Το Σάββατο 24 Μαϊου, ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουμε μια ιδιαίτερη μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος “Ο κύκλος των χαμένων ποιητών” στο Θέατρο Αριστοτέλειον!
Ο Άκης Σακελλαρίου υποδύεται τον Τζον Κήτινγκ, τον αντισυμβατικό καθηγητή που όλοι θα θέλαμε να είχαμε. Ο Τάσος Χαλκιάς ερμηνεύει το ρόλο του συντηρητικού διευθυντή Νόλαν και ο Γεράσιμος Σκαφίδας αυτόν του τραγικού πατέρα κ.Πέρι.
Μαζί τους – το πιο σημαντικό – οι μαθητές, ο πυρήνας δηλαδή του έργου που απαρτίζεται από έναν επίλεκτο θίασο ταλαντούχων ηθοποιών της νέας γενιάς.
«Δεν διαβάζουμε ή γράφουμε ποίηση για να δείξουμε εκκεντρικοί! Διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση, επειδή ανήκουμε στο ανθρώπινο γένος και το ανθρώπινο γένος ξεχειλίζει από πάθος! Η ιατρική, η νομική, η διοίκηση επιχειρήσεων – ναι, αυτά είναι σεβαστά επαγγέλματα, απαραίτητα για να συνεχίζεται η ζωή… Η ποίηση, όμως, ο ρομαντισμός, η ομορφιά, ο έρωτας! –αυτά είναι που μας κρατάνε στη ζωή»!
Yπόθεση…
Δεκαετία του ’60, ο αντισυμβατικός καθηγητής λογοτεχνίας Τζον Κήτινγκ, έρχεται να διδάξει στο συντηρητικό ιδιωτικό λύκειο Γουέλτον, όπου οι μαθητές μεγαλώνουν υπακούοντας στις αυστηρές, θεμελιώδεις αρχές του σχολείου: «Παράδοση! Τιμή! Πειθαρχία! Υπεροχή!». Ο κ. Κήτινγκ, με βασικό εργαλείο του την ποίηση, θα τους μάθει σταδιακά, πώς να αγνοούν τις προκαταλήψεις, τις συνήθειες και τις επιρροές, τις οποίες μας επιβάλλουν οι γονείς, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας, πώς να έχουν τη δική τους οπτική στα πράγματα και πώς να επιτρέψουν στην πραγματική τους φύση να μιλήσει.
Ο αντισυμβατικός, αλλά ουσιαστικός τρόπος διδασκαλίας του, θα καταφέρει να εμπνεύσει τον καθένα από τους νεαρούς μαθητές, οι οποίοι, κάνοντας την προσωπική τους επανάσταση, θα ακολουθήσουν την κλίση τους ενάντια στο κατεστημένο.
🚌 Μεταφορά από Καστοριά και εισιτήριο Β Ζώνης: 35,00€ κατ’άτομο
🚌 Κρατήσεις θέσεων μέχρι και 17 Μαρτίου
🚌 Δυνατότητα και μόνο μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μας μήνυμα ή καλέστε στα τηλέφωνα του γραφείου μας 24670 29921 & 23077
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και κείμενο που λέει "FOURKIOTISTOU TOURS Travel TravelAgency Agency Tom ΣΟΥΑΜΑΝ O ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ o ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ Θέατρο Αριστοτέλειον-θεσσαλονίκη ΣΑΒΒΑΤΟ 24 MAİOY For more information contact us us"

You May Also Like

Στην Ουγγαρία Ανατασιάδου, Φίτσιου και Χωλόπουλος

Για το Ζέγκεντ της Ουγγαρίας  αναχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εθνική ομάδα κωπηλασίας

Η ΝΟΔΕ Καστοριάς για τον ανασχηματισμό και για την συνέντευξη τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Η καραμέλα των δημοσίων κτηρίων κύριοι κάποια στιγμή θα λιώσει»

Η ΝΟΔΕ Καστοριάς για τον ανασχηματισμό και για την συνέντευξη τύπου της…

Αντωνίου Μαρία: ”Ημέρα βαθύτατης θλίψης, που συνάμα τροφοδοτεί τη μνήμη, να μην ξεχάσουμε, να μην ξεχαστεί”.

”Ημέρα βαθύτατης θλίψης, που συνάμα τροφοδοτεί τη μνήμη, να μην ξεχάσουμε, να μην ξεχαστεί”.

Εκλογικά αποτελέσματα σε Οξυά, Βράχο, Πολυκάρπη και Χιλιόδενδρο

Εκλογικά αποτελέσματα σε Οξυά, Βράχο, Πολυκάρπη και Χιλιόδενδρο

Η συγγραφέας K.W.ANDRI παρουσιάζει το βιβλίο της «Ο χαμένος ναός των Ανέμων» στο Άργος Ορεστικό

Η συγγραφέας K.W.ANDRI παρουσιάζει το βιβλίο της «Ο χαμένος ναός των Ανέμων»…

Πέτσας: Στηρίζουμε την εργασία – αντιμετωπίζουμε την ανεργία

Πέτσας: Στηρίζουμε την εργασία – αντιμετωπίζουμε την ανεργία