Στον απολογισμό των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί από την Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, προέβη ο Πρόεδρος της Εταιρίας Παναγιώτης Κώττας. Επιπρόσθετα, ενημέρωσε για τους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά και για τους τρόπους προσέλκυσης τουριστών.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Κώττας, παρουσίασε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων της Εταιρίας, που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Όλες οι ενέργειες έχουν ως σκοπό την προώθηση του τουριστικού προϊόντος που μπορεί να προσφέρει η Δυτική Μακεδονία, εντός και εκτός των συνόρων της χώρας  «Πραγματικά, η Εταιρία Τουρισμού έχει κατακτήσει τη θέση που της ταιριάζει σε περιφερειακό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Οι δράσεις είναι ποικίλες όπως η στήριξη εκδηλώσεων, η συμμετοχή σε εκθέσεις, οι εκδόσεις προωθητικού υλικού και διάφορες άλλες ενέργειες. Η αλήθεια είναι ότι προχωρήσαμε και συνεχίζουμε να προχωρούμε δυναμικά», ήταν τα λόγια του κ. Κώττα.

Να σημειωθεί πως για λόγους προβολής και προώθησης  της Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε η έκδοση φυλλαδίων  σε πέντε γλώσσες  (Ελληνικά, Αγγλικά, Ρουμάνικα, Βουλγάρικα και Ρώσικα), τα οποία και χρησιμοποιούνται στις εκθέσεις. Ο κ. Κώττας δήλωσε πως πλέον μέσω των προαναφερόμενων ενεργειών παρατηρήθηκε η ανάκαμψη του τουρισμού  «Θεωρώ πως αποδίδουν όλες αυτές οι δράσεις και ήδη φαίνονται τα αποτελέσματα. Η αρνητική κατάσταση που είχαμε ζήσει από το 2013 έως το 2015 έχει ξεπεραστεί. Βλέπουμε μια αύξηση της επισκεψιμότητας».

 

Ενδεικτικά ορισμένες από τις συμμετοχές της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας σε εκθέσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού:

  • Συμμετοχή στην “Nostos Expo 2017”, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στη Ναύπακτο, μια έκθεση εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος και αποτελεί την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν σε αυτή «Πραγματοποιήθηκαν πολλές “be to be” συναντήσεις και ελπίζουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, καθώς ήταν μια καθαρά θεματική έκθεση».
  • Συμμετοχή στη “Philoxenia-Tourism Expo” ως συνδιοργανωτής. ΗΔιεθνής Έκθεση τουρισμού Philoxenia  αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού.
  • Συμμετοχή για πρώτη φορά στη Ρουμάνικη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Romexpo” στο Βουκουρέστι «Με περίπτερό μας, αλλά και με την έκδοση ενημερωτικό φυλλαδίου στα Ρουμάνικα, παρουσιάσαμε δυναμικά το τουριστικό μας προϊόν»
  • Συμμετοχή στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Ρωσίας “ΜΙΤΤ” στη Μόσχα «Πιστεύω πως κάθε χρόνο πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτή την έκθεση, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς πως η Περιφέρειά μας είναι άμεσα συσχετισμένη με τη γούνα».
  • Συμμετοχή στην “Έκθεση Ταξίδι 2017” στη Λευκωσία που διοργανώνουν για 20η συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και η εταιρία Display Art και η οποία αποτελεί το κομβικό σημείο για την σωστή και πλήρη ενημέρωση του Κύπριου ταξιδιώτη όσον αφορά τουριστικούς προορισμούς και ταξιδιωτικά πακέτα.

 

Ο κ. Κώττας σημείωσε πως η Καστοριά, αποτελεί έναν γνωστό και αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων «Βέβαια, πρέπει να αναθερμαίνουμε κάθε τόσο τη σχέση μας αυτή. Στοχεύουμε όμως και στην προσέλκυση επισκεπτών από άλλες χώρες, όπως από τα Βαλκάνια και από την Κύπρο».

 

Έμπρακτη στήριξη στις διοργανώσεις και τις εκδηλώσεις της περιοχής

Η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει τις διοργανώσεις και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο σχολικό τουρισμό όπου σύμφωνα με τον κ. Κώττα «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στηρίξαμε τα τέσσερα  ΚΠΕ της Περιφέρειάς μας και τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Πιστεύουμε στη σχέση αυτή, πιστεύουμε στο σχολικό τουρισμού. Θέλουμε η Δυτική Μακεδονία να αποτελεί προορισμό όχι μόνο για σχολικές εκδρομές, αλλά να εξυπηρετεί και εκπαιδευτικούς σκοπούς».

Επιπλέον, η Εταιρία  στηρίζει τον πολιτιστικό,  αθλητικό, μηχανοκίνητο και γαστρονομικό τουρισμό  «Η Εταιρία Τουρισμού πιστεύει ότι η Δυτική Μακεδονία, μπορεί να πάρει ένα πολύ καλό και μεγάλο κομμάτι από την πίτα του τουρισμού. Τα επόμενα χρόνια, προβλέπεται ότι τουλάχιστον 30.000.000 τουρίστες από όλο τον κόσμο θα επισκεφτούν την Ελλάδα. Πραγματικά, η περιοχή μας αξίζει πολλά και θεωρώ πως πρέπει να είναι ανεβασμένος και ο εσωτερικός τουρισμός, αρκεί βέβαια να έχουμε και τη στήριξη του ΕΟΤ», είπε κλείνοντας ο κ. Κώττας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Προσφυγή του Δημήτρη Κωτούλα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, για την εισήγηση «η οποία υποθηκεύει για 12 χρόνια το μέλλον του Δήμου Καστοριάς»

Προσφυγή του Δημήτρη Κωτούλα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, για την εισήγηση…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναλυτικά ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναλυτικά ο  αριθμός των  κρουσμάτων κορωνοϊού

Δήμος Καστοριάς: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενήλικων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης –Νέα Φάση»

Δήμος Καστοριάς: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών…

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, πραγματοποίησαν o Πρέσβης του Ισραήλ και ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδομών και Ασύλου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, πραγματοποίησαν ο Πρέσβης του Ισραήλ…

Συνελήφθη 41χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

  Συνελήφθη 41χρονος σε περιοχή της Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες από τη Δημοτική Ιματιοθήκη Καστοριάς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επιτυχημένη η επίσκεψη της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Κίνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι της Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Κίνα

Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του έργου J-CROSS «Κοινή Διασυνοριακή Συνεργασία για την Διασφάλιση των Κοινωνιών από Φυσικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές»

  Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του έργου J-CROSS «Κοινή Διασυνοριακή Συνεργασία για την…