Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας στη Γάζα, κάνοντας αναφορά και στην αμερικανική διαπραγματευτική ομάδα που αναχώρησε πρόσφατα για την Αίγυπτο για να συμμετάσχει στις συνομιλίες.

«Πιστεύω ότι υπάρχει πραγματική πιθανότητα να πετύχουμε ειρήνη στη Μέση Ανατολή, πέρα από τη Γάζα», δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο, επανλαμβανοντας ουσιαστικά ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει μια ευρύτερη στρατηγική σταθεροποίησης στην περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται «πολύ κοντά» σε μια συνολική συμφωνία για τη Μέση Ανατολή, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο ή το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων.

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Τραμπ: Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για ειρήνη στη Μέση Ανατολή, πέρα από τη Γάζα
(AP Photo/Evan Vucci)

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ένα σχέδιο 20 σημείων για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Μαρκ Κάρνι δήλωσε ότι «σε αυτή την επίσημη ημέρα μνήμης» ο Καναδάς «στηρίζει πλήρως» τις προσπάθειες του Τραμπ για την επίτευξη ειρήνης.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε τι εγγυήσεις μπορεί να δώσει ότι το Ισραήλ δεν θα ξαναρχίσει την επίθεσή του στη Γάζα μετά την απελευθέρωση των ομήρων με τον ίδιο να απαντά ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Έχουμε μεγάλη δύναμη και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα τηρήσουν τη συμφωνία».

Προσθέτει ότι η επίτευξη συμφωνίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία αποδείχθηκε «ίσως πιο δύσκολη» διαπραγμάτευση.

ertnews.gr

You May Also Like

Κοροναϊός : Δύο βιομηχανίες φτιάχνουν μάσκες με πρώτες ύλες από Ελλάδα

Κοροναϊός : Δύο βιομηχανίες φτιάχνουν μάσκες με πρώτες ύλες από Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας / Καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της κακοποιημένης συζύγου του Λύτρα

Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται ότι μήνυμα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου «θίγει την τιμή και την υπόληψή του»

Η ιστορία της Μαριλένας που πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Οκαμάτο -Αυτό το παιδί έχει τεράστια θέληση για ζωή

Η ιστορία της Μαριλένας που πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Οκαμάτο -Αυτό…

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Στο κάδρο των ερευνών η ύπαρξη πιθανού συνεργού – «Κλειδί» η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και οι μαρτυρίες των παιδιών

Θέμα χρόνου θεωρούν οι αρχές πως είναι η εξιχνίαση της σκοτεινής υπόθεσης του θανάτου του του τρίχρονου κοριτσιού στο Π. Φαλήρο.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για περισσότερα κρούσματα ενόψει παρελάσεων – Τι έδειξε μελέτη του ΕΚΠΑ για τον εμβολιασμό

Με μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων της COVID-19 αλλά και…

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο υπό τον Υ.ΕΘ.Α., Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο υπό τον Υ.ΕΘ.Α., Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, και…

Ζάκυνθος: Καρχαρίας κολυμπά μπροστά σε σκάφος, 2 μίλια από το λιμάνι (βίντεο)

Ο έμπειρος καπετάνιος είδε το μεγάλο ψάρι από μακριά και πλησίασε με το σκάφος του για να δει γιατί ακριβώς πρόκειται.

Μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος αιτήσεων για τις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού

Μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος αιτήσεων για τις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού

Νεκρό 6χρονο παιδί στη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας

Νεκρό 6χρονο παιδί στη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας

Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών λόγω της γρίπης Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο παιδείας

Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών λόγω της γρίπης