Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν σε εκατοντάδες συνάδελφους οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από τον νέο Υπουργό εσωτερικών, κ. Λιβάνιο, με νομοθετική ρύθμιση εις βάρος του κλάδου της ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, σχετικά με την χρήση των δημοτικών χώρων για τραπεζοκαθίσματα και τον Δημοτικό Φόρο 0,5%.

Ήδη δεσμεύτηκε στην συνεδρίαση με την ένωση των Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), ότι με νέα Νομοθετική ρύθμιση θα επέλθουν οι εξής αλλαγές:

  1. Απίστευτο είναι το γεγονός ότι ο υπουργός, χωρίς συνείδηση της πραγματικότητας, θα παραχωρήσει την δυνατότητα στους Δήμους, να επιβάλλουν φόρο παρεπιδημούντων σε περίπτωση που τα οικονομικά τους στοιχεία δεν επαρκούν για την διαχείριση των οικονομικών τους δυνατοτήτων. Θυμίζουμε ότι ο Δημοτικός Φόρος πριν δύο δεκαετίες ήταν σε ποσοστό 5% επί του τζίρου, μετετράπη σε 2% και τα τελευταία περίπου 10 χρόνια σε 0,5% επί του τζίρου. Συνάδελφοι, εάν ο κύριος Υπουργός υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, οδηγεί τον κλάδο σε πλήρη οικονομική καταστροφή, διότι πολλοί Δήμοι θα επιβάλλουν δημοτικό φόρο κατά βούληση. Εάν π.χ. επαναφέρει κάποιος Δήμος το δημοτικό φόρο στο 5%, στις 200.000 τζίρο ο δημοτικός φόρος ανέρχεται στις 10.000, ενώ με το σημερινό δημοτικό φόρο 0.5%, ο φόρος είναι 1000 ευρώ.
  2. Την αύξηση των προστίμων για όσους καταπατούν (χρησιμοποιούν) επιπλέον τετραγωνικά από την έκταση που τους έχει παραχωρηθεί με αδειοδότηση. Τούτο σημαίνει 200% και 300% στα επιπλέον τετραγωνικά χωρίς άδεια. Θυμίζουμε ότι το πρόστιμο των 200% προϋπήρχε και είχε καταργηθεί και μετατραπεί στο 100% τα τελευταία χρόνια.

Συνάδελφοι, ο κλάδος βάλλεται πανταχόθεν από αύξηση των φόρων, πληθωρισμό, ενεργειακή κρίση και τις άστοχες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Ο καθένας μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά που οδηγείται ο κλάδος. Καιρός, λοιπόν, για δυναμικές αντιδράσεις.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

You May Also Like

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Table of Contents Hide 13.189 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν το Α΄ εξάμηνο…

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για 3.000 Άνεργους με αμοιβή 1.471,60 ευρώ

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης για 3.000 Άνεργους με αμοιβή 1.471,60 ευρώ

Αρβελέρ για Χαρδαλιά: Είναι από τους λίγους που ξέρει τι θα πει «υπουργώ» -Πρώτα κάνει κι ύστερα μιλά

Αρβελέρ για Χαρδαλιά: Είναι από τους λίγους που ξέρει τι θα πει…

Η «έγκυος της Μαριούπολης» τ’ αλλάζει: Δεν έγινε ποτέ αεροπορική επιδρομή στο μαιευτήριο, λέει

Η «έγκυος της Μαριούπολης» τ’ αλλάζει: Δεν έγινε ποτέ αεροπορική επιδρομή στο…

Δημοσιογράφοι & εκδότες που έχουν δολοφονηθεί στην Ελλάδα (λίστα)

Δημοσιογράφοι & εκδότες που έχουν δολοφονηθεί στην Ελλάδα (λίστα)

Σοκ για ζευγάρι στη Χαλκίδα: Βρήκαν ανθρώπινο κρανίο μέσα στο σπίτι που νοίκιασαν

Σοκ για ζευγάρι στη Χαλκίδα που πήγε να καθαρίσει τον χώρο που…

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοφιλής κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν…

 Γιορτή σήμερα 30 Ιανουαρίου: Άγιοι Τρεις Ιεράρχες. Ποιοι γιορτάζουν;

Γιορτή σήμερα 30 Ιανουαρίου: Άγιοι Τρεις Ιεράρχες. Ποιοι γιορτάζουν;

Τι αγοράζουν οι Έλληνες στην καραντίνα

Τι αγοράζουν οι Έλληνες στην καραντίνα