Απολογισμός Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2015

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας ( https://www.facebook.com/thilazo/ ) διοργάνωσε τον 6ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 55 πόλεις της Ελλάδας και επίσης από ελληνίδες μητέρες και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Άμστερνταμ) την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015.905760_837384503048592_1632218619639007362_o

Για την Καστοριά την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η
Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς ( https://www.facebook.com/groups/kastoriathilasmos/ )

_ASC4574

Η εκδήλωση στόχευε στην απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και την εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Δημιουργώντας ένα ένθερμο κλίμα, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δεκάδες υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού όπως θηλάζουσες και μη μητέρες, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. Οι μικροί φίλοι του μητρικού θηλασμού διασκέδασαν με δημιουργικές ενασχολήσεις όπως facepainting, ζωγραφική και χειροτεχνίες ενώ διανεμήθηκε δωρεάν ενημερωτικό υλικό αλλά και αναμνηστικά στις μητέρες.

_ASC4423
Σε ολόκληρη την χώρα θήλασαν ταυτόχρονα πάνω από 2.900 μητέρες – μέλη του δικτύου μας. Στην πόλη μας θήλασαν 15 μητέρες.

  • To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου.
    Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία : Μπορεί να Δουλέψει !»
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.