Ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα που αφορούν την επαναλειτουργία της συνοριακής διάβασης με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και τις ζημιές στο δρόμο Φλώρινα – Καστοριά και τον προγραμματισμό για την αποκατάστασή τους.

Στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας και της ΑΝ.ΚΟ παρουσίασαν την πορεία των μελετών σχετικά με τις υποδομές και την οδική σύνδεση με τον συνοριακό σταθμό. Υπολογίζεται στις αρχές το καλοκαιριού να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα κτίρια και να υποβληθεί η πρόταση για χρηματοδότηση της κατασκευής τους.

Μετά την συνάντηση στο Δημαρχείο ο κ. Λιβάνιος επισκέφτηκε τα δυο σημεία  επί της εθνικής οδού Φλώρινας – Καστοριάς, που έχουν πληγεί λόγω κατολισθήσεων.

Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε : “Είμαστε σε καλό επίπεδο όσον αφορά την ωριμότητα του έργου, έχουμε λίγους μήνες μέχρι να είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, θα ανοίξει τις πύλες του Δήμου Πρεσπών προς τις γειτονικές χώρες και θα βοηθήσει να προσελκύσουμε τουρίστες. Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με τον Δήμο Πρεσπών προκειμένου να ολοκληρώσουμε εγκαίρως όλα τα βήματα που απαιτούνται. Όσον αφορά την
αποκατάσταση των ζημιών
(στο Πισοδέρι και στο 11ο χλμ του δρόμου Φλώρινα – Πρέσπα), είμαστε σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και είναι ζήτημα ημερών η προκήρυξη του έργου για να ξεκινήσει η αποκατάσταση”.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου, δήλωσε:

“Ευχαριστώ τον κ. Λιβάνιο για την επίσκεψή του και το ενδιαφέρον του για ένα έργο, στρατηγικής σημασίας για την περιοχή. Η Πρέσπα, με την λειτουργία της συνοριακής διάβασης, θα αποκτήσει μια νέα δυναμική, θα προκύψουν νέες δυνατότητες για τον τουρισμό, περισσότερες δουλειές, για περισσότερο κόσμο. Όλες οι προσπάθειές μας αφορούν το μέλλον της περιοχής, με τους νέους μας να μένουν και να ευημερούν στην Πρέσπα. Όσον αφορά τον δρόμο, ο κ. Λιβάνιος υπέγραψε την χρηματοδότηση και φαίνεται πως η Περιφέρεια έχει την πρόθεση να προχωρήσει γρήγορα η αποκατάσταση. Ζητήσαμε από τον ίδιο και από την κυβέρνηση, να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους  για να ωριμάσει, να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί το σύνολο της αναβάθμισης του δρόμου Φλώρινας Πρεσπών. Αυτά τα έργα είναι πρώτης προτεραιότητας και δεν θα σταματήσουμε να τα διεκδικούμε”.

Τον αν. Υπουργό συνόδευαν, ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου,  ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και Κοζάνης Κωνσταντίνος Βύζας, οι Αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων  Χαρίσιος Γκοβεδαρος και  Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φλώρινας Χρήστος Μπαρδάκας και Ιωάννης Κιοσές, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πρεσπών.

You May Also Like

ΘΕΜΑ: «Ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών».

Δήμος Βοΐου

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών από οικίες στα Γρεβενά

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 5 ημεδαπών, εκ των οποίων…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Ημέρα Καριέρας για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Ημέρα Καριέρας για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και…

Συνελήφθησαν τρεις 18χρονοι ημεδαποί στην Πτολεμαΐδα για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου

Συνελήφθησαν  τρεις 18χρονοι ημεδαποί στην Πτολεμαΐδα για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στο Γερμανο – Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο του Βερολίνου

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στο Γερμανο – Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο του Βερολίνου

Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας και την απονομή Πιστοποιητικών Ποιότητας σε Προγράμματα Σπουδών του.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Δήμος Γρεβενών: Μελέτη Κτηματογράφησης  της Ζώνης του Αγωγού Φυσικού Αερίου “Ποσειδών”

Δήμος Γρεβενών: Μελέτη Κτηματογράφησης  της Ζώνης του Αγωγού Φυσικού Αερίου “Ποσειδών”

ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ: «Καρυπίδης & Σία: Με συκοφαντίες παραποιούν την αλήθεια»

ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ: «Καρυπίδης & Σία: Με συκοφαντίες παραποιούν την αλήθεια»

Ο Θωμάς επέστρεψε στη φύση!

Ο Θωμάς, η αρκούδα που βρέθηκε ορφανή σε ηλικία μόλις 3 μηνών τον Απρίλιο του 2022, επέστρεψε και πάλι στη φύση!

Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μέσω διαδικτύου, με αφορμή την αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid-19

  Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μέσω διαδικτύου, με αφορμή την…