Είναι πάρα πολλές οι φορές που οι Έλληνες καμαρώνουμε για την ιστορία του τόπου μας, για την αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό της, για τη μυθολογία και τους 12 Θεούς του Ολύμπου και ένας εξ αυτών, ο Ποσειδώνας, αποδεικνύει ότι καλώς υπάρχει αυτή η υπερηφάνεια, αφού η… χάρη του έφτασε μέχρι και τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, όπου δεσπόζει ένα εντυπωσιακό άγαλμά του, το οποίο εμφανίζεται κι εξαφανίζεται ανάλογα με τις… διαταγές που δίνει στη θάλασσα.


Το εντυπωσιακό άγαλμα του Ποσειδώνα

Το εντυπωσιακό άγαλμα του ΠοσειδώναΗ Ελλάδα έχει αποτελέσει στο πέρασμα των χρόνων πηγή έμπνευσης για διάφορους καλλιτέχνες σε διάφορες χώρες. Δεν θεωρείται τυχαία, άλλωστε, η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, αλλά παράλληλα γέννησε και διάφορες ιστορίες. Μύθους. Ένας από αυτούς, ήταν οι 12 Θεοί του Ολύμπου και ο καθένας μπορεί να επιλέξει ποιος ήταν ο αγαπημένος του. Στην Ισπανία πάντως και συγκεκριμένα στα Κανάρια Νησιά επέλεξαν τον Ποσειδώνα. Και όχι τυχαία προφανώς…

Άγαλμα Ποσειδώνα - Κανάρια ΝησιάΗ παραλία Μελενάρα, στα νότια της Λας Πάλμας, είναι από τις πιο εμπορικές της περιοχής και όσοι την επισκέπτονται μπορούν να θαυμάσουν και το -ύψους μεγαλύτερο των τεσσάρων μέτρων- άγαλμα του Ποσειδώνα με την τρίαινα στα χέρια. Προσοχή όμως: Το άγαλμα μπορούν να το θαυμάσουν όλοι αν η θάλασσα είναι ήρεμη, γιατί αν γίνεται ο… κακός χαμός, χάνεται μέσα στα νερά. Στηριζόμενο πάνω σε έναν βράχο που απέχει γύρω στα 30 μέτρα από την παραλία, το άγαλμα, το οποίο αποτελεί έργο του Λουίς Αρενθίμπια, το άγαλμα αποτελεί φόρο τιμής στον θεό της θάλασσας, των ποταμών και γενικά του υγρού στοιχείου.

Κανάρια Νησιά - Άγαλμα ΠοσειδώναΌσοι έχουν πάει, μάλιστα, στη συγκεκριμένη παραλία, έχουν να λένε για το πώς σου δίνεται η εντύπωση ότι ο Ποσειδώνας… έρχεται προς την παραλία, ανάλογα με το πώς κινείται η θάλασσα, τα κύματά της. Ένα πραγματικό έργο τέχνης, αφού δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες το να βλέπει κανείς ένα άγαλμα, τόσο επιβλητικό μάλιστα, μέσα στη θάλασσα. Αυτό έλεγε η ελληνική μυθολογία, όμως, για τον Ποσειδώνα και αυτό έκαναν πράξη οι Ισπανοί, τιμώντας έτσι κι αυτοί την ελληνική ιστορία για την οποία η χώρα μας ήταν, είναι και πάντα θα είναι υπερήφανη.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

 

You May Also Like

Εκπληκτικό βίντεο με την “ιπτάμενη” πιανίστρια Έλενα Ξυδιά να παίζει πιάνο πάνω στην λίμνη της Καστοριάς

Σκηνοθέτης: Πασχάλης Μάντης

Άνοιξη χειμώνας

Foto By Kostas Plousios https://www.facebook.com/kostas.ploussios

Γιαννούλης Χαλεπάς: Ο «μεγάλος μοντέρνος» της νεοελληνικής γλυπτικής [φωτογραφίες]

Το μεγαλύτερο σύνολο έργων του Χαλεπά, ανήκει σήμερα στη Συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση

Νεαρός μάστορας χρησιμοποιεί παλιά λάστιχα για να φτιάξει άνετα κρεβατάκια για ζώα(εικόνες)

Φανταστική ιδέα!

Το πλέξιμο και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Το πλέξιμο είναι ένα χόμπι που υιοθετούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

Σε δημοπρασία η πιο αρχαία εβραϊκή Βίβλος

Αναμένεται να σπάσει ρεκόρ

Έργο τέχνης που πιστεύεται πως είναι ηλικίας τεσσάρων αιώνων

Η ανακαίνιση κουζίνας αποκάλυψε «συναρπαστικές» τοιχογραφίες 400 ετών

«Improvisations»: Έκθεση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο Ζάππειο

Η έκθεση Improvisations, αποτελεί την πρώτη εκτενή παρουσίαση του έργου του E.Rama στην Ελλάδα