Στο πλαίσιο της στήριξης και ανάπτυξης του τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, υπέγραψε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 σύμβαση έργου με την ανάδοχο εταιρεία για τη «δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης και πληροφόρησης των πέτρινων Γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας» που αποτελεί το δεύτερο από τα τέσσερα υποέργα της πράξης «Δημιουργία Ενιαίου Δικτύου Σήμανσης και Πληροφόρησης των Πέτρινων Γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας»  Mis5104542 που είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 1.167.442 ευρώ.

 

Το φυσικό αντικείμενο του υποέργου, προϋπολογισμού 225.476 ευρώ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον σχεδιασμό ήπιων παρεμβάσεων για την διαμόρφωση των χώρων κοντά στα πέτρινα γεφύρια, των υποδομών ενημέρωσης, ανάπαυσης, σκίασης και στάθμευσης και των υποδομών πρόσβασης για άτομα τρίτης ηλικίας και ΑΜΕΑ.

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης. Το έργο αυτό, επεσήμανε, εντάσσεται σε ένα συνολικό ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την ανάδειξη και αξιοποίηση των πέτρινων γεφυριών της Δυτικής Μακεδονίας που για πρώτη φορά γίνεται με τόσο συστηματικό και οργανωμένο τρόπο.

 

Η Περιφερειακή Αρχή αναδεικνύει τον πολιτισμικό πλούτο της Δυτικής Μακεδονίας, επενδύοντας στρατηγικά στην προστασία και ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, για λόγους διατήρησης και ανάπτυξης της Περιφέρειας.

You May Also Like

Καλαμιά Κοζάνης: Τραυματισμοί και συλλήψεις διαμαρτυρόμενων κατοίκων για το φωτοβολταϊκό πάρκο (Βίντεο)

Επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ

Συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: «Οφείλουμε να συνδιαμορφώνουμε και όχι να αναθέτουμε οράματα»

Με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο…

Ξεκινά η πιλοτική συλλογή βιοαποβλήτων στη λαϊκή αγορά της Κοζάνης

Ξεκινά η πιλοτική συλλογή βιοαποβλήτων στη λαϊκή αγορά της Κοζάνης

Ειδική ενημερωτική εκδήλωση από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Καστοριάς.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στο ΚΑΠΗ Καστοριάς, ειδική…

Θ. Καρυπίδης: «Ο ΤΑΡ θα περνούσε από δίπλα μας και δεν προβλεπόταν καμία πρόσβαση για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Με τις ενέργειες που κάναμε ανατρέψαμε αυτή την κατάσταση»

Θ. Καρυπίδης: «Ο ΤΑΡ θα περνούσε από δίπλα μας και δεν προβλεπόταν…

Γ. Πετκανάς: “κ. Αγγελή υποθηκεύετε το μέλλον του Δήμου Καστοριάς”

Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την…

Διημερίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας 6 – 7 Φεβρουαρίου

Διημερίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας 6…

Π.Ε. Καστοριάς: Ενημέρωση για το κρούσμα Επιβλαβούς Οργανισμού Καραντίνας Xylella fastidiosa

Π.Ε. Καστοριάς: Ενημέρωση για το κρούσμα Επιβλαβούς Οργανισμού Καραντίνας Xylella fastidiosa

Η Ο. Τελιγιορίδου για την συγχώνευση Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. Δ. Μακεδονίας στο radio antennes

Η Ο. Τελιγιορίδου για την συγχώνευση Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. Δ. Μακεδονίας στο radio antennes