Ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Όροι δόμησης, κατασκευής, επιτρεπόμενες χρήσεις γης για κέντρα δεδομένων, χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις, αξιοποίηση πόρων Πράσινου Ταμείου και λοιπές περιβαλλοντικές και ενεργειακές διατάξεις».

 

Κύρια σημεία ομιλίας:

 

Το Νομοσχέδιο αυτό κατατίθεται σε μια χρονική στιγμή που είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ρύθμισης εξόχως σημαντικών ζητημάτων, τα οποία αφορούν στην αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας, των φυσικών καταστροφών, την προστασία του περιβάλλοντος, το Πράσινο Ταμείο, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, την υψίστης ωφελείας για την οικονομία λειτουργία των κέντρων δεδομένων, τη στάθμευση αλλά και διοικητικού περιεχομένου, με στόχο την επίλυση των αναδυόμενων αναπτυξιακών προβλημάτων με τον πλέον αποτελεσματικό και λιγότερο χρονοβόρο τρόπο.

 

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο άπτεται άμεσα του επιστημονικού μου πεδίου ως δασολόγου- περιβαλλοντολόγου και της επί σειρά ετών επαγγελματικής μου δραστηριότητας.  Γι’ αυτό και υποδέχομαι με χαρά την ανακοίνωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του αγαπητού Θόδωρου Σκυλακάκη, για προσλήψεις 500 δασολόγων και δασοπόνων στις δασικές υπηρεσίες. Όπως επεσήμανα, οι προσλήψεις αυτές είναι άκρως αναγκαίες, καθώς γίνονται μετά από 20 χρόνια. Δεδομένου, όμως, ότι οι δασικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών. Στοίχημα του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής μας για το 2024 είναι η επίτευξη της ανθεκτικότητας σε νέα δεδομένα και προκλήσεις. Βασική επιδίωξη η άσκηση μιας αναπτυξιακής και παράλληλα ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής”.

You May Also Like

Αναφορά της Μαρίας Αντωνίου στον αρμόδιο Υπουργό για το τεράστιο ζήτημα των Βρεφικών Σταθμών

Αναφορά της Μαρίας Αντωνίου στον αρμόδιο Υπουργό  για το τεράστιο ζήτημα των…

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ-ΒΕΤΤΑ-ΠΕΡΚΑ: Ως πότε θα συνεχίζεται η καθυστέρηση των αποζημιώσεων των αγροτών της Ανατολικής Εορδαίας και της Νότιας Λεκάνης της Βεγορίτιδας;

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ-ΒΕΤΤΑ-ΠΕΡΚΑ: Ως πότε θα συνεχίζεται η καθυστέρηση των αποζημιώσεων των αγροτών της…

Η μέριμνα του Δήμου Καστοριάς για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής

    Η μέριμνα του Δήμου Καστοριάς για τον αγροτικό κόσμο της…

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής σε δύο εκδηλώσεις για τον ομογενειακό ελληνισμό

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής σε δύο εκδηλώσεις για τον ομογενειακό…

Εκλογές 2023: «Κλείδωσαν» οι όροι του debate – Οι δύο νέες αλλαγές

Η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για υπολογιστές με απόκτηση Πιστοποιητικού

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για υπολογιστές με απόκτηση Πιστοποιητικού

Ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ Καστοριάς στη διάθεση του κοινού από σήμερα λόγω καύσωνα

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα