«Μια δοκιμή θα σας πείσει». Κάπως έτσι μια παρέα φίλων βγήκαν από την κουζίνα του σπιτιού τους και αποφάσισαν αντί να παρασκευάζουν μπύρα για διασκέδαση να την παράγουν ως επιχείρηση.

Και όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, πέτυχαν τον στόχο τους.

«Με τρείς φίλους ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μπύρα στο σπίτι και αφού είδαμε ότι οι σπουδές μας δεν οδήγησαν κάπου, αποφασίσαμε να το δούμε επαγγελματικά», αναφέρει εις εκ των νεαρών ζυθοποιών Ζήσης Καλλιμάνης.

Όπως λέει όλα είναι δύσκολα στην αρχή ειδικά εάν δεν έχεις γνώσεις του αντικειμένου, αλλά αν επιμένεις και αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε δημιουργείς προοπτικές για επιτυχία.

Τρεις νέοι παρασκευάζουν την πρώτη καλαματιανή μπίρα

Ίσως το πλέον δύσκολο για ένα πρωτοεισερχόμενο στον χώρο της ζυθοποιίας είναι η νομοθεσία, καθώς στην Ελλάδα είναι δεσμευτική και ανάγεται στην εποχή του βασιλιά Όθωνα.

Η διαφορά με τις βιομηχανοποιημένες μπύρες βρίσκεται στο ότι όλα γίνονται με το χέρι, χωρίς να πατάς κουμπιά, από την παρασκευή, την ζύμωση έως την συσκευασία. Με την ίδια συνταγή διαφορετικοί παραγωγοί μπορεί να παρασκευάσουν μπύρες που διαφέρουν η μια από την άλλη γευστικά. Είναι τα αγνά υλικά, μια απειροελάχιστη προσθήκη κάποιου συστατικού, το νερό κ.ά..

Ο κ. Καλλιμάνης, επισημαίνει ότι αν μια μπύρα είναι πραγματικά καλή αυτό φαίνεται στις πωλήσεις. Η τοπικοί επιχειρηματίες στηρίζουν την προσπάθεια της παρέας των νεαρών επιχειρηματιών και μέσα σε δυο χρόνια «μπορούμε να πούμε ότι η προσπάθεια είναι επιτυχημένη». Τα συστατικά της καλής μπύρας είναι γνωστά: νερό, βύνη, μαγιά και λυκίσκος. Για την επιτυχία προστίθεται ισομερώς όρεξη, επιμονή και πάθος.

Τρεις νέοι παρασκευάζουν την πρώτη καλαματιανή μπίρα

Με μια ετικέτα στην αρχή, τώρα διαθέτουν πολλές ποικιλίες για  διαφορετικά “γούστα”. Τον Αύγουστο στο Beer Festival,  περισσότερες από 70 μικροζυθοποιίες στην χώρα, θα συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή γιορτή μπύρας και μένει στο καταναλωτικό κοινό να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των μικρών παραγωγών, που μεταξύ άλλων βοηθούν τις τοπικές οικονομίες και κυρίως κρατούν τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους.

https://www.ertnews.gr/

You May Also Like

Πλούσιο φωτορεπορτάζ της πρώτης ημέρας του 4th SMIXI Forest Festival

Πλούσιο φωτορεπορτάζ της πρώτης μέρας του 4th SMIXI Forest Festival

Αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Πενταβρύσου!

Μια καταπληκτική γιορτή αφιερωμένη στην Γ’ γυμνασίου με πολύ κέφι

Αναβαθμίζεται το κτίριο του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 511.500€ από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Αναβαθμίζεται το κτίριο του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου…

Σκέρτσος: Από μέσα Μάιου η συζήτηση για οριστική άρση των μέτρων

Σκέρτσος:  Από μέσα Μάιου η συζήτηση για οριστική άρση των μέτρων

Σύλληψη 48χρονου στην Καστοριά για κατοχή ηρωίνης

Χθες, (28-03-2017) το βράδυ στην Καστοριά, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς…

ΕΜΑ Α.Ε. – Δωρεά 20.000 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ανακούφιση των πυρόπληκτων

ΕΜΑ Α.Ε. – Δωρεά 20.000 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την…

Συγχαρητήριο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για τους Κωπηλάτες/τριες της Καστοριάς!

«Μόνο υπερηφάνεια μπορούν να μας γεμίζουν οι επιτυχίες των Καστοριανών κουπιών»

Καρέ – καρέ η διάσωση τουρίστριας που έπεσε σε γκρεμό στην Κέρκυρα, δείτε βίντεο

Η Γερμανίδα τουρίστρια είναι καλά στην υγεία της

Δεν ξεχνούμε και τιμούμε την σπουδαία ποδοσφαιρική ιστορία της Καστοριάς.

Συγκινητικές και μεγάλες στιγμές σήμερα στο Δημαρχείο Καστοριάς.