H Tesla θα συνεχίσει να μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων της, όπως άφησε να εννοηθεί o Elon Musk, καθώς προσπαθεί να τονώσει τη ζήτηση, ακόμη και σε βάρος των περιθωρίων κέρδους της.  Όπως εξήγησε ο Musk, η Tesla μπορεί να αντέξει οικονομικά τις μειώσεις των τιμών.

«Έχουμε την άποψη ότι το να πιέσουμε για υψηλότερους όγκους πωλήσεων και μεγαλύτερο στόλο είναι η σωστή επιλογή, σε σχέση με τον χαμηλότερο όγκο και το υψηλότερο περιθώριο κέρδους», είπε ο Musk.

Η μείωση των τιμών των Tesla έχει υπάρξει δραματική. Η βασική τιμή του Model 3 έχει πλέον πέσει κάτω από τα 40.000 δολάρια στις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, μια μείωση περίπου 7.000 δολαρίων από την αρχή του έτους

Το αποτέλεσμα ήταν ότι το λειτουργικό περιθώριο της Tesla ήταν 11,4% το πρώτο τρίμηνο, από 16% το προηγούμενο τρίμηνο και 19,2% ένα χρόνο πριν.

Παρά την πτώση του πρώτου τριμήνου, τα περιθώρια κέρδους της Tesla εξακολουθούν να είναι υψηλότερα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τα έσοδα της Tesla αυξήθηκαν 24% στα 23,33 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο, τα κέρδη εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων μειώθηκαν στα 85 σεντς ανά μετοχή, ελαφρώς κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 86 σεντς.

moneyreview.gr 

You May Also Like

Δωρεάν σπίτια σε νέα ζευγάρια και ανέργους – Ριζικές αλλαγές του ΟΑΕΔ με νέο όνομα

Δωρεάν σπίτια σε νέα ζευγάρια και ανέργους – Ριζικές αλλαγές του ΟΑΕΔ…

ΔΥΠΑ: Μέχρι τις 12 Ιουνίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

Mε έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και επιχορήγηση 14.800 ευρώ

Νέο “κύμα” απολύσεων ετοιμάζεται να κάνει ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ, περίπου έξι μήνες μετά την ανακοίνωση 11.000 απολύσεων.

Meta: Ο Ζούκενμπεργκ ετοιμάζεται για ακόμη 10.000 απολύσεις

Οι 25 αλλαγές στη φορολογία που φέρνει η αξιολόγηση

Μια νέα προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης προκειμένου να περιοριστεί…