Από τη σημερινή μου συνάντηση με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Άργους Ορεστικού Καστοριάς.
🎯 Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις καλλιέργειες φασολιών και άλλων καλλιεργειών, οι οποίες έχουν πληγεί από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα, σε συνδυασμό με την ανομβρία.
👉 Ενημέρωσα τους παραγωγούς ότι την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη, ζήτησα την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α. ώστε οι ζημιές που προκαλούνται στις παραγωγές τους -λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών άνω των 38 βαθμών C- να εντάσσονται στις αποζημιώσεις. Επίσης, ζήτησα από τον κ. Σταμενίτη να συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις και οι φετινές ζημιες που ήδη έχουν προκληθεί. Όπως με διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα, σύντομα θα έχουμε ενέργειες από την πλευρά του Υπουργείου με στόχο να βγει από τον ΕΛ.Γ.Α. η σχετική αναγγελία.
💪 Ως βουλευτής Καστοριάς, θα συνεχίσω να αναδεικνύω τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των πλέον πρόσφορων λύσεων προκειμένου να ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή, η οποία αποτελεί μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μου λόγω των ιδιαίτερων γεωγραφικών συνθηκών.
You May Also Like

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 04-07-2016 έως 10-07-2016)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 04 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου)…

Παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Λόγω δοκιμαστικών φορτώσεων σε όλους τους προβόλους

Σύλληψη δύο αλλοδαπών, σε περιοχή της Κοζάνης, για παράνομη μεταφορά οκτώ αλλοδαπών

Σύλληψη δύο αλλοδαπών, σε περιοχή της Κοζάνης, για παράνομη μεταφορά οκτώ αλλοδαπών

Τέμπη: Έρχεται δικογραφία στη Βουλή για Καραμανλή και Σπίρτζη

Πώς μπήκαν στο κάδρο οι δύο πρώην υπουργοί

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά στη διαβούλευση για το «Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης», με τη διατύπωση των απόψεων και προτάσεών της

  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά στη διαβούλευση για το «Εθνικό…

Καταχώρηση εθίμων Αποκριάς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Καστοριάς

Τα στοιχεία μπορούν να κατατεθούν εγγράφως στο τμήμα Πολιτισμού & Τουρισμού

Οι Α&Β τάξεις του 1ου Δημ.σχολείου Καστοριάς στη Βιβλιοθήκη

Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο και έμαθαν για την ιστορία της

ΑΣΕΠ: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για την προκήρυξη 11Κ/2017

ΑΣΕΠ: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για την προκήρυξη 11Κ/2017

Στο δάσος της Μεσοποταμίας ο υπ. Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης με μέλη του Συνδυασμού του (φωτογραφίες)

Στο δάσος της Μεσοποταμίας ο υπ. Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης με μέλη…