Ο θείος του Ιωνά Καρούση, που δολοφονήθηκε στο Ισραήλ, μίλησε στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις”.

Δεν έχασε τη ζωή του. Τον σκότωσαν οι δολοφόνοι. Τον εκτέλεσαν. Ήταν ένα παιδί 26 ετών, γεμάτο ζωή, το καλύτερο παιδί που υπάρχει. Μια ψυχούλα, μορφωμένος, διαβασμένος, ευγενικός, μιλούσε τρεις γλώσσες, έπαιζε πιάνο, ήταν αθλητής. Ένα απίστευτο παιδί! Πήγε να κάνει την εργασία του για το πανεπιστήμιο και τον γάζωσαν με τέσσερις σφαίρες στο στήθος” είπε ο κ. Καρούσης.

Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Με τον αδερφό μίλησα δύο φορές στο τηλέφωνο και δεν μπορεί να αρθρώσει. Όπως και εμείς φυσικά. Μέχρι πριν από μερικές μέρες ήμασταν μαζί εδώ. Ήταν στη Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη, γιατί ερχόταν πάρα πολύ συχνά στην πόλη. Εδώ ήταν η πατρίδα του. Άλλο αν γεννήθηκε στο Ισραήλ και σπούδαζε εκεί” πρόσθεσε ο θείος του Ίωνα.

Ο Ίωνας ήταν μοναχοπαίδι. Ο αδερφός μου ο Δημήτρης Καρούσης με τη Ράνια, τη σύζυγό του, και οι δύο γιατροί, πήγαν το 1988 στο Ισραήλ με υποτροφίες, γιατί και οι δύο ήταν άριστοι φοιτητές. Έκαναν εκεί την καριέρα τους. Ο αδελφός μου είναι ένας από τους καλύτερους νευρολόγους στον κόσμο και ο Ιωνάς πήγε στο Τελ Αβίβ να σπουδάσει γιατί δεν είχε αντίστοιχη σχολή στην Ιερουσαλήμ. Ήταν στο 5ο έτος. Το σπίτι τους ήταν στην Ιερουσαλήμ” σημείωσε και εξήγησε:

Είχαν μια εργασία, να καταγράψουν κάποιους χώρους για τους σταθμούς των τραμ. Δεν πήγαινε για να χρησιμοποιήσει αυτό το μέσο μαζικής μεταφοράς. Πήγε για να καταγράψει το χώρο στα πλαίσια της εργασίας του στο πανεπιστήμιο. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ήταν εκεί. Βγήκαν από το τραμ και άρχισαν να πυροβολούν“.

Ο κ. Καρούσης σημείωσε ότι ο αδελφός του ήταν εκεί 36 χρόνια και ο Ιωνάς γεννήθηκε εκεί το 1998. Είχαν συνηθίσει αυτόν τον τρόπο ζωής και πάντα έπαιρναν τις προφυλάξεις τους, αλλά, όπως είπε, φόβο δεν είχαν εκφράσει ποτέ. Πρόσθεσε ότι ο άτυχος νεαρός θα επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη στο Τελ Αβίβ με την κοπέλα του, η οποία ήθελε να κάνει διδακτορικό εκεί.

Η κηδεία του θα γίνει στην Ιερουσαλήμ μάλλον το Σάββατο, ανέφερε ο θείος του, ο οποίος έστειλε μήνυμα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή: “Θα πρέπει ο Θεός να βάλει το χέρι Του για να σταματήσουν όλα αυτά. Πρέπει να σκεφτούν λογικά και να σταματήσουν όλα αυτά. Ο κόσμος θρηνεί χωρίς λόγοΠεθαίνει κόσμος χωρίς λόγο“.

https://www.ertnews.gr/

You May Also Like

101 χρόνια από τη Γενοκτονία: Η συγκινητική αλλαγή φρουράς με τους Πόντιους Εύζωνες στο Σύνταγμα

101 χρόνια από τη Γενοκτονία: Η συγκινητική αλλαγή φρουράς με τους Πόντιους…

Κακοκαιρία Κίρκη: Έρχονται βροχές και καταιγίδες την 28η Οκτωβρίου

Κακοκαιρία Κίρκη: Έρχονται βροχές και καταιγίδες την 28η Οκτωβρίου

Καταγγέλουν δασκάλα στην Κρήτη, έδεσε μαθητή στην καρέκλα επειδή… δεν ήταν φρόνιμος

Φέρεται να έδεσε 8χρονο μαθητή με χαρτοταινία σε καρέκλα επειδή δεν ήταν φρόνιμος.

Τσικνοπέμπτη: Από πού πήρε το όνομά της και τι συμβολίζει

Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του.

Γώγος: Κανονικά θα έπρεπε οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test για να ψωνίσουν

Γώγος: Κανονικά θα έπρεπε οι ανεμβολίαστοι να κάνουν rapid test για να…

Τι λένε οι επιστήμονες για τη σεισμική ακολουθία στο Άγιο Όρος

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι επιστήμονες την σεισμική ακολουθία στην περιοχή του Αγίου Όρους, στη Χαλκιδική.

Φραστική επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN: «Αρρωστημένοι άνθρωποι, μισείτε τη χώρα»

Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι το CNN μισεί τη χώρα μας. Αυτό δεν ισχύει» είπε το κανάλι αφού έκοψε την σύνδεση με τον Λευκό Οίκο

Χρυσοχοΐδης για Πρωτοχρονιά: “Με καταγγελία ή χωρίς, η αστυνομία θα επεμβαίνει όπου γίνεται πάρτι”

Χρυσοχοΐδης για Πρωτοχρονιά: “Με καταγγελία ή χωρίς, η αστυνομία θα επεμβαίνει όπου…

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για Μητρετώδη – Κούκλατζη

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για Μητρετώδη – Κούκλατζη