Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε  στους “Ορίζοντες” ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλοχωρίου Κωνσταντίνος Σαββίδης. Ο κ. Σαββίδης, μίλησε για το θεσμό του Προέδρου των Τ.Κ., για έργα τα οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, για την πετσοκομμένη πάγια προκαταβολή και για άλλα σημαντικά θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Της Χρύσας Κοσμίδου

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/xVyLWSXlaS0″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe]

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων αποχώρησαν φανερά απογοητευμένοι καθώς για ακόμη μια χρονιά η πάγια προκαταβολή ψαλιδίστηκε κατά 50%  «Είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες μας για ένα χρόνο με μόλις 500 ευρώ. Είχαμε ακούσει και πέρυσι την υπόσχεση ότι θα την πάρουμε ολόκληρη, δηλαδή 1.000 ευρώ.  Φυσικά, θα πρέπει να αφαιρέσουμε και τον Φ.Π.Α. Σκεφτείτε δηλαδή πόσα χρήματα  μας απομένουν τελικά για χρησιμοποιήσουμε σε θέματα καθημερινότητας»,  δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως πλέον οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, δεν εμφανίζονται στα Δημοτικά Συμβούλια. Η λέξη η οποία θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηρίσει αυτή την κατάσταση είναι η απαξίωση. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από τους 34 Προέδρους, έκαναν την εμφάνισή τους μόλις οι 3!!!  «Πολλά Δ.Σ. έχουν ακυρωθεί λόγω μη απαρτίας. Ακόμα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν έρχονται. Κατά την άποψή μου θα έπρεπε όλοι οι Πρόεδροι να ήμασταν εκεί. Αλλά όταν δεν μας δίνεται ο λόγος, για ποιο λόγο να πάμε; Ας μου επιτραπεί ο όρος, δεν μας “παίζουνε” στα Δημοτικά Συμβούλια. Έχουμε πει 1.000 φορές ότι δεν θα πρέπει να μας βλέπουν ως αντίπαλους. Είμαστε τα μάτια τους και το στόμα τους στα χωριά», σχολίασε ο κ. Σαββίδης

Τα λάθη… διδάσκουν!

Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μπει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση από τότε που εφαρμόστηκε Καλλικρατικός Νόμος. Ο νέος διευρυμένος Δήμος Καστοριάς,  με μειωμένο προσωπικό και χρήματα, καλείται να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγαλύτερου Δήμου με πολλά περισσότερα χωριά.

Το βασικότερο πρόβλημα όμως για τον κ. Σαββίδη, είναι πως η νυν Δημοτική Αρχή, δεν μελέτησε και δεν έμαθε από τα λάθη της προηγούμενης   «Όταν βλέπεις τα λάθη που έκανε ο κ. Χατζησυμεωνίδης και ο κάθε Χατζησυμεωνίδης, προσέχεις να τα αποφύγεις. Από τη μεριά του κ. Αγγελής, θα έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στα τοπικά ζητήματα, αλλά και οι Αντιδήμαρχοί του να μην ασχολούνται από ποια παράταξη εκλέχθηκε ο καθένας από εμάς. Πρέπει να βάλουμε όλοι μαζί τα χέρια μας στη λάσπη και να δουλέψουμε όπως πρέπει να δουλέψει».

 9.600 ευρώ εγκριμένα, πάνε … χαμένα;

Πριν από λίγο καιρό είχαν εγκριθεί από την Π.Ε. Καστοριάς 9.600 ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανάπλαση της πλατείας του Καλοχωρίου, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.  Στο αρχικό ποσό προστέθηκαν άλλα 2.400 ευρώ από τη μεριά του Δήμου Καστοριάς, όπως όριζε η προγραμματική σύμβαση «Τα πίστωσαν τα χρήματα. Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί το έργο. Κατά την άποψή μου, το έργο θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί και να δοθεί στους κατοίκους προς χρήση. Εφόσον λοιπόν δεν ολοκληρώθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα, το αυτονόητο είναι να ζητηθεί παράταση  την προγραμματικής σύμβασης για να μην ακυρωθεί το έργο. Πιστεύω πως κολλήσαμε στην γραφειοκρατία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλοχωρίου και τόνισε γενικά πως οι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Καστοριάς είναι απογοητευμένοι με την όλη κατάσταση που επικρατεί «Ξέρουμε ότι οι εποχές άλλαξαν και ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλά χρήματα. Όταν όμως κάποιος σου δίνει τα λεφτά, γιατί δεν προχωράς το θέμα;», κατέληξε ο κ. Σαββίδης.

You May Also Like

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας»

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με…

Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για το Δεκέμβριο 2021

Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για…

Επίσκεψη Πρωθυπουργού στη Δ.Μακεδονία:Άθλος στην ενέργεια,κατανόηση για την Γούνα,ελπίδα για φράγμα Νεστορίου.

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ

Μητρόπολη Καστορίας: Ἑσπερινός τῆς Συγχωρήσεως· τό φῶς τῶν ἐντολῶν τοῦ Χριστοῦ

Στό τέλος τοῦ Ἑσπερινοῦ μίλησε ὁ Σεβασμιώτατος μέ θέμα «Τό φῶς τῶν ἐντολῶν τοῦ Χριστοῦ»

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού-Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς εκφράζει τη βαθιά θλίψη για το θάνατο του Κωνσταντίνου Λιόγα

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού-Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς εκφράζει τη βαθιά…

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ – pizza & bar food «Η ΠΑΠΙΑ»

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΠΣ Καστοριάς, ανακοινώνει ότι οι αγώνες του…