Με γνώμονα τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Καστοριάς έχει προβεί σε σειρά συγκεκριμένων παρεμβάσεων  και εργασιών για την αναβάθμιση του Δημοτικού Κυνοκομείου.

Με τις εργασίες που υλοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα – όπως η ανακατασκευή των χώρων φιλοξενίας, η τοποθέτηση καινούργιων ταϊστρών, ο καθαρισμός και η διαμόρφωση εξωτερικού χώρου κ.α.-  έχει επιτευχθεί η καλύτερη φιλοξενία και διαχείριση των αδέσποτων.  Το Δημοτικό Κυνοκομείο μπορεί πλέον να φιλοξενήσει δεκάδες αδέσποτα, με σεβασμό στις συνθήκες της καλής διαβίωσης και των δικαιωμάτων των ζώων, βάσει των όσων ορίζει η Νομοθεσία.

Από το 2019 έως και σήμερα, έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση των αδέσποτων στο Δήμο Καστοριάς, λόγω των συντονισμένων και στοχευμένων ενεργειών που υλοποιούνται την τελευταία τετραετία.

Ειδικότερα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 400 στειρώσεις αδέσποτων από τους συμβεβλημένους κτηνιάτρους με τον Δήμο Καστοριάς,  300 υιοθεσίες από πολίτες, αλλά και συνεχόμενη ενημέρωση από τους αρμοδίους σχετικά με τη στείρωση, την υιοθεσία και την προστασία των αδέσποτων.

«Η αναβάθμιση του Κυνοκομείου ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα. Με σταθερά βήματα και ξεπερνώντας τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση  να πούμε ότι πετύχαμε και αυτόν τον στόχο μας. Ένα Κυνοκομείο,  το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των αδέσποτων, που  φροντίζει για τη σίτιση, την υγεία  και την εκπαίδευσή τους»,  δήλωσε ο  Αντιδήμαρχος Καστοριάς και αρμόδιος για τη διαχείριση του Δημοτικού Κυνοκομείου, Άκης Λιάμης.

 

You May Also Like

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Νέες Πρακτικές & Καινοτόμες Διεργασίες στην Καλλιέργεια της Μηλιάς» στην Π.Ε. Καστοριάς

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Νέες Πρακτικές & Καινοτόμες Διεργασίες στην Καλλιέργεια της…

Workshop από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς για αποφοίτους σχολών μόδας με θέμα: «NEW METHOD’S & TECHNOLOGY IN THE FUR INDUSTRY»

Workshop από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς για αποφοίτους σχολών μόδας με θέμα:…

Κεραμέως σε Φίλη: Δε θέλετε αξιολόγηση, ούτε ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο – Έχετε μείνει σε ένα ζοφερό παρελθόν

Κόντρα σημειώθηκε ανάμεσα στην υπουργό παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον τομεάρχη παιδείας…

Ενημερωτική εκδήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος

Η ενορία του Αγίου Νικάνορος  και το “Φτύσε για κάτι που Αξίζει…

Ο. Τελιγιορίδου: «Σήμερα Τετάρτη θα πιστωθούν από τον ΕΛΓΑ στους λογαριασμούς των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού Καστοριάς 1.870.310,80 ευρώ»

Ο. Τελιγιορίδου: «Σήμερα Τετάρτη θα πιστωθούν από τον ΕΛΓΑ   στους λογαριασμούς των…

Το ωράριο λειτουργίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων για την έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών

Το ωράριο λειτουργίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων για την έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου…

Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς: Αναστέλλεται προσωρινά και μέχρι νεοτέρας το επισκεπτήριο ασθενών

  Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς: Αναστέλλεται προσωρινά και μέχρι νεοτέρας το επισκεπτήριο ασθενών