Παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Μπρετ Μόργκεν που κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Η φετινή, 75η διοργάνωση του Φεστιβάλ των Καννών, ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα που περιλαμβάνει, έχει κάτι όχι μόνο γι’ αυτούς που αγαπούν το σινεμά αλλά και την μουσική.

Ανάμεσα στις ταινίες μουσικού ενδιαφέροντος που προβάλλονται αυτές τις μέρες στην Κρουαζέτ, βρίσκεται και το «Moonage Daydream», το ντοκιμαντέρ δηλαδή για τον Ντέιβιντ Μπόουι που σκηνοθέτησε, έγραψε, ανέλαβε την παραγωγή αλλά και το μοντάζ του ο Μπρετ Μόργκεν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης καταπιάνεται με μουσικά θέματα μιας και βρισκόταν επίσης πίσω από το πολύ δυνατό «Montage of Heck» για τον Κερτ Κομπέιν.

To «Moonage Daydream» θα έχει αφήγηση από τον ίδιο τον Ντέιβιντ Μπόουι, από αρχειακό υλικό, ενώ σε αυτό θα δούμε ακυκλοφόρητο ως τώρα υλικό και θα ακούσουμε και αυθεντική μουσική του «Thin White Duke» στο soundtrack.

Πρόκειται άλλωστε για το πρώτο ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο μουσικό που έχει την επίσημη έγκριση της οικογένειάς του. Το ντοκιμαντέρ δεν θα καταπιαστεί μόνο με την μουσική πορεία του Ντέιβιντ Μπόουι αλλά και με άλλες δημιουργικές πτυχές του που είχαν να κάνουν με τον χορό, την γλυπτική, το βίντεο, την ζωγραφική, αλλά και την υποκριτική.

Για τις ανάγκες της ταινίας, ο Μπρετ Μόργκεν ανέτρεξε στο προσωπικό αρχείο του Μπόουι, που περιλαμβάνει τα αυθεντικά μάστερ της μουσικής του αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από ζωντανές του εμφανίσεις.

Το «Moonage Daydream» θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες -και σε ΙΜΑΧ- το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο στο ΗΒΟ Max.
Ως τότε, μπορείτε να κάνετε μια μικρή προθέρμανση με το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

 

 

Με πληροφορίες από το Consequence of Sound. 

 

You May Also Like

Αντρέας Ζέππος: Ο φιλάνθρωπος ψαράς από το Αϊβαλί που στην κατοχή μοίραζε ψάρια στους άπορους του Πειραιά

Τις μισές από τις ψαριές που έβγαζε, δεν τις πουλούσε, αλλά τις μοίραζε στους φτωχούς (Βίντεο)

Όσκαρ Σίντλερ: Τι απέγινε ο άνθρωπος που έσωσε με τη λίστα του 1.200 Εβραίους

Έπαιρνε Εβραίους εργάτες για να τους σώσει

Τεράστιος Βαγγέλης Χατζής: Ο μοναδικός μονόχειρας πυγμάχος του κόσμου γεννήθηκε στη ραδιενεργή βροχή του Τσερνόμπιλ – ΦΩΤΟ

Table of Contents Hide Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFOΦωτό: Γιώργος Αδάμος/LIFOΦωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFOΦωτό: Γιώργος…

Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ. Ο πάμπλουτος νάνος που αναδείχθηκε σε γίγαντα της ζωγραφικής και δοξάστηκε για το ταλέντο του.

Έφτιαξε τη θρυλική αφίσα του “Μουλέν Ρουζ”

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Τζίμης Πανούσης

Ο Τζίμης Πανούσης – «Τζιμάκος» για τους θαυμαστές του – υπήρξε πολύπλευρο καλλιτεχνικό ταλέντο, με βασικό του όπλο την εκτός ορίων σάτιρα.

Έφυγαν πριν την ώρα τους: 15 αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί του παλιού σινεμά που έχασαν πρόωρα τη ζωή τους

Table of Contents Hide Έφυγαν πριν την ώρα τους: 15 αγαπημένοι Έλληνες…

Ο αγαπημένος τηλεζωγράφος Μπομπ Ρος

Ο δημιουργός που έφτιαχνε ζωντανά τα «χαρούμενα μικρά δεντράκια» του!

Η τραγική ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Σίσι που αναζήτησε καταφύγιο στην Κέρκυρα

Η τραγική ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Σίσι που αναζήτησε καταφύγιο στην Κέρκυρα

Χάθηκε για πάντα στη θάλασσα: Η τελευταία βουτιά της καλύτερης δύτριας στο κόσμο και ο μυστηριώδης θάνατός της

Table of Contents Hide Χάθηκε για πάντα στη θάλασσα: Η τελευταία βουτιά…

Όταν η Σωτηρία Μπέλλου είχε ρίξει βιτριόλι στον άντρα της

Από τις πλέον γνωστές ιστορίες επιθέσεων με βιτριόλι στα χρονικά είναι και…