Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού, Επιχειρηματικότητας & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κος Δημήτρης Πετρόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου. Τον κ. Πετρόπουλο υποδέχθηκαν στα γραφεία τους ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κος Σπύρος Πέγκας και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού & Παιδείας κα. Έλλη Χρυσίδου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δράσεις των προηγουμένων ετών αλλά έδωσαν κι ένα περίγραμμα των δράσεων που θα αναληφθούν από τις Αντιδημαρχίες τους.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον στρατηγικό στόχο των δύο δήμων (Θεσσαλονίκης, Καστοριάς) που είναι η διαρκής ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού τους προϊόντος, ενόψει της χειμερινής και εορταστικής περιόδου 2015-2016.

Ο κος Πέγκας σημείωσε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει έναν δυναμικό και διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο αφού είναι ένας κλάδος που μας ενώνει ως πόλεις και μας δείχνει την αναγκαιότητα για συνεργασίες. Τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορούν να έλθουν μέσα από συνεργασίες φορέων του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Επίσης, συμπλήρωσε, η Καστοριά μπορεί να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού λόγω των βυζαντινών της μνημείων, αλλά και της επιχειρηματικότητας λόγω της γούνας.

Ο κος Πετρόπουλος διαβεβαίωσε τον κ Πέγκα ότι η Αντιδημαρχία Τουρισμού Καστοριάς εργάζεται για να προσφέρει ένα ποιοτικό τουριστικό προϊόν με θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται όπως, θρησκευτικός τουρισμός, συνεδριακός τουρισμός, αγροτουρισμός, οινοτουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός κ.ά., και στόχο έχουν να καλύψουν πλήρως τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών. Αισιοδοξούμε ως Δήμος μέσω αυτών των μορφών τουρισμού η Καστοριά να αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και να τονώσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, σε μία δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Παράδειγμα αποτελούν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που καταγράφηκαν σε επίπεδο εισιτηρίων στο Σπήλαιο Δράκου, στο Ενυδρείο και στον Λιμναίο Οικισμό. Εμείς όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, συμπλήρωσε ο κος Πετρόπουλος, και κάλεσε τον κ Πέγκα σε μία κοινή προσπάθεια για την περαιτέρω αναβάθμιση του τουρισμού των δύο πόλεων.

Η κα. Χρυσίδου ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού ανέφερε ότι οφείλουμε διατηρήσουμε και να βγάλουμε δυναμικά με εξωστρέφεια τις παραδοσιακές μας εκδηλώσεις, και δη τα Ραγκουτσάρια ο δήμος Καστοριάς, ώστε να αποτελέσουν κι έναν ακόμη τουριστικό πόλο έλξης. Επίσης, αναφέρθηκε στη χάραξη ποδηλατοδρόμων και στη λαϊκή ποδηλατοδρομία ενόψει της εκδήλωσης “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”, κάτι το οποίο θα διοργανώσει και η Καστοριά, με στόχο τη διάδοση του εναλλακτικού μέσου μεταφοράς σε όλες τις ηλικίες.

Την πεποίθηση ότι υπήρξε μία πολύ χρήσιμη και ουσιαστική συζήτηση με τους εκπρόσωπους του Δήμου Θεσσαλονίκης εξέφρασε τέλος ο κος Πετρόπουλος, και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πέγκα και την κα Χρυσίδου να επισκεφθούν την Καστοριά σε ημερομηνία που θα καθοριστεί εντός του έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…