Με αφορμή την ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Άργους Ορεστικού, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2023, οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους Τάξης και Ασφάλειας για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.

 

Επίσης, φροντίζουν για την παροχή πληροφοριών προς τους πολίτες και την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα γενικού αστυνομικού ενδιαφέροντος, καθώς  και για την επιτόπια εξυπηρέτησή τους σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας.

 

Με στόχο την παγίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, εντός του χώρου της εμποροπανήγυρης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή διενεργούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες Τάξης και Ασφάλειας, με σκοπό την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την αποτροπή – πρόληψη έκνομων ενεργειών, όπως κλοπών – διαρρήξεων.

 

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς διανέμονται καθημερινά, καθ΄όλη τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, ειδικά ενημερωτικά έντυπα (φυλλάδια) στους πολίτες με συμβουλές για την πρόληψη απάτης σε βάρος τους και την προστασία των οικιών τους από κλοπές.

 

Με αφορμή την έναρξη των εμποροπανηγύρεων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας σας παραθέτει τις παρακάτω συμβουλές – οδηγίες:

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ
 • ΣΤΑΘΜΕΥΣΤΕ το όχημά σας σε χώρο στάθμευσης, όπου δεν παρακωλύεται η οποιαδήποτε τροχαία κίνηση, ούτε προκαλείται ενόχληση περιοίκων από στάθμευση οχημάτων σε ιδιωτική περιουσία τους.
 • ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ότι ασφαλίσατε κανονικά το όχημά σας και ανεβάσατε πλήρως τα παράθυρα.
 • ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ το τυχόν σύστημα συναγερμού.
 • ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ εντός των οχημάτων εκτεθειμένα και σε κοινή θέα αντικείμενα αξίας, τσάντες, πορτοφόλια, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή επιτήδειων διαρρηκτών.
 • ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ σας στα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλια, τσάντες, τσαντάκια μέσης, κινητά τηλέφωνα κ.α.).
 • ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ τα φερμουάρ από τις τσάντες σας και κρεμάστε αυτές μπροστά από το σώμα σας.
 • ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ τσάντες, πορτοφόλια, κινητά κ.α. αντικείμενα πάνω στους πάγκους, γιατί υπάρχει κίνδυνος κλοπής ή απώλειας.
 • ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ μαζί σας ΜΕΓΑΛΑ χρηματικά ποσά.

 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΣΑΣ

 • ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΟΛΕΣ τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας.
 • ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας.
 • ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα περιμετρικά της οικίας σας, τα οποία θα βοηθήσουν τον επίδοξο διαρρήκτη να αναρριχηθεί.
 • ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ αν διαθέτετε το σύστημα συναγερμού.
 • ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ σύστημα αυτόματου φωτισμού με ανιχνευτή κίνησης ή χρονοδιακόπτη.
 • ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ύποπτα άτομα ή ύποπτες κινήσεις, καλέστε ΑΜΕΣΩΣ το 100 και προσπαθήστε να συγκρατήσετε χαρακτηριστικά εμφάνισης των ατόμων ή τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος.
 • ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙ  “εντελώς κλειστό”, το σπίτι ή το διαµέρισµά σας,  υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
 • ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.

 

You May Also Like

Συλλήψεις εννέα ατόμων  σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών, αποφάσεις δικαστηρίων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συλλήψεις εννέα ατόμων  σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών, αποφάσεις…

Δυτική Μακεδονία: Θεματική ημερίδα για την εξειδίκευση των δράσεων του κλάδου της Οινοποιίας

Θεματική Ημερίδα Εργασίας, για την εξειδίκευση των δράσεων του κλάδου της Οινοποιίας,…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Δωρεά 5.200 τόμων από το Μουσείο Φρισύρα στη Σχολή Καλών Τεχνών

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Δωρεά 5.200 τόμων από το Μουσείο Φρισύρα στη…

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε ομιλία στη θεματική«50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι»

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε ομιλία στη θεματική«50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι»

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τον Όμιλο Υγεία σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Άργους Ορεστικού

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τον Όμιλο Υγεία σε όλους τους κατοίκους του…