«Μια δοκιμή θα σας πείσει». Κάπως έτσι μια παρέα φίλων βγήκαν από την κουζίνα του σπιτιού τους και αποφάσισαν αντί να παρασκευάζουν μπύρα για διασκέδαση να την παράγουν ως επιχείρηση.

Και όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, πέτυχαν τον στόχο τους.

«Με τρείς φίλους ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μπύρα στο σπίτι και αφού είδαμε ότι οι σπουδές μας δεν οδήγησαν κάπου, αποφασίσαμε να το δούμε επαγγελματικά», αναφέρει εις εκ των νεαρών ζυθοποιών Ζήσης Καλλιμάνης.

Όπως λέει όλα είναι δύσκολα στην αρχή ειδικά εάν δεν έχεις γνώσεις του αντικειμένου, αλλά αν επιμένεις και αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε δημιουργείς προοπτικές για επιτυχία.

Τρεις νέοι παρασκευάζουν την πρώτη καλαματιανή μπίρα

Ίσως το πλέον δύσκολο για ένα πρωτοεισερχόμενο στον χώρο της ζυθοποιίας είναι η νομοθεσία, καθώς στην Ελλάδα είναι δεσμευτική και ανάγεται στην εποχή του βασιλιά Όθωνα.

Η διαφορά με τις βιομηχανοποιημένες μπύρες βρίσκεται στο ότι όλα γίνονται με το χέρι, χωρίς να πατάς κουμπιά, από την παρασκευή, την ζύμωση έως την συσκευασία. Με την ίδια συνταγή διαφορετικοί παραγωγοί μπορεί να παρασκευάσουν μπύρες που διαφέρουν η μια από την άλλη γευστικά. Είναι τα αγνά υλικά, μια απειροελάχιστη προσθήκη κάποιου συστατικού, το νερό κ.ά..

Ο κ. Καλλιμάνης, επισημαίνει ότι αν μια μπύρα είναι πραγματικά καλή αυτό φαίνεται στις πωλήσεις. Η τοπικοί επιχειρηματίες στηρίζουν την προσπάθεια της παρέας των νεαρών επιχειρηματιών και μέσα σε δυο χρόνια «μπορούμε να πούμε ότι η προσπάθεια είναι επιτυχημένη». Τα συστατικά της καλής μπύρας είναι γνωστά: νερό, βύνη, μαγιά και λυκίσκος. Για την επιτυχία προστίθεται ισομερώς όρεξη, επιμονή και πάθος.

Τρεις νέοι παρασκευάζουν την πρώτη καλαματιανή μπίρα

Με μια ετικέτα στην αρχή, τώρα διαθέτουν πολλές ποικιλίες για  διαφορετικά “γούστα”. Τον Αύγουστο στο Beer Festival,  περισσότερες από 70 μικροζυθοποιίες στην χώρα, θα συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή γιορτή μπύρας και μένει στο καταναλωτικό κοινό να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των μικρών παραγωγών, που μεταξύ άλλων βοηθούν τις τοπικές οικονομίες και κυρίως κρατούν τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους.

https://www.ertnews.gr/

You May Also Like

15 συγκινητικές φωτογραφίες όπως γιόρταζαν παλιά το Πάσχα στην Ελλάδα

15 συγκινητικές φωτογραφίες όπως γιόρταζαν παλιά το Πάσχα στην Ελλάδα

Σημαία του Κεμάλ ύψωσε τουρκικό ιστιοφόρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης – Παρέμβαση από Λιμενικό

Σημαία του Κεμάλ ύψωσε το απόγευμα της Δευτέρας τουρκικό ιστιοφόρο που ελλιμενίζεται…

Στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Αναστασίας Λιάπη (φωτογραφίες)

Στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Αναστασίας Λιάπη (φωτογραφίες)

10 Έλληνες ηθοποιοί που έφυγαν από τη ζωή απρόσμενα σε νεαρή ηλικία

Table of Contents Hide 10 Έλληνες ηθοποιοί που έφυγαν από τη ζωή…

Κόβεται το επίδομα και διαγράφονται αμέσως από την λίστα: «Βόμβα» για χιλιάδες ανέργους του ΟΑΕΔ

Table of Contents Hide Κόβεται το επίδομα και διαγράφονται αμέσως από την…

Πρόεδρος ΕΟΦ: Έρχονται αυξήσεις στα φθηνά φάρμακα – Τι γίνεται με τις ελλείψεις

΄΄Αυτό που συμβαίνει διαχρονικά και είναι ένα κομμάτι του προβλήματος των ελλείψεων΄΄

Έργο 250.000 € για συντηρήσεις δρόμων σε οικισμούς του Δήμου Νεστορίου

  Έργο 250.000 € για συντηρήσεις δρόμων σε οικισμούς του Δήμου Νεστορίου

Πλαστά χαρτονομίσματα: Πόσες χιλιάδες κυκλοφόρησαν μέσα σε μόλις 6 μήνες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ

Πλαστά χαρτονομίσματα: Πόσες χιλιάδες κυκλοφόρησαν μέσα σε μόλις 6 μήνες σύμφωνα με…

Ο απολογισμός του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς σχολικού έτους 2018-2019 (Προγραμμάτων, εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων και διακρίσεων)

Ο απολογισμός του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς σχολικού έτους 2018-2019 (Προγραμμάτων, εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων…