Μισός αιώνας από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας μας και τα συνθήματα της εποχής φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Τα οράματα του Πολυτεχνείου για “ψωμί-παιδεία-ελευθερία” παραμένουν εν έτει 2023 ανεκπλήρωτα για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

Παραμένουν ολοζώντανοι οι λόγοι εκείνοι που επιβάλλουν να οργανώσουμε τον αγώνα μας…

Για Ψωμί: Σε μια περίοδο που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε 13ωρα και 16ωρα και πάλι να αδυνατούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, αφού η ακρίβεια, που μέρα με τη μέρα καλπάζει, εξανεμίζει από τις πρώτες μέρες του μήνα το εισόδημά μας.

Για Παιδεία: Σήμερα που στα σχολεία μας παραμένουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που τα γερασμένα κτίρια καταρρέουν στα κεφάλια των παιδιών και των δασκάλων μας. Σήμερα που οι μαθητές καλούνται να ανταπεξέλθουν σε έναν εξεταστικό κυκεώνα, σε ένα αποκρουστικό από άποψη περιεχομένου σχολείο εφήμερων δεξιοτήτων, με ανεπαρκείς ή ανύπαρκτες τις αναγκαίες κρατικές υποστηρικτικές δομές. Και στο στόχαστρο τίθενται πάντα τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, η ανάγκη για ολόπλευρη μόρφωση, η ανάπτυξη της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.

Για Ελευθερία: Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις εξελίξεις στη γειτονιά μας, στην Παλαιστίνη. Παρακολουθούμε τον αγώνα ενός λαού για πατρίδα, ελευθερία, ανεξαρτησία. Ενός λαού που δολοφονείται εδώ και 75 χρόνια. Ενός λαού που οι ισχυροί αυτού του κόσμου έχουν αποφασίσει να εξαφανίσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή .Δεν υπολόγισαν όμως εκείνον τον παράγοντα που έχει την πραγματική δύναμη να φέρει τα πάνω κάτω.

Δεν υπολόγισαν τους λαούς σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας που με συγκλονιστικά ποτάμια δονούν τους δρόμους, απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή, φωνάζοντας “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

Σήμερα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” ζωντανεύουν ξανά απέναντι σε όσους δολοφονούν γειτονικούς λαούς. Απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Απέναντι και στις δικές μας κυβερνήσεις που έχουν επιλέξει ως στρατηγικούς συμμάχους τους δολοφόνους.

Κανείς μας δε μένει ασυγκίνητος από το έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη. Πνιγόμαστε από τις δολοφονίες μικρών παιδιών. Από τους γονείς που ψάχνουν τα παιδιά τους στα χαλάσματα.

Και έρχονται στα αυτιά μας τα λόγια των ποιητών για τα νεκρά παιδιά που ποτέ δε φεύγουν από το σπίτι… Για τα νεκρά παιδιά που δεν μπορείς να τα δεις… Που όμως δε ζητούν τίποτα από εμάς, παρά μόνο… ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Συνεχίζουμε λοιπόν… με εφόδιο την ανεξάντλητη δύναμη και αντοχή που μας γεμίζει ο αποφασιστικός, οργανωμένος αγώνας για τη ζωή, το δίκιο, τη μόρφωση, την Ειρήνη!

Ο ηρωικός ξεσηκωμός των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού μας τον Νοέμβρη του ‘73 αποτελεί φάρο και οδηγητή για τους αγώνες του σήμερα!

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες παίρνουμε μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου!

 Για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Παρασκευή  17 Νοέμβρη τις 6 μ.μ. στην πρώην Νομαρχία

15/11/2023

ΤΟ Δ.Σ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ   ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

You May Also Like

Παιδιά από το Νεπάλ διασχίζουν συρματόσχοινο για να πάνε στο σχολείο-ΦΩΤΟ

Παιδιά από το Νεπάλ διασχίζουν συρματόσχοινο για να πάνε στο σχολείο-ΦΩΤΟ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του ΑΣ Καστοριάς

Δέιτε τους τυχερούς λαχνούς που κερδίζουν

Ευχαριστήρια των Special Olympics προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς

Ευχαριστήρια των Special Olympics προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς

Ερωτήσεις ,απορίες και αλήθειες προς όλους και ιδιαίτερα : #ελληνικήαστυνομία #εισαγγελία Καστοριάς

OΠΑΚ Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας

Αυτοδιοίκηση – εκλογικός νόμος: Νικητής στον α΄ γύρο με 43%

Αυτοδιοίκηση – εκλογικός νόμος: Νικητής στον α΄ γύρο με 43%

Το πρόγραμμα εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα στην Π.Ε. Καστοριάς

Το πρόγραμμα εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα στην Π.Ε. Καστοριάς

Ετήσια κατάθεση δικαιολογητικών πολιτιστικών συλλόγων.

Από τη Δ/νση Βιομηχανίας, Εμπορίου, Παιδείας και Απασχόλησης της Π.Ε Καστοριάς, σας…

Α.Σ. Καστοριάς: Ο Δωρόθεος Δατσιάδης στην ομάδα μας για την σεζόν 2023-24

Θα αγωνίζεται ως play maker με την φανέλα της ομάδας