Συνάντηση εργασίας, ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 στην αίθουσα συσκέψεων «Μέγας Αλέξανδρος» στη ΖΕΠ, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Ιορδανίδης και ο Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Δάρδας και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Περιφερειάρχη.

 

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία των έργων που ήδη χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε όλες τις δομές του Πανεπιστημίου, όπως ενδεικτικά, οι μελέτες του Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα στα Γρεβενά και η μελέτη της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα. Επιπρόσθετα υπήρξε εκτενής διάλογος για νέα απαραίτητα έργα για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και συμφωνήθηκε η εξεύρεση χρηματοδότησης από τον Περιφερειάρχη για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών του Πανεπιστήμιου για την περαιτέρω ανάδειξή του.

 

Ο κ. Κασαπίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως: «Η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ύπαρξη ενός δυναμικού́ Πανεπιστημίου, στο οποίο θα διαχέονται και θα αξιοποιούνται γνώσεις και ιδέες. Μέσα από τη συνεργασία των δύο φορέων προγραμματίζουμε τις επενδύσεις στην έρευνα, στην καινοτομία και στην τεχνολογία, με στόχο την μεταστροφή του παραγωγικού μοντέλου της Δυτικής Μακεδονίας».

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία των δύο φορέων, εκφράζοντας την κοινή βούλησή τους να συνεχιστεί, ενδυναμώνοντας την κοινή προσπάθεια για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.

 

You May Also Like

Πιστοποιήθηκε ο Όμιλος Αντισφαίρισης στην ΚΑΡΠΑ και χρήση Απινιδωτή

Απόκτηση ενός τεχνολογικά σύγχρονου Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Γερμανικών Αρχών

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό…

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη στην Πολυκάρπη

Σε εξέλιξη η κατασκευή κυκλικών κόμβων Φωτεινής-Μεταμόρφωσης και Γκιόλε

Άγιος Γερμανός: ΄΄ένα χωριό σαν σκηνικό ταινίας΄΄

Παλιότερα αποτελούσε το κεφαλοχώρι της περιοχής των Πρεσπών και ήταν η γενέτειρα πολλών Μακεδονομάχων.

Πότε κλείνει η τηλεθέρμανση στην Κοζάνη; Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ

Πότε κλείνει η τηλεθέρμανση στην Κοζάνη; Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ

Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από Εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ σε υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Πρόκειται για μαθήματα πρώτων βοηθειών, στα οποία οι υπάλληλοι εκπαιδεύονται στην βασική υποστήριξη ζωής

Ένα Πασχαλινό εργαστήρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

Τη Μ.Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στην βιβλιοθήκη μας,ενα Πασχαλινό εργαστήρι με την συμμετοχή πολλών…

Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2021 για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Ο απολογισμός του 2020

Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2021 για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Ο απολογισμός…