Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συνεχώς ανταλλάσσονται πυρά μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις των στελεχών, την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί με έδρα του το γραφείο στο Κοινοβούλιο να σχηματίσει τον κύκλο των πολύ στενών συνεργατών και του επιτελείου που θα διευθύνει την κοινοβουλευτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως ελέγχοντας το κοινοβουλευτικό έργο.

 

Σύμφωνα με το ΟPEN και τον Χρήστο Τσιγουρή, «έχουμε το σταυρόλεξο των τομεαρχών αλλά και το μεγάλο γρίφο που ακούσει στο όνομα Παύλος Πολάκης.

 

«Είδαμε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την αναφορά του για το ποιος θα είναι ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Από την μια ο κ. Πολάκης θέλει να έχει έναν διευρυμένο ρόλο καθώς συμμετείχε στην εκλογική επικράτηση Κασσελάκη, από την άλλη υπάρχει και προβληματισμός αρκετών εντός ΣΥΡΙΖΑ για τον αιχμηρότατο λόγο που πολλές φορές χρησιμοποιεί εναντίον αντιπάλων αλλά και συντρόφων», ανέφερε ο Χρήστος Τσιγουρής.

 

«Ο κ. Κασσελάκης αφού δεν είναι βουλευτής επιχειρεί με το επικοινωνιακό ατού και χάρισμα του να διευρύνει την εππιροή του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Χθες είδαμε την επίσκεψη του στα γραφείο του υποψήφιου Περιφερειάρχη και τις σέλφι στο δρόμο. Την ίδια ώρα στελέχη αντιδρούν με την επικράτηση αυτής της επικοινωνίας. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε λιγότερες σέλφι, αλλά δυναμική αντιπολίτευση, ενότητα και δημοκρατική λειτουργία», συμπλήρωσε.

Βούτσης: «Δεν χρειάζεται κεντρώα μετάλλαξη της αριστεράς»

 

«Δεν χρειάζεται κεντρώα μετάλλαξη της αριστεράς» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ενώ ανέφερε πως κυκλοφόρησαν σενάρια που παραπέμπουν σε κυνήγι μαγισσών για «υπονομευτές και ευνοούμενους του Αλέξη Τσίπρα που δεν τον αφήσαν να θριαμβεύσει». Παράλληλα, για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε πως ο κόσμος που ψήφιζε θεωρούσε πως ψήφιζε έναν άνθρωπο που στήριζε ο κ. Τσίπρας.

 

Για την αλλαγή σελίδας του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ο κ. Βούτσης ανέφερε αρχικά: «Απαιτείται να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στις φιλελεύθερες κυβερνήσεις και να υπάρχει μια σύγχρονη, νέα αριστερά και μια πολιτική συμμαχιών με τον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Αυτή είναι μια αναγκαιότητα που πρέπει να υπηρετήσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατά τη γνώμη μου δεν υπηρετείται από απόψεις που θέλουν μια μετάλλαξη και μια μετατόπιση σε κεντρώο κόμμα της σημερινής ριζοσπαστικής και ευρύτερης αριστεράς. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή και πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο μας. Είναι σαφές πως παίχτηκε κάτι το οποίο είναι προβληματικό», επισημαίνοντας πως δεν έγινε συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας.

 

Επισήμανε πως «κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών περί υπονομευτών για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα ως αντισυστημική, εναντίον των μηχανισμών των κομμάτων και κυρίως περιβεβλημένη με την υποστήριξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε και έχει μια ευρύτατη από όλους μας αποδοχή».

 

Ακόμη, ανέφερε πως θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές μελλοντικά για τις ψηφοφορίες στο κόμμα. «Δεν συμφωνώ και πιστεύω πως όλα τα κόμματα πρέπει να το δουν από εδώ και πέρα ότι αυτού του τύπου οι ψηφοφορίες του κόσμου για τους πολιτικούς αρχηγούς πρέπει να γίνονται με κάποιες προϋποθέσεις για το ποιοι συμμετέχουν, ποια παράδοση και δραστηριότητα έχουν, όπως υπάρχουν για όλα τα όργανα. Σε μας δεν υπήρχε τέτοια δικλίδα κατά κάποιον τρόπο. Αυτό σημαίνει πως ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν είναι βουλευτής και δεν έχει εξοικείωση, θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και μπορεί να είμαστε αναποτελεσματικοί απέναντι στο στόχο μας που είναι να αποδομηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο Μητσοτάκης».

 

Ο κ. Βούτσης συνέχισε λέγοντας πως «δεν χρειάζεται κεντρώα μετάλλαξη της αριστεράς. Για αυτό υπάρχουν τα συνέδρια και έχει αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή να γίνει συνέδριο τον Νοέμβριο. Υπάρχουν τα πολιτικά όργανα που είναι επίσης εκλεγμένα και τα οποία θα έπρεπε ήδη να είχαν συγκληθεί έτσι ώστε ο νέος πρόεδρος να παρουσιάσει το νέο του σχέδιο, εφόσον υπάρχει, και είμαι σίγουρος πως θα έχει διαμορφωθεί από τους συνεργάτες του ή έστω τον ίδιο και να πάνε τα πράγματα με έναν τρόπο, που στην κοινή λογική, προχωράνε.

Στις 22 Οκτωβρίου η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

 

Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, όπως ενημέρωσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Νίκος Παππάς και η Θεοδώρα Τζάκρη, και εκεί θα γίνουν ανακοινώσεις για τους τομεάρχες και το προεδρείο της ΚΟ. Στις 22 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πριν όμως από τη συνεδρίαση της ΚΟ ο Στέφανος Κασσελάκης, θα πάει στην Κύπρο.

Σκουρλέτης: «Δεν με εκφράζει ως αρχηγός»

 

«Δεν με εκφράζει ο Κασσελάκης ως αρχηγός του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, σύμφωνα με το τελευταίο συνέδριο. Αύριο, αν αλλάξει αυτό, αλλάζουν και τα δεδομένα», διευκρίνισε ο Πάνος Σκουρλέτης στον ΑΝΤ1 ασκώντας κριτική στις επιλογές του αλλά και τον τρόπο που έγιναν. «Καταπατήθηκε το καταστατικό με την τοποθέτηση της Δώρας Αυγέρη ως εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος. Ποτέ ο Τσίπρας δεν είχε διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο, χωρίς να ενημερώσει τα όργανα του κόμματος» ανέφερε.

 

Κατόπιν, πρόσθεσε ότι «η περίπτωση Κασσελάκη δεν είναι κάτι που προετοιμάστηκε τις τελευταίες 20 ημέρες. Ο Αποστολάκης μιλάει για διάσπαση, αλλά εγώ θέλω σύνθεση. Συμμετείχαν μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις εσωκομματικές εκλογές, ικανοποιητικός αριθμός για εμάς, αλλά αυτό δεν είναι μήνυμα επανεκκίνησης».

Πρέπει ο Στέφανος Κασσελάκης να βάλει το «χακί»; Τι προβλέπει η νομοθεσία

 

Όπως έγινε γνωστό ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στο μεταξύ δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, καθώς ζούσε στο εξωτερικό τα τελευταία 15 χρόνια. Δεδομένου ότι δεν έχει συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα «αναβιώνουν» πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Ωστόσο, όντας άνω των 35 ετών μπορεί να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, επομένως οι στρατολογικές υπηρεσίες τον αντιμετωπίζουν ως απλό πολίτη.

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης σήμερα Πέμπτη θα δώσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.

 

ethnos.gr

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: “Θα υπηρετήσω την πατρίδα μου, την παράταξη και τον τόπο μου με όλες μου τις δυνάμεις”

‘Η Ελλάδα ξεκινά μία νέα περίοδο διακυβέρνησης με προοπτική ανάπτυξης  και ευημερία για όλους’

Επίσκεψη Μαρίας Αντωνίου στο Ναό Αγίου Νικολάου της Νέα Υόρκης

Ο ναός είχε θαφτεί στα συντρίμμια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ο σεβασμός στην εκλογή του νέου Προέδρου μας πρέπει να είναι για όλους/ες αυτονόητη

Κάθε μέλος και στέλεχος του κόμματος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Γ. Γρηγοριάδης: Παρά τα πυροτεχνήματα για ανάπτυξη του τουρισμού η Καστοριά έχει χάσει μεγάλες διοργανώσεις

Mε αφορμή το 10ο Rally Greece Offroad το οποίο έχει απολέσει η σημερινή Δημοτική Αρχή

Σε συνεδρίαση για την βία στον Κυβερνοχώρο η Μαρία Αντωνίου ως πρόεδρος Επιτροπής

Της Ειδικής Επιτροπής για θέματα Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

ΓΣΕΕ: Άδεια για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Σε συσκέψεις για την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και τον κλάδο της γούνας η Μαρία Αντωνίου

Παρουσία υπουργού, υφυπουργών και βουλευτών