Τελικά άλλα τα σχέδια της κυβέρνησης, άλλα της ύπατης Αρμοστείας. Πριν από μέρες ακούγαμε ότι δεν θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε ακριτικές περιοχές και την Τετάρτη ( 24/8 )  το απόγευμα κατέφθασαν εντελώς απροειδοποίητα ξαφνιάζοντας όλους τους τοπικούς άρχοντες , οι πρώτοι 30 περίπου σύριοι πρόσφυγες στο ξενοδοχείο Dedis της Καστοριάς.

Φυσικά πρόκειται για μια σύμβαση ενός ιδιώτη ξενοδόχου  με την ύπατη Αρμοστεία, αλλά από κει και πέρα υπάρχει χάος σε επίπεδο ενημέρωσης. Ο Δήμος Καστοριάς και η Περιφέρεια δείχνουν να μην γνωρίζουν τίποτα με την Καστοριά να δέχεται επίσημα τους πρώτους πρόσφυγες αντί των Γρεβενών όπως περιμέναμε.
Τελικά δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση και η Ύπατη Αρμοστεία ακολουθεί το δικό της σχέδιο, το οποίο δεν φαίνεται να εναρμονίζεται με το κυβερνητικό. Το ξενοδοχείο Dedis ήταν κλειστό για μήνες και η άφιξη των προσφύγων θα αποτελέσει τονωτική ένεση. Είκοσι τρία ευρώ την ημέρα για κάθε πρόσφυγα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και σε περίπτωση φιλοξενίας 50 ατόμων , υπολογίζεται στις 35.000 ευρώ το μήνα. Σε περίοδο κρίσης είναι λογικό να υπογράφουν οι ξενοδόχοι ανάλογες συμβάσεις, μιας και δεν έχουν άλλη επιλογή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…