President-elect Donald Trump speaks at AmericaFest, Sunday, Dec. 22, 2024, in Phoenix. (AP Photo/Rick Scuteri)

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση έκρουσε ο Ντόναλντ Τραμπ προς πάσα κατεύθυνση, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, τοποθετώντας τη στη λίστα των χωρών που έχουν μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών κρατουμένων στις φυλακές.

Ειδικότερα, μιλώντας για το μεταναστευτικό σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην Ελλάδα το 54% των κρατουμένων στις φυλακές είναι μετανάστες.

Αναφέρθηκε επίσης στη Γερμανία, λέγοντας ότι «πάνω από το 50% των κρατουμένων είναι ξένοι μετανάστες», καθώς και στην Ελβετία, όπου το ποσοστό φτάνει στο «72%».

Αυτές οι αναφορές υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά τις θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη μετανάστευση, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως.

«Τα Ηνωμένα Έθνη χρηματοδοτούν μια επίθεση εναντίον των δυτικών χωρών και των συνόρων τους».

«Ο ΟΗΕ υποστηρίζει άτομα που εισέρχονται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετά εμείς πρέπει να τα απομακρύνουμε. Ο ΟΗΕ παρείχε επίσης τροφή, στέγη, μεταφορά και χρεωστικές κάρτες σε παράνομους μετανάστες».

Ο Τραμπ συνεχίζει λέγοντας ότι ο ΟΗΕ «υποτίθεται ότι πρέπει να σταματά τις εισβολές, όχι να τις δημιουργεί και να τις χρηματοδοτεί».

«Έχουμε επαναβεβαιώσει ότι η Αμερική ανήκει στον αμερικανικό λαό και ενθαρρύνω όλες τις χώρες να λάβουν τη δική τους θέση για την υπεράσπιση των πολιτών τους», προσθέτει.

«Πρέπει να το κάνετε αυτό γιατί το βλέπω, δεν αναφέρω ονόματα, το βλέπω και θα μπορούσα να καλέσω τον καθένα από αυτούς.

Ο Τραμπ στράφηκε στη συνέχεια συγκεκριμένα προς την Ευρώπη και είπε ότι βρίσκεται σε «σοβαρή δυσχέρεια».

Από την αρχή της δεύτερης θητείας του, η διοίκηση Τραμπ έχει εντείνει την αντιμεταναστευτική πολιτική τοι, περιορίζοντας την πρόσβαση σε ορισμένες κατηγορίες βίζας ή επιταχύνοντας τις απελάσεις, κυρίως μέσω της ICE.

Η Ουάσιγκτον έχει επίσης επαναφέρει απαγορεύσεις εισόδου για υπηκόους διαφόρων χωρών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου και έχει ξεκινήσει εκτεταμένες επιχειρήσεις συλλήψεων.

Στην Ευρώπη, αρκετοί αξιωματούχοι και αναλυτές κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ ότι διεξάγει έναν πραγματικό «πολιτισμικό πόλεμο», στηρίζοντας τα δεξιά λαϊκιστικά κόμματα και επιχειρώντας να επηρεάσει τον ευρωπαϊκό διάλογο, παρουσιάζοντας τη μετανάστευση κυρίως ως απειλή για την ταυτότητα.

https://www.aftodioikisi.gr/

You May Also Like

Χίλια μπράβο…..Αλπικό Σκι / Χρυσό μετάλλιο με εκπληκτική επίδοση για Πρώιο

Ο αθλητής του ΣΧΟ Καστοριάς κατέκτησε την πρώτη θέση σε διεθνή αγώνα…

Πανελλαδική απεργία αύριο: Ποιοι συμμετέχουν – «Χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

Table of Contents Hide Ποια ΜΜΜ απεργούνΑπεργία στα ΜΜΜΑπεργία στα πλοίαΕΣΗΕΑ: Συμμετοχή…

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο Τραμπ «θα πληρώσει ακριβά» την ομιλία του στον ΟΗΕ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ειρωνεύτηκε την Παρασκευή τον…

Δημόσια συγνώμη Ελπιδοφόρου: Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα

«Προσεύχομαι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στη μαρτυρική Κύπρο»

Ριάλιτι σταρ του Netflix πιάστηκε να προσπαθεί να περάσει λαθραία ναρκωτικά αξίας 150.000 λιρών στο Ην. Βασίλειο

Ο δικαστής της επέβαλε ποινή 20 μηνών με διετή αναστολή ενώ η ίδια ξέσπασε σε κλάματα καθώς γλίτωσε τη φυλακή.

Ισπανία: Κυνηγοί πλήρωσαν 1.000 ευρώ ο καθένας για να σκοτώσουν 450 ελάφια

Θύελλα έχει ξεσπάσει στην Ισπανία από την αποκάλυψη ότι κυνηγοί πλήρωσαν μέχρι…

Μαρία Παναγοπούλου: «Εις το επανιδείν Γίγαντά μου»- Το κείμενο γροθιά της συζύγου του Χαρδαβέλλα

Την είδηση του θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου έκανε γνωστή η σύζυγός του

Έπειτα από 68 χρόνια, ο γηραιότερος Aμερικανός κρατούμενος σε φυλακές ανηλίκων αφέθηκε ελεύθερος

Έπειτα από 68 χρόνια, ο γηραιότερος Aμερικανός κρατούμενος σε φυλακές ανηλίκων αφέθηκε…

Ο Μπορέλ είπε ότι Τουρκία και ΕΕ (μαζί) βάζουν την Ελλάδα απέναντι για να μοιράσουν τους υδρογονάνθρακές της

Ο Μπορέλ είπε ότι Τουρκία και ΕΕ (μαζί) βάζουν την Ελλάδα απέναντι…

Αδιανόητος Θρήνος: Νεκρή η πρώην παίκτρια του MasterChef Ντέμη Γεωργίου

Πέθανε η πρώην παίκτρια του MasterChef, Ντέμη Γεωργίου.