ακροδεξιό μόρφωμα και τις διαλυτικές τάσεις που υπάρχουν, με τους βουλευτές να «παρατάσσονται» ενάντια στον πρόεδρό τους, τον οποίο αμφισβητούν ανοιχτά. Είναι το αποκορύφωμα της υπόγειας διαμάχης που μαίνεται στο εσωτερικό των Σπαρτιατών με αφανή πρωταγωνιστή τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, με τον οποίο ο κ. Στίγκας εμφανίζεται αποφασισμένος να συγκρουστεί προκειμένου να κρατήσει το κόμμα υπό τον έλεγχό του.

Κατά την παρέμβασή του στην Βουλή στην συζήτηση για τις φωτιές, έστειλε τα δικά του «μηνύματα» προς όσους τον αμφισβητούν σχολιάζοντας την εικόνα του αρχηγού χωρίς τους βουλευτές του.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά κέντρα και το λέω με το θάρρος της γνώμης μου ως Έλληνας Πολίτης», είπε ο κ. Στίγκας καταγγέλλοντας μεθόδους «που παραπέμπουν σε Greek mafia και Δον Κορλεόνε που λένε σε κάποιους τι θα κάνουν πότε θα το κάνουν και πώς θα το κάνουν», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι «δεν φοβάμαι ως Σπαρτιάτης» και ότι έμαθε να στέκεται στα πόδια του. «Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης και δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν», δήλωσε ο κ. Στίγκας.

Νωρίτερα σε παρέμβασή του ο Προέδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Στίγκα περί «καθοδηγούμενων και ποδηγετούμενων από ξένα κέντρα» βουλευτών των Σπαρτιατών, του επισήμανε ότι ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό «εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας και μάλιστα με βαριές αιτιάσεις».

Ως εκ τούτου, του είπε, ότι είναι λογικό να υπάρξει και εγγράφως «μια τέτοια διατύπωση της εξέλιξης ώστε να εκδοθεί και η απαραίτητη ληξιαρχική πράξη», κάτι που σημαίνεται πρακτικά, ότι υπό το βάρος των εξελίξεων αυτών το μόνο που μένει στον κ. Στίγκα είναι να θέσει εκτός Κ.Ο. των Σπαρτιατών τους «αντάρτες» βουλευτές του.

 

tovima.gr

You May Also Like

Η Αγνή Κανδύλη Μυκωνιάτη σε Κλεισούρα, Βασιλειάδα, Σταυροπόταμο, Μελισσότοπο, Λιθιά

«Η Καστοριά δίνει το μήνυμα της νίκης!»

Σειρά επαφών και συναντήσεων της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στην Καστοριά

Συνοδεία της Μαρίας Αντωνίου και του Προέδρου της ΔΕΕΠ Βασίλη Βελλίδη

Η κυβέρνηση θέλοντας να καλύψει την αδυναμία της και την έλλειψη σχεδιασμού αναλώνεται  σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της πόλης Siemiatycze της Ανατολικής Πολωνίας στο Δημαρχείο Καστοριάς

Kαταγράφηκε η επιθυμία για μια ουσιαστική συνεργασία των δύο πόλεων

Debate: Όλες οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν

Η Μαρία Αντωνίου σε Πτελέα, Κρανοχώρι, Αγ. Άννα και Μελάνθιο

«Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου αποτελεί για μένα τιμή και μεγάλη ευθύνη»

Γ. Κασαπίδης: Παρακολουθούμε από κοντά την υλοποίηση των έργων υποδομής που αλλάζουν τη Δυτική Μακεδονία

Τα έργα της Σήραγγας της Κλεισούρας, του οδικού άξονα Κοζάνης – Ρυμνίου και του δρόμου του Περιφερειακού Κοζάνης

Μηταράκης: Επανεκπαίδευση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.- Κάμερες στους αστυνομικούς

Μετά τον θάνατο 20χρονου από πυρά αστυνομικού στη Λάρισα