Από ότι φαίνεται πολλοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ στρέφονται στο ChatGPT για βοήθεια στα καθήκοντα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, παρά τους φόβους που οδήγησαν εργοδότες όπως η Microsoft και η Google να περιορίσουν τη χρήση του.

Ενώ εταιρείες σε όλο τον κόσμο εξετάζουν πώς να αξιοποιήσουν καλύτερα το ChatGPT, άλλοι, μεταξύ των οποίων εταιρείες ασφάλειας έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροές πνευματικής ιδιοκτησίας και υποκλοπές στρατηγικής.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν το ChatGPT για να βοηθήσουν στην καθημερινή τους εργασία όπως τη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη σύνοψη εγγράφων και την προκαταρκτική έρευνα.

Περίπου το 28% των ερωτηθέντων στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) μεταξύ 11 και 17 Ιουλίου δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν τακτικά το ChatGPT στην εργασία τους, ενώ μόνο το 22% είπε ότι οι εργοδότες τους επέτρεπαν ρητά τέτοια εξωτερικά εργαλεία.

Περίπου το 10% των ερωτηθέντων είπε ότι τα αφεντικά τους απαγόρευσαν ρητά τα εξωτερικά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, ενώ περίπου το 25% δεν γνώριζε εάν η εταιρεία τους επέτρεπε τη χρήση της τεχνολογίας.

Από βοηθός… σπιούνος

Άτομα από άλλες εταιρείες μπορεί να διαβάσουν οποιαδήποτε από τις συνομιλίες που δημιουργήθηκαν και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παρόμοια τεχνητή νοημοσύνη AI θα μπορούσε να αναπαράγει δεδομένα που απορροφούσε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, δημιουργώντας έναν πιθανό κίνδυνο για αποκλειστικές πληροφορίες.

Σε πρόσφατη ανάρτηση στο ιστολόγιο της δημιουργού του ChatGP, OpenAI, που η εταιρεία διαβεβαίωνε επενδυτές και εταίρους ότι τα δεδομένα τους δεν θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω εκπαίδευση του chatbot, εκτός εάν δώσουν ρητή άδεια.

Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Bard της Googles, αυτό συλλέγει δεδομένα όπως κείμενο, τοποθεσίες και άλλες πληροφορίες χρήσης. Η εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν προηγούμενη δραστηριότητα από τους λογαριασμούς τους και να ζητούν να αφαιρεθεί το περιεχόμενο που τροφοδοτείται στο AI. Η Google που ανήκει στην Alphabet  αρνήθηκε να σχολιάσει όταν της ζητήθηκε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τον Μάιο, η Samsung Electronics απαγόρευσε στο προσωπικό παγκοσμίως να χρησιμοποιεί το ChatGPT και παρόμοια εργαλεία AI, αφού ανακάλυψε ότι ένας υπάλληλος είχε ανεβάσει ευαίσθητο κώδικα στην πλατφόρμα.

Το Reuters ανέφερε τον Ιούνιο ότι η Alphabet είχε προειδοποιήσει τους υπαλλήλους σχετικά με τον τρόπο χρήσης των chatbots, συμπεριλαμβανομένου του Bard της Google, την ίδια στιγμή που εμπορεύεται το πρόγραμμα παγκοσμίως.

Η Google είπε ότι αν και το Bard μπορεί να κάνει ανεπιθύμητες προτάσεις κώδικα, βοηθά τους προγραμματιστές. Είπε επίσης ότι στοχεύει να είναι διαφανής σχετικά με τους περιορισμούς της τεχνολογίας της.

Εν τω μεταξύ, ο Chief Financial Officer της Tate & Lyle Ντόν Άλεν, δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί το ChatGPT, έχοντας «βρεί έναν τρόπο να το χρησιμοποιεί με ασφαλή τρόπο».

Σε κάποιες άλλες, υπάλληλοι λένε ότι δεν μπορούν καθόλου να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα από τους υπολογιστές της εταιρείας τους και κάποιοι υπεύθυνοι κυβερνοασφάλειας θεωρούν ότι οι εταιρείες είχαν δίκιο να είναι επιφυλακτικές, εφόσον μπορούν να σχεδιαστούν κακόβουλα μηνύματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τα chatbots AI να αποκαλύπτουν πληροφορίες.

Πηγή:techwar.gr

You May Also Like

Με τις χαμηλότερες ταχύτητες Ιντερνετ στην Ευρώπη οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Με τις χαμηλότερες ταχύτητες Ιντερνετ στην Ευρώπη οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Νέο crypto malware χτυπά μέσα από το Facebook Messenger

Η μόδα των cryptocurrencies ήταν φυσιολογικό ότι θα τραβούσε την προσοχή τόσο…

Το Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου, η Ανδρομέδα και τα σενάρια της σύγκρουσης με το γαλαξία μας

Το Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου είναι ο φωτεινότερος γειτονικός γαλαξίας, ο οποίος…

Κορυφώνεται η φθινοπωρινή «βροχή» των Λεοντιδών

Η φετινή φθινοπωρινή «βροχή» των διαττόντων αστέρων Λεοντιδών θα κορυφωθεί το βράδυ…

Η μπίρα ίσως παρήχθη πριν από το ψωμί

Σύμφωνα με νέα ευρήματα οι Νατούφιοι, κυνηγοί-συλλέκτες της ανατολικής Μεσογείου, είχαν πολύ…

Επαναστατική μέθοδος επαναφέρει σε κατάσταση γονιμότητας γυναίκες που πάλεψαν τον καρκίνο και έχουν μπει σε κλιμακτήριο

Table of Contents Hide Επαναστατική μέθοδος επαναφέρει σε κατάσταση γονιμότητας γυναίκες που…

Με υπέρ-Σελήνη αρχίζει το 2018

Δύο φορές θα υπάρξει υπέρ-Σελήνη το 2018 και η πρώτη θα είναι…

Η επανάσταση στην τεχνολογία: Μηχάνημα “πλάθει” δέρμα για ασθενείς με εγκαύματα

Η τεχνολογία ονομάζεται denovoGraft και χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία ατόμων, αλλά…

Πέταξε για έξι ώρες το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο (βίντεο)

Το γιγάντιο Stratolaunch έχει δύο ατράκτους και άνοιγμα φτερών 117 μέτρα. Η…