Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται οι προετοιμασίες της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων που θα διοργανωθεί υπό την Προεδρία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου, στην Καστοριά.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση και ενιαία έκφραση των πανεπιστημίων της χώρας για τη διαμόρφωση θέσεων σε θέματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας αλλά και ευκαιρία ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.  Σκοπός της Συνόδου είναι μεταξύ άλλων ο συντονισμός της δραστηριότητας των 24 ΑΕΙ, η συλλογική εκπροσώπησή τους και η παροχή συνδρομής στην Πολιτεία για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μέτρων εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής.

Στις εργασίες της Συνόδου συμμετέχουν οι Πρυτάνεις, οι Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών και οι Αντιπρυτάνεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Την τελευταία ημέρα της Συνόδου συμμετέχει και ο/η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυβερνητικά στελέχη, κυβερνητικοί φορείς και επίσημοι προσκεκλημένοι. Καλούνται επίσης και συμμετέχουν ως παρατηρητές, εκπρόσωποι πανεπιστημίων του εξωτερικού και ειδικοί προσκεκλημένοι, με βάση τη θεματολογία της ατζέντας της κάθε Συνόδου.

Η ανάληψη της Προεδρίας της Συνόδου των Πρυτάνεων για το τρέχον τετράμηνο αποτελεί τιμή για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποτύπωση της ταχείας ανάπτυξης, εξωστρέφειας και ανοδικής πορείας που διαγράφει τα τελευταία έτη.

 

You May Also Like

Βίντεο: Η διαδρομή του Aγωγού συναντά τη διαδρομή ενός υλοτόμου από την Κυψέλη Νεστορίου

Βίντεο: Η διαδρομή του Aγωγού συναντά τη διαδρομή ενός υλοτόμου από την…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Εξειδικευμένο πρόγραμμα «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Γ2/ΞΓ σε Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα»

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Εξειδικευμένο πρόγραμμα «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Γ2/ΞΓ σε…

Ξεκινά τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Καστοριάς

Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου…

Ο Νέστορας Αναστάσιος του ΑΣ Καστοριάς στο κλιμακίο Βορρά της Εθνικής Παίδων

Ο Νέστορας Αναστάσιος του ΑΣ Καστοριάς στο κλιμακίο Βορρά της Εθνικής Παίδων

Δήμος Καστοριάς: Συγκρότηση Επιτροπής για επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος

Δήμος Καστοριάς: Συγκρότηση Επιτροπής για επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος

Επίσκεψη στο Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριανής Γυναίκας η κα Βασιλική Καραμπίνα

Επίσκεψη στο Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριανής Γυναίκας η κα Βασιλική Καραμπίνα

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, στην Κοζάνη

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας…

Ευχάριστη έκπληξη στο Δημαρχείο Καστοριάς και στον Γιάννη Κορεντσίδη

Ευχάριστη έκπληξη στο Δημαρχείο Καστοριάς και στον Γιάννη Κορεντσίδη

“Στο θέατρο της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτή την εβδομάδα η παράσταση έχει θέμα τον εκλογικό νόμο”

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην ολομέλεια του κοινοβουλίου