Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης και ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος υπέγραψαν την Πέμπτη (30.7.2015) Σύμφωνο Συνεργασίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Παρόντες στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νότιας Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και άλλοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη και διαχείριση:

  • υποθέσεων παιδιών σε κίνδυνο (παιδιά – θύματα κακοποίησης – παραμέλησης, παιδιά θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης, παιδιά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης – ηλεκτρονικού εγκλήματος) και,
  • υποθέσεων εξαφανισθέντων παιδιών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει σειρά συντονισμένων ενεργειών, με στόχο τόσο την καθιέρωση αποτελεσματικών μηχανισμών για το χειρισμό υποθέσεων παιδιών σε κίνδυνο και υποθέσεων εξαφάνισης παιδιών, όσο και για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να συμβάλλουν στην πρόληψη περιπτώσεων κατά τις οποίες παιδιά είναι θύματα ή θύτες παραβατικών συμπεριφορών ή εξαφανίζονται.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, μιλώντας κατά την υπογραφή της συμφωνίας, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, βασικός μας στόχος είναι η συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία. Η συμφιλίωση επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, και με «άνοιγμα» σε κοινωνικούς φορείς, που έχουν ήδη καταξιωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας και της Πολιτείας, και που στόχο έχουν, σε συνεργασία με την Αστυνομία, να αντιμετωπίσουν τρέχοντα προβλήματα. Στην περίπτωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», τα προβλήματα αφορούν στα πλέον ευαίσθητα πλάσματα, τα παιδιά. Παιδιά που είναι θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εγκατάλειψης, εκτεθειμένα σε ενδοοικογενειακή βία, ηλεκτρονικό έγκλημα, σε μια κοινωνία με έωλο το αξιακό της σύστημα.

Γνωριζόμαστε χρόνια με τον κ. Γιαννόπουλο σε επίπεδο επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων. Χαίρομαι που στο εξάμηνο της ευθύνης μου σε αυτό το Υπουργείο επικαιροποιούμε τη συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Θα στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία. Σκοπεύουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να προχωρήσουμε και σε άλλες δράσεις για να φτιάξουμε θεσμούς που θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν.

Η Αστυνομία, ο Αρχηγός, το Επιτελείο θα είναι κοντά στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού, κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη τιμή το ότι επικαιροποιούμε ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο, αυτή την στιγμή, είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Όμως πέραν του πρωτοκόλλου συνεργασίας, έχουμε τη διάθεση και την επιθυμία να κάνουμε πολύ περισσότερα. Σας δίνω το χέρι στον καθένα ξεχωριστά και σας λέω ότι είμαστε εδώ, κόντρα στους καιρούς, κόντρα στις δυσκολίες, για να υπηρετήσουμε έναν σκοπό, για να υπηρετήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες. Για να υπηρετήσουμε την κοινωνία.

Και είναι ιδιαίτερη τιμή το ότι ο Υπουργός μας έδωσε αυτή την δυνατότητα.»

Τέλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία Αστυνομίας και του συλλόγου, που αφορά σε όλα τα επίπεδα. «Δεν μιλάμε μόνο για μια θυματοποίηση των παιδιών. Μιλάμε για το μέλλον της χώρας ουσιαστικά. Και να είστε βέβαιος κύριε Πρόεδρε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο. Να είστε καλά.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

12 αγαπημενοι Ελληνες ηθοποιοι μαζι με τα παιδια τους, σε ενα σπανιο φωτογραφικο αφιερωμα

Table of Contents Hide 12 αγαπημενοι Ελληνες ηθοποιοι μαζι με τα παιδια…

Γιατί λέμε «Πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής του» ;

Η συγκεκριμένη φράση προήλθε από τους σκληρούς φόρους που πλήρωναν οι Έλληνες…

30 χρόνια φωτογράφιζε τους γονείς της να την αποχαιρετούν και η τελευταία φωτογραφία είναι η πιο συγκινητική

Table of Contents Hide 30 χρόνια φωτογράφιζε τους γονείς της να την…

Τι έχεις στο υποσυνείδητο: Ψυχολογικό τεστ 8 ερωτήσεων βασισμένο στη θεωρία του Φρόιντ

Table of Contents Hide Το τεστ για την στάση που κρατάτε στη…

Φράγμα Πηνειού Ηλείας: Μαζικός τάφος ζώων – Εδώ και χρόνια πετούν ζωντανά ζώα για να πεθάνουν

Πετάνε ζωντανά ζώα στο φράγμα τα οποία δεν έχουν δυνατότητα διαφυγής, ώστε…

Βρες τις κρυμμένες γάτες: Το τεστ παρατηρητικότητας που ελάχιστοι λύνουν σε λιγότερο από 1 λεπτό

Table of Contents Hide Βρες τις κρυμμένες γάτες: Το τεστ παρατηρητικότητας που…

Σαγκάη: Η γέφυρα σαν φίδι που δημιουργεί την εντύπωση ενός πλωτού κήπου (βίντεο)

Σαγκάη: Η γέφυρα σαν φίδι που δημιουργεί την εντύπωση ενός πλωτού κήπου…

Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝΙ ΒΟΗΘΕΙΑ! /ΜΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Table of Contents Hide Άραγε, πόσο ξεχασμένη αρετή είναι η ευγένεια και…