Λάθη που κάνετε και καταστρέφετε τις πετσέτες του μπάνιου

Οι πετσέτες χρειάζονται κατάλληλη φροντίδα για να «κρατήσουν» για χρόνια. Δείτε ποια είναι τα  πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τις πετσέτες μας στο πλυντήριο, αλλά και τι πρέπει να κάνουμε ώστε να έχουν απαλή υφή και ευχάριστο άρωμα.

Τις διπλώνετε και τις αφήνετε να κρέμονται σε άγκιστρα

Το να κρεμάτε τις πετσέτες σας σε άγκιστρο δεν είναι κακό, αλλά ποτέ δεν πρέπει να τις αφήνετε διπλωμένες να κρέμονται. Η υγρασία παγιδεύεται μεταξύ των πτυχώσεων με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα βακτήρια και η μούχλα.

Δεν τις πλένετε αρκετά συχνά

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, το 89% των υφασμάτων που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα φιλοξενούν πλήθος κολοβακτηριδίων –το είδος των βακτηριδίων που απαντάται σε πεπτικές οδούς ζώων και ανθρώπων. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό όταν σκουπίζετε τα ποτήρια σας με την πετσέτα κουζίνας, ταυτόχρονα να τα γεμίζετε με μικρόβια. Η πλύση λοιπόν πρέπει να γίνεται πολύ συχνότερα απ’ όσο νομίζετε. Για τις πετσέτες μπάνιου, συνιστάται πλύσιμο έπειτα από τρεις χρήσεις, προκειμένου να αφαιρούνται τα εκατομμύρια νεκρά κύτταρα δέρματος που έχουν κολλήσει πάνω τους και να αποφύγετε τη δυσάρεστη μυρωδιά της μούχλας. Τα πετσετάκια της κουζίνας με τα οποία καθαρίζετε τους πάγκους θα πρέπει, ιδανικά, να μουλιάζουν σε αραιωμένη χλωρίνη μεταξύ των χρήσεων. Τέλος, οι δερματολόγοι συνιστούν οι πετσέτες προσώπου, να αντικαθίστανται έπειτα από κάθε χρήση, αν θέλετε να αποφύγετε την επαναδημιουργία βακτηριδίων στους πόρους του προσώπου σας

Χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες πολύ συχνά

Ακόμα κι αν πλένετε τις πετσέτες με βάση το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να χρησιμοποιείται μια πετσέτα ανά τέσσερα άτομα. Καλό είναι το κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τη δική του πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο κάθε σετ χρησιμοποιείται βδομάδα παρά βδομάδα. Λιγότερη χρήση και λιγότερα πλυσίματα, σημαίνουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Δεν τις πλένετε σε αρκετά ζεστό νερό

Ελέγξτε την ετικέτα και πλύνετε τις πετσέτες σε ζεστό νερό ώστε να εξοντωθούν όλα τα μικρόβια και οι πετσέτες να είναι πραγματικά καθαρές.

Δεν τις τινάζετε καλά πριν τις απλώσετε

Οι πετσέτες στο πλυντήριο γίνονται κουβάρι. Γι’ αυτό πριν τις απλώσετε πρέπει να τις τινάζετε καλά ώστε να παραμένουν αφράτες με την πάροδο του χρόνου.

baby.gr